2024.04.19. - Emma

Sikeres állatmentés Nyírbélteken

Sikeres állatmentés Nyírbélteken
2010. szeptember 25-én, a délelõtti órákban Nyírbéltek külterületén egy burgonyaföldön az õszi betakarítási munkák keretében, - kihasználva a napsütéses, kellemes hétvégi idõjárást - a krumplit szedte fel egy gazda, népes segítõkkel támogatva. A burgonyát lóeke segítségével ekézte fel, melyet aztán szorgos kezek gyûjtöttek össze zsákokba. A burgonyaföld egyik végén egy nem túl mély kanális húzódott. Ekézés közben az egyik sor végéhez érve, éppen a kanálisnál az állat visszafordítása túl nagy ívûre sikeredett és a „Pajkos” névre hallgató 4 éves csõdör megcsúszva a sáros mély talajon, oldalára dõlve a kanálisba esett.

adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Szerencsére az ekevas nem sértette meg az állatot, de a gazda a segítõivel együtt sem tudta a mintegy hat mázsás lovat talpra állítani. Nem volt mit tenni, további segítségre volt szükség. A balesetrõl a tulajdonos fia értesítette 09 óra 45 perckor a Nyírbátori Hivatásos Önkormányzati Tûzoltóságot, kérve a tûzoltók segítségét.
Magatehetetlenül feküdt a vízben

A jelzés értékelését követõen Petõ Gábor tû. hadnagy szolgálatparancsnok vezetésével a Nyírbátor I-es gépjármûfecskendõ a Gyorsbeavatkozó szer állománya vonult. A nyírbátori tûzoltó egység néhány perc alatt a helyszínre érkezett. A felderítés során megállapították, hogy „Pajkos” oldalára dõlve a sekély vízben fekszik magatehetetlenül.

A jelentõs súllyal bíró állat talpra állítását csörlõ segítségével és kézi erõvel – a munkásokkal közösen – rövid idõn belül elvégezték. A hûséges állat szerencsére jól viselte a megpróbáltatásokat, a kiérkezõ állatorvostól injekciót kapott, s úgy tûnt nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

- Holes István -

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra