rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Növénnyé vagy állattá változtathatják az embert a mutációk

 • Share on Tumblr

  Genetikusok állítják, hogy bizonyos mutációk komolyan megváltoztathatják a kromoszómakészletet, és azokat az embereket, akiknél ez bekövetkezik, nemigen lehet emberi teremtménynek nevezni. Léteznek mitológiai lények, mint a farkasemberek vagy a sellõk, de néhány, a közelmúltban napvilágra került eset, illetve különös lény azt mutatja, hogy ez már nem legenda, hanem valóság.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Tüskéket növesztett a kaktuszlány

  Jerevánban, a volt Szovjetúnióban, egy 18 éves lány Narine Avasijan eddig példa nélkül álló betegsége sokkolta az orvosokat. A fiatal lány csuklóján egy tályog keletkezett, ami már régóta erõs fájdalmat okozott neki. Amikor az orvosok felnyitották a kötését, alatta vékony tüskék meredeztek ki a kézbõl.

  Narine-t egy kaktusz szúrta meg miközben locsolta a virágokat, és néhány tüske bennmaradt a bõre alatt. Bár édesanyja azonnal fertõtlenítette a sérülést, az mégis elmérgesedett és a duzzanat óriásira nõtt, így kénytelen volt orvoshoz fordulni. A kórházban eltávolították a különös képzõdményt, de az hamarosan újra kinõtt.

  Az örmény immunológiai és virológiai kutatóközpont igazgató orvosa Tigran Davtijan az esettel kapcsolatban elmondta, hogy az orvostudományban eddig soha nem látott esettel áll szemben. Nem volt még arra példa, hogy egy növényi sejt beépüljön és élõsködjön az emberi szervezetben. A csuklóból kioperált tüskék tanulmányozása igazolta a vegetatív kialakulásukat, és azt is, hogy valóban egy kaktuszból származnak, amit sok ember tart a lakásában. Ez után gondosan eltávolították a fisztulát is, hogy az élõsködõ sejt ne terjedjen szét az egész szervezetben. A seb begyógyult, és több év eltelt amikor Narine keze újra bepirosodott, és égett. Amikor összeszorította öklét, újra tüskék törtek elõ a bõre alól. Az orvosoknak ekkor már naponta 70-100 tüskét kellett eltávolítaniuk csipesszel. Ezek után arra következtettek, hogy két-három élõsdi sejt tovább él a lány szervezetében, és hogy a különös eset inkább mikrobiológiai probléma, semmint sebészeti.

  A világ számos orvosával értekeztek, akik megállapították, hogy a tüskék már nem vegetatív eredetûek, hanem mutáció eredményei, és a betegnek új, ismeretlen sejtek alakultak ki a szervezetében, valamiféle emberi-növényi hibridsejtek, egész egyszerûen a fiatal lány lassan kezdett átalakulni kaktusszá.

  "Majomszerzetet" szült a kazah anya

  Nemcsak növényis sejtek "költözhetnek" az ember szervezetébe. Számos gyerek születik rendellenességgel. Egy kazahsztáni asszony világra hozta harmadik gyermekét, aki egy egészen furcsa lényként látta meg a napvilágot: az újszülöttet tetõtõl talpig szõr borította, csak sírása emlékeztetett igazi csecsemõre és jó akarattal sem lehetett emberi lénynek nevezni, de anyja nem taszította el a kis szõrmókot, hanem hazavitte falujába. A gyermek hipertrichosisban szenvedett, egy ritka genetikai betegségben. Csak néhány ember szenved ebben a kórban, de a mai napig nincs rá gyógymód. A gyereket egészen ötéves koráig nem vitték orvoshoz, és a falubeliek már megszokták, hogy egy emberi nyelven beszélõ majomszerzet lakik a környezetükben.

  Az emberek Kazahsztánban lassan ahhoz is kezdenek hozzászokni, hogy egészséges szülõknek abnormális gyermekük születik. A jelenséget a nukleáris kísérletekkel magyarázzák, melyeket lakóhelyüktõl nem messze folytatnak. Kazahsztánban 19 ilyen kísérleti állomás mûködik, amelyek közelsége tudósok szerint mutációkat okoz az emberi génállományban, a torzszülöttek száma pedig abnormálisan magasra emelkedik.

