2024.03.29. - Auguszta

Elpusztult Knut, a híres jegesmedve

Elpusztult Knut, a híres jegesmedve
A világ minden tájáról ezrével érkeznek a gyásztáviratok, levelek, e-mailek a német fõvárosba, ahol a hétvégén teljesen váratlanul elpusztult Knut. A világhírû berlini Zoo medencéjében lelte halálát a 2006 végén világrajött jegesmedve.

Izgatott szomorúsággal várja a nagyvilág a berlini állatkert kedvencének boncolási eredményét. A Zoo sziklakertjébõl a medencéjébe tántorodó kamasz jegesmaci tragédiájának több száz szemtanúja volt szombaton délután, bár sokan csak percekkel késõbb fogták fel, hogy mit láttak.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Heiner Klös a nemzetközi hírû Zoo jegesmedve csarnokának kurátora arról tájékoztatta a sajtót, hogy teljesen meglepetésszerûen pusztult el Knut. A természetben, sõt a rabságban is gyakorta félévszázadot is eléldegélnek az Északi-sark nagyragadozói! Az alig 4 éves és 4 hónapos jegesmaci igazi szupersztár volt a Spreenél. A hófehér bocsot kezdetben két óránként, cumisüvegbõl táplálta gondozója, a szintén váratlanul, még 2008 õszén, 44 esztendõsen elhunyt Thomas Dörflein. Ennyi gyász, ennyi öröm egyetlen mackóban!

Éppen négy esztendõvel ezelõtt, 2007 márciusában mutatták be elõször a publikumnak a Zoo fehérbundás csecsemõjét, aki a jegyeladások révén több millió euróval gazdagította Berlint és a 19. századi Zoo-t. A halál okát Knut boncolását követõen a közeli napokban hozzák nyilvánosságra. Ám a német állatvédõk máris sürgetik a jegesmedvék, s más ragadozó emlõsök fogvatartásának, "pénzért mutogatásának" tilalmát. A 2006 december 5-én, "mikulási meglepetésként", a német fõvárosban világrajött Knutot az egész NSZK gyászolja. Érkeznek a táviratok, levelek és rengeteg plüssállatkát is elhelyeztek már Knut lakhelyénél a macirajongók!

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra