rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Növénnyé vagy állattá változtathatják az embert a mutációk

 • Share on Tumblr

  Genetikusok állítják, hogy bizonyos mutációk komolyan megváltoztathatják a kromoszómakészletet, és azokat az embereket, akiknél ez bekövetkezik, nemigen lehet emberi teremtménynek nevezni. Léteznek mitológiai lények, mint a farkasemberek vagy a sellõk, de néhány, a közelmúltban napvilágra került eset, illetve különös lény azt mutatja, hogy ez már nem legenda, hanem valóság.

  Tüskéket növesztett a kaktuszlány

  Jerevánban, a volt Szovjetúnióban, egy 18 éves lány Narine Avasijan eddig példa nélkül álló betegsége sokkolta az orvosokat. A fiatal lány csuklóján egy tályog keletkezett, ami már régóta erõs fájdalmat okozott neki. Amikor az orvosok felnyitották a kötését, alatta vékony tüskék meredeztek ki a kézbõl.

  Narine-t egy kaktusz szúrta meg miközben locsolta a virágokat, és néhány tüske bennmaradt a bõre alatt. Bár édesanyja azonnal fertõtlenítette a sérülést, az mégis elmérgesedett és a duzzanat óriásira nõtt, így kénytelen volt orvoshoz fordulni. A kórházban eltávolították a különös képzõdményt, de az hamarosan újra kinõtt.

  Az örmény immunológiai és virológiai kutatóközpont igazgató orvosa Tigran Davtijan az esettel kapcsolatban elmondta, hogy az orvostudományban eddig soha nem látott esettel áll szemben. Nem volt még arra példa, hogy egy növényi sejt beépüljön és élõsködjön az emberi szervezetben. A csuklóból kioperált tüskék tanulmányozása igazolta a vegetatív kialakulásukat, és azt is, hogy valóban egy kaktuszból származnak, amit sok ember tart a lakásában. Ez után gondosan eltávolították a fisztulát is, hogy az élõsködõ sejt ne terjedjen szét az egész szervezetben. A seb begyógyult, és több év eltelt amikor Narine keze újra bepirosodott, és égett. Amikor összeszorította öklét, újra tüskék törtek elõ a bõre alól. Az orvosoknak ekkor már naponta 70-100 tüskét kellett eltávolítaniuk csipesszel. Ezek után arra következtettek, hogy két-három élõsdi sejt tovább él a lány szervezetében, és hogy a különös eset inkább mikrobiológiai probléma, semmint sebészeti.

  A világ számos orvosával értekeztek, akik megállapították, hogy a tüskék már nem vegetatív eredetûek, hanem mutáció eredményei, és a betegnek új, ismeretlen sejtek alakultak ki a szervezetében, valamiféle emberi-növényi hibridsejtek, egész egyszerûen a fiatal lány lassan kezdett átalakulni kaktusszá.

  "Majomszerzetet" szült a kazah anya

  Nemcsak növényis sejtek "költözhetnek" az ember szervezetébe. Számos gyerek születik rendellenességgel. Egy kazahsztáni asszony világra hozta harmadik gyermekét, aki egy egészen furcsa lényként látta meg a napvilágot: az újszülöttet tetõtõl talpig szõr borította, csak sírása emlékeztetett igazi csecsemõre és jó akarattal sem lehetett emberi lénynek nevezni, de anyja nem taszította el a kis szõrmókot, hanem hazavitte falujába. A gyermek hipertrichosisban szenvedett, egy ritka genetikai betegségben. Csak néhány ember szenved ebben a kórban, de a mai napig nincs rá gyógymód. A gyereket egészen ötéves koráig nem vitték orvoshoz, és a falubeliek már megszokták, hogy egy emberi nyelven beszélõ majomszerzet lakik a környezetükben.

  Az emberek Kazahsztánban lassan ahhoz is kezdenek hozzászokni, hogy egészséges szülõknek abnormális gyermekük születik. A jelenséget a nukleáris kísérletekkel magyarázzák, melyeket lakóhelyüktõl nem messze folytatnak. Kazahsztánban 19 ilyen kísérleti állomás mûködik, amelyek közelsége tudósok szerint mutációkat okoz az emberi génállományban, a torzszülöttek száma pedig abnormálisan magasra emelkedik.

  Szakértõk úgy vélik, a kaktuszember és majomember szörnyû metamorfózisa figyelmeztetõ jel. Az evolúció és a fejlõdés komoly veszélyt jelent az immunrendszerre, és az emberek egyre sebezhetõbbé válnak az ismeretlen parazitákkal és vírusokkal szemben, még az is lehet, hogy a végén õk gyõznek.

  Szentgyörgyi Marina


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Betiltaná az internetes állatkereskedelmet Bécs

  Betiltaná az internetes állatkereskedelmet BécsBécs, 2014. 07. 10. (Compress) Egy az egyben betiltaná az internetes állatkereskedelmet Bécs, mivel az online piactereken kínált kölykök nagy része illegálisan cserél gazdát. Ráadásul a legtöbbjük borzasztó egészségi állapotban van, tízből hét az egyéves kort sem éri meg. A jelenlegi szabályozás szerint Ausztriában magánszemélyek nem kínálhatnak eladásra állatokat, erre kizárólag bejegyzett tenyésztőknek van joga. Az állatvédelmi egyesületek pedig csak olyan internetes oldalakon hirdethetnek, amelyek az állatok ingyenes közvetítésére jöttek létre.

 • 120 kutya talált gazdára egyetlen hét alatt

  Budapest - Élénk érdeklõdés kísérte a Vigyél Haza! Alapítvány felhívását: augusztus 4. és 10. között 120 kutya talált gazdára az Illatos úti telepen. Közülük 58-an a vasárnap megrendezett Örökbefogadó Napon kerültek új családhoz.

 • Kleptomániás cica - fotóval

  "Vigyázat! A macskánk lop!" - ez a figyelmeztetõ röpirat virít sokfelé egy svájci városban, mert egy kleptomán macska immár vagy száz holmit vitt haza.

 • Lovat gázolt a vonat Hortobágyon

  A nagytestû állat az ütközéstõl elpusztult. Személyi sérülésrõl nem érkezett jelentés. A helyszínelés idején a vonatközlekedés szünetelt.

 • Csigabiga Bál

  Ánc - mánc - micimánc!
  Milyen is a csigatánc?
  Csicsi, csicsi, angyalom!
  Lassú az ám, de nagyon!

 • Nem akart elmozdulni elpusztult édesanyja teteme mellől a kiselefánt

  Nem akart elmozdulni elpusztult édesanyja teteme mellől a kiselefántNem tágított elpusztult édesanyja teteme mellől az az öt hónapos elefántbébi, amelyet végül állatmentők vettek gondozásukba, és egy árva elefántoknak fenntartott menhelyre vittek. Egy gyászoló elefántbébi képtelen volt elszakadni halott anyjától, amely a szeme láttára pusztult el. A kis állat nem ment tovább a csordával, hanem ráfeküdt mamája mozdulatlan testére és nem tágított mellőle, ezért az állatvédők aggódni kezdtek, hogy a borjú is elpusztul. Hiába próbálták elcsalni halott anyja mellől, a kiselefánt makacsul ellenállt minden kísérletnek.

 • Tigriskölyköt csempészett bõröndjében

  Kéthónapos tigriskölyköt akart kicsempészni bõröndjében egy nõ Thaiföldrõl. Bangkok Suvarnabhumi nemzetközi repülõterén elfogott utas Irán felé tartott volna, de az ellenõrzések során lebukott, a csomag átvilágításakor a hatóságok észlelték, hogy egy tigriskölyköt rejtett bõröndjébe. A 31 éves nõt letartóztatták.

 • Vakvezetõ póniló

  Pónilovat kapott kutya helyett egy Detroitban élõ vak muszlim, hogy segítsen neki közlekedni az észak-amerikai nagyváros utcáin.

  A 28 éves Mona Ramouni röviddel születése után vesztette el látását. Egyedüli támasza a családja volt, mielõtt megkapta a vakvezetõ pónilovat.