  Szakértõk úgy vélik, a kaktuszember és majomember szörnyû metamorfózisa figyelmeztetõ jel. Az evolúció és a fejlõdés komoly veszélyt jelent az immunrendszerre, és az emberek egyre sebezhetõbbé válnak az ismeretlen parazitákkal és vírusokkal szemben, még az is lehet, hogy a végén õk gyõznek.

  Szentgyörgyi Marina


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Hatvan centiméteres aligátorra bukkantak egy autó alatt New Yorkban

  Hatvan centiméter hosszú aligátorra bukkantak egy autó alatt New Yorkban. Helyi állatvédõ szervezet munkatársai szállították el az aligátort New York Queens kerületébõl. Az eltévedt jószág egy parkoló autó alatt húzta meg magát.

 • Boldog születésnapot Golo!

  Harminc éves Golo, a Fõvárosi Állat- és Növénykert hím gorillája. Budapesten 1989 óta láthatja a közönség. Az elmúlt húsz évben három utódja biztosan született, az idén világra jött kölyök esetében azonban az apaság kérdéses, az apa Golo egyik fia is lehet.

 • Egérgladiátor: az eleven ennivaló ölte meg az etetendõt

  Tajpej - Vesztett a papírforma: tápláléknak szánt egér végzett kígyóval Tajvanon.

  Némiképp Dávid és Góliát harcára emlékeztetett a jelenet, bár a kígyó sem volt hatalmas, mindössze 35 centi hosszú, viszont igen mérges: vipera. Az egér viszont még mérgesebbnek tûnt, olyan dühödten harcolt a kígyóval. Amint berakták a vipera ketrecébe, azonnal nekirontott a hüllõnek és harapta, karmolta, ahol csak érte.

 • Kakukk

  Elbújt kakukk idõt kakukkolt.
  Váratlan, hirtelen.
  Árnyék indult, búsan kaszálta
  a fényt a szívemen.

 • Póni és zebra szaladgált New York utcáin

  A szürreális szerdai jelenetet az állatokat lasszóval üldözõk színezték.

 • Webkamerán követhetõ az oroszlánkölykök cseperedése

  A Smithsonian National Zoo állatkertjében nemrég született afrikai oroszlánkölyköket webkamerán is követhetjük, ha az intézet oldalára kattintunk. A négy kölyök még augusztus végén született, és része annak a programnak, hogy az állatkertben egy egész oroszlánfalka legyen.

 • Kutyával, egészségesebben

  Elsõ ízben nyert bizonyítást egy Kínában készült nagyszabású tanulmány révén az a gyakran hangoztatott feltevés, hogy a "kutyatartók egészségesebben élnek". A tanulmányban felsorolt kísérletek eredményeit nemrég ismertették az emberek és állatok kapcsolatával, egymásra gyakorolt hatásával foglalkozó nemzetközi szervezet, az IAHAIO Tokióban tartott 11. konferenciáján.

 • Újabb sertésbaleset

  Felborult egy 180 darab sertést szállító kamion szombaton a nagykürtösi járásbeli Rárósmulyad (Muµa) közelében; 130 állat elpusztult.

 • Békés Hegy lett a washingtoni állatkert kis óriáspandájának neve

  A ritkaságszámba menõ esemény 100 napja történt: fogságban született pandakölyök, a washingtoni állatkertben. A mostani keresztelõ a Tai San, azaz a Békés Hegy kínai nevet kapta, több mint 200 ezer internetes szavazás és az illetékes kínai hatóságok segítségével. A szülõket az állatkert 2000-ben kapta Kínától. Az állat kétéves korában visszakerül a nagy ázsiai országba.

 • Moziba ment a hörcsög

  Moziba csempészte magával hörcsögét egy 5 éves kislány Nagy-Britanniában, gondolván, hogy az állatkának nagyon fog tetszeni az Alvin és a mókusok címû rajzfilm. Tévedett. Hamish, a hörcsög igen hamar elunta a mókusokat, kiugrott gazdasszonykája ölébõl és eltûnt a sok száz szék alatt. A kislány jobbnak látta, ha hallgat a dologról.

 • A zajszennyezés miatt a bálnák is egyre hangosabban jeleznek egymásnak

  A tengerek növekvõ zajszennyezése miatt a bálnák is kénytelenek egyre hangosabban jelezni egymásnak - mutatták ki amerikai kutatók.

  Susan Parks, a Pennsylvaniai Állami Egyetem kutatója munkatársaival tizennégy, Kanada keleti partjainál élõ északi simabálnán (Eubalaena glacialis) helyezett el felvevõkészülékeket. A hangfelvevõk a bálnák hangján kívül a hajók által kibocsátott zajt is rögzítették.

 • Rendõrök mentették meg az éhezõ, láncra kötött ebet

  Állatkínzás miatt indult eljárás azzal az etyeki férfival szemben, aki a gyanú szerint túl rövid pórázon tartotta, s csak hébe-hóba etette kutyáját.

 • Labrador Retriever

  Leírása: Masszív, erõteljes, rusztikus megjelenésû, közepes termetû kutya. Koponyája széles, állkapcsa erõteljes. Szeme sötétbarna. Füle lelóg. Háta egyenes, fara kissé csapott, mellkasa mély, hasa enyhén felhúzott. Végtagjai párhuzamosak, egyenesek, jó csontozatúak. Fara közepes hosszúságú, a hegye felé elvékonyodik, többnyire majdnem vízszintesen tartja. Szõrzete rövid, sûrû, zárt. Bundája legtöbbször egyszínû fekete vagy sárga, olykor barna. Eredete: Nem túl régi fajta; az 1800-as évek eleje óta ismerik.

 • A család kutyája mentette meg a 3 éves kislány életét

  A család kutyája mentette meg az életét annak a hároméves lengyel kislánynak, akire egy mocsárban találtak rá. Czarus egész éjjel a testével melegítette a csuromvizes Juliát.

 • Elpusztult a világ leghosszabb óráskígyója

  Kimúlt a világ leghosszabb, fogságban tartott óriáskígyója: 7 méter 20 centis volt.

 • Húsevõ hangya az új csodafegyver az aga varangyok ellen Ausztráliában

  Új csodafegyvert, húsevõ hangyákat vetnek be ausztrál tudósok a mérhetetlenül elszaporodott aga varangyok ellen.

  A hangyákat macskatáppal csalogatják azoknak a tavaknak a partjára, ahol a varangyok lerakják petéiket. Amikor a fiatal varangyok kimásznak a vízbõl, a hatalmas hangyák azonnal felfalják õket. Az elméletet alátámasztó vizsgálat eredményét most közölte a Journal of Applied Ecology, a brit környezetvédelmi társaság szakfolyóirata.

 • Perverz állatok

  Hogy a hímnemû vadkacsák tizede meleg, tudományos körökben ismert tény. A meleg gácsérok erõszakos viselkedésére is több példa akadt. A homoszexuális nekrofília azonban még a tudósokat is megdöbbentette.

  Meglehetõsen felborzolta az ornitológus társadalom kedélyeit Kees Moeliker holland kutató. A rotterdami Natuurmuseum munkatársa a hasznavehetetlen tudományos kutatásokat díjazó Ig Nobellel kitüntetett dolgozatában a hímnemû vadkacsák nekrofil hajlamait tárta fel, írja a Guardian.

 • Kegyetlenül megkínozták a kutyát

  Két nyílvesszõ fúródott a fejébe, de túlélte a kegyetlen gazemberek brutális támadását egy keverék kutya Nagy-Britanniában. Beau-n kétórás mûtétet hajtottak végre, de már elhagyhatta az állatorvosi klinika intenzív osztályát.

 • Kutyák támadtak egy kisfiúra Törökszentmiklóson

  A fiú a karján, a fenekén és a combján sérült meg

  Két nagytestû kutya harapott meg egy 13 éves fiút Törökszentmiklóson.

 • 12 év börtönt kapott a levágott tehénért

  Egy nepáli nõt 12 év börtönre ítéltek, mert megölt egy szent tehenet. A nepáli bíróság - a világ egyetlen hindu birodalmában - bûnösnek találta azt az asszonyt, aki megölte és megette a szent tehenet.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása