
A Kínában honos bor készítése kapcsán egyértelmûen kijelenthetõ az állatkínzás, hiszen az érleléshez bébi egereket használnak fel.
Ha bizarr kulináris élményekrõl van szó, mindig bizalommal fordulhatunk e távoli kultúrához. Ha megittuk az összes kígyós pálinkát, akkor kipróbálhatunk egy még izgalmasabb italt, a kisegeres bort. A maximum három napos egérkéket belefojtják a borba, majd egy évig hagyják õket fermentálódni. Az itóka állítólag a tüdõtõl a májig mindent gyógyít, bár mi arról még nem hallottunk, hogy májbetegségre az orvos egy jó üveg bort írt volna fel.
Mókus sör
Az amerikai Brew Dog sörfõzde megalkotott már egy-két furcsaságot, de talán az 55%-os alkoholtartalommal bíró sörük a legegyedibb, amelyet kitömött állatokba (menyét, nyúl, mókus) töltenek. Az ital hatása is az állatvilághoz igazodik: olyan, akár egy lórúgás...