 • 255 éves a világ legrégibb állatkertje, a schönbrunni állatkert

  Kétszázötvenöt éve, 1752. július 31-én nyílt meg Schönbrunnban a bécsi állatkert, a világon a legrégebbi máig fennálló ilyen intézmény. Állatkerteket a görögök és rómaiak már az ókorban is kialakítottak, ezekben elsõsorban ragadózókat tartottak cirkuszi célra. A középkorban a menazsériák az uralkodók hatalmát fejezték ki, híres volt a münzbergi és a friedbergi állatkert.

 • Macskákra vadásznak Moszkvában

  Valóságos hajtóvadászat indult az orosz fõváros délnyugati részén az elszaporodott kóbor macskák ellen.

 • A cica, aki mindenkinek tetszett

  Igen bájos, kékesszürke bundájú cica tekintgetett ide-oda a tölgyfaágról, tanácstalanul.Boldog lett volna, ha valakitõl tanácsot kap: merre menjen, miként találhatna vissza kis gazdájához, Pannikához.

 • Pénzbírságot kapott a nõ, aki kukába dobott egy macskát

  Pénzbírságot szabtak ki állatkínzásért arra a brit nõre, aki a közelmúltban kukába dobott egy macskát, nagy felzúdulást keltve ezzel - a közösségi portáloknak köszönhetõen - az egész világon.

 • Kora õszi kutyaszánkózás, szán nélkül

  Késõ nyári/kora õszi kutyaszánkózást rendeznek - igaz szánok nélkül - vasárnap az ausztriai Melk közelében, Loosdorfban.

 • Meghívó: Generációk találkozása

  Az Orpheus Önkéntes Közösség a Partiszkon Társadalomkutató Egyesülettel és a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen Családi délutánt tart. A program célja, néhány kellemes óra, 2-3-4 generáció találkozása, az egészséges életmód népszerűsítése. A programot segíti a jókedvet varázsoló bohócok, a házi sütemények és a finom zöldség és gyümölcstálak. A programra a gyerekek mellett a szülőket, nagyszülőket és dédszülőket is sok szeretettel várjuk!

 • Lefoglalt dinnyét csemegéztek a vadaspark lakói

  Lefoglalt dinnyét csemegéztek a vadaspark lakóiNemcsak a mindenevő kazuár és a nagycsaládos emu örült a görögdinnyének a Szegedi Vadasparkban, a lihegő hollók is örömmel fogadták a frissítő finomságot. Az ormányosmedve mellett a japán makákók bölcs tekintettel falatozták a lédús gyümölcsöt, persze előbb élvezettel kiszedegették fekete magjait. Pusztaottlakán Romániából hozott, bizonytalan származású dinnyét próbáltak 40-50 forintos áron eladni magyarként – mondta el a település polgármestere, Simonka György a közösségi oldalán. A dinnyét elkobozták, így jutott a vadaspark lakóihoz.

 • Bölények kontra hangyák: látszatcsapatjáték és valódi

  London - A méhek és a hangyák, ellentétben más állatokkal, "élnek-halnak" a csapatjátékért, pontosabban közösségükért.

  Edinburgh-i és oxfordi egyetemi kutatók matematikai modelleket használtak az állati "tömegviselkedés" tanulmányozására.

 • Éhes békák segítenek az indonéz kakaóültetvényeseknek

  Az Indonéziában õshonos békák védelme kifizetõdõ lehet az ottani kakaóültetvényeseknek: kutatók kimutatták, hogy egy õshonos békafaj az indonéz Celebesz szigetén behurcolt hangyákkal táplálkozik, és megakadályozza azok elterjedését és pusztítását.

 • Kutyastrand az Adrián

  Utazási ajánlatok

  Nem kell többé megválni, még a nyaralás idejére sem a házi kedvenctõl, mert az Adrián, Krk szigeten megnyílt az elsõ kutyastrand.

 • Az éttermi rákot is védi a jogszabály

  Szokatlan állatvédelmi rendelkezéseket hozott Genova önkormányzata. Nemcsak a háziállatok, védelmet kaptak a hangyák és a languszták is.

 • Lerágta gazdasszonya lábujját

  Alton - Lerágta gazdasszonya lábujját egy tacskó az Egyesült Államokban, miközben a nõ aludt.