2023.11.30. - András, Andor

Haldokló kutyát dobott utcára egy lelketlen állatkínzó

Haldokló kutyát dobott utcára egy lelketlen állatkínzó
A haldokló Szépszemût valaki egyszerûen utcára tette

Szeged egyik kertvárosi részén állatbarátok lettek figyelmesek egy szép szemû, közepes termetû, jó erõben lévõ, szuka kutyára, aki néhány napja az utcán, a dermesztõ hidegben furcsán gubbasztott. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatmentõ szakembere a kutyát megvizsgálta és megdöbbenve tapasztalta, hogy az állaton burjánzó daganatok mérete és mennyisége az ok, amiért szegény pára nem mozdul.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Feltehetõen egy állatával tovább foglalkozni nem akaró tartó „mondott le" az oltalmazást igénylõ kutyáról. Sokan nem tudják, hogy a háziállatokért minden esetben a gazda erkölcsileg, anyagilag, büntetõjogilag is felel. A 2004. évi X. törvény szerint pedig állatot elhagyni, kitenni bûncselekmény, amiért letöltendõ börtön is kapható. De hiába a törvény, ha a hatóság nem mindig veszi komolyan az állatkínzásos bûncselekményeket.

Egy felelõs állattartó az állatait jó gazda gondossággal meg kell óvja, gyógyítsa, táplálja. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület tapasztalata az, hogy sokan könnyelmûen vesznek magukhoz állatokat, és ha megunják, utcára dobják õket. A társállatként tartott kutyák éreznek, szenvednek, éppen úgy, ahogy az ember, egy beteg jószágot így utcára dobni ne lehessen büntetlenül.

A közben Szépszemûnek elkeresztelt négylábúról az orvosi vizsgálatok kiderítették, hogy a testét a daganatok oly mértékben átszõtték, hogy az életét megmenteni nem lehet. A kutyust fájdalmai végett (hogy ne szenvedjen) el kellett altatni. Ezt a nehéz és fájdalmas döntést nem az állatvédõknek, hanem a gazdának kellett volna megtennie, ez így lett volna korrekt és emberséges.

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebangyal - Gazdikeresõ (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra