2024.07.22. - Magdolna
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Csigaházbérlõ remeterák

A remeterák többnyire elhagyott csigaházakba költözik be, így pótolja hiányzó kitinpáncélját, mely védelmezi a ragadozóktól, és óvja a kiszáradástól. A neve azt sugallhatja, hogy szereti a magányt, ennek azonban pont az ellenkezõje igaz, nagyon is társaságkedvelõ! Barátaival rendszeresen kiülnek a fövenyre csicseregni egy kicsit.

Skorpiók kezdõknek és haladóknak

A terrarisztikában egyre népszerûbb az ízeltlábúak, így a skorpiók tartása is. Más skorpió való egy kezdõnek, és más a haladóknak. Lássuk, mik a legfontosabb tudnivalók! A skorpió népszerû terráriumi állat A terrarisztika egyre jobban teret hódít hazánkban, és a legkülönbözõbb egzotikus állatok kerülnek a kereskedések polcaira. A vásárló több szakbolt egyre szélesebb kínálatából válogathat, egyre felkészültebb eladókkal, s a hüllõk mellett az ízeltlábúak is nagyon népszerû terráriumi állatok.

Hüllõk szabadtéri tartása

Itt a nyár,itt a kánikula! A hüllõkkel ki a kertbe! Persze ennek a tarás módnak is meg vannak a szigorú feltételei. Nemcsak kitesszük, oszt' jó napot! Magyarországon a szabadtéri tartásnál az idõjárás szabja meg, hogy mikor tehetjük ki az állatokat.

Milyen hüllõt válasszak? - Gyíkok

"a szabadba csak nehezen megfigyelhetõ csúszómászó pontosabb ismeretét elõremozdítsuk legalkalmasabbak a terráriumok, tehát tenyésztõhelyek kicsiben a hol az állatokat térbeli határok korlátozzák.

Milyen hüllõt válasszak? 2. (kígyók)

Bevezetõ: Amennyiben hüllõ vásárlásra, tartásra adjuk a fejünket, akkor tisztában kell lennünk a tartásuk alapvetõ feltételeivel. Mivel nem az a cél, hogy életben maradjanak, hanem a lehetõ legjobb életfeltételeket teremtsük meg kedvencünknek. A kígyókat kis korban érdemes beszerezni, -megbízható helyrõl- hogy mi neveljük fel. Így kis kortól meg ismerjük, hogy milyen korban hogyan viselkedik, hogyan növekszik.

Milyen hüllõt válasszak?

Egyre népszerûbb hazánkban a hüllõ és kétéltû tartás. Sokan azért tartanak hüllõt, mert szereti megfigyelni az állatait, a táplálkozásukat, a szaporodásukat és a róluk való gondoskodás sok örömöt okoz. Sokan persze sznobizmusból tartanak ilyen állatokat, nem a természet és az állatok iránt érzett szeretet és alázat vezérli õket, hanem a környezetüknek szeretnék megmutatni, hogy õk mennyire „különleges” és „extrém” emberek.

A rókakígyó (Pantherophis gloydi, Conant 1940) bemutatása és terráriumi tartása

Leírás: A rókakígyó Magyarországon még nem annyira elterjedt, lehet hogy kiszorították a színesebb királysiklók, a patkánysiklók, illetve a gabonasiklók, amik olcsóbbak is. Eredetileg a neve Elaphe vulpina gloydi volt, de átsorolták a Pantherophis genusba. Majd, 2005-ben a két addigi ismert alfajt, két külön fajként ismerték el (SCHMIDT & KUNZ 2005).

A Namíbiai korallkobra

(Aspidelaps lubricus infuscatus Mertens, 1954) terráriumi tartása. Leírás: Kis testû kobrák, méretük: 30-60 cm. Színük: narancs és sárga színek fekete kereszt sávokkal. Fejûk és nyakuk korom fekete. A nyakuk alsó részén-nagyon jól látszik, ha „kobráznak”-fehér és fekete haránt sávok vannak. A törzsalak sokkal élénkebb fekete-fehér és egészen vörös színû, nagyon szép és jóval drágább is.

A madagaszkári tarka gekkó terráriumi tartása

(Paroedura pictus Peters, 1854) Bemutatása: Madagaszkár nyugati, déli és keleti részén terjedt el, alfajai nincsenek. Száraz helyeken, száraz erdõkben, szavannán, félsivatagokban él. Éjszaka aktív, nappal rejtõzködik; kövek alatt, sziklarepedésekben húzza meg magát. A természetben pókokat, termeszeket és rovarokat eszik.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
további hírek