2022.05.23. - Dezsõ

A kutyák is képesek a féltékenykedésre

A kutyák is képesek a féltékenykedésre
A kutyák is képesek a féltékenykedésreAmerikai kutatók eredményei szerint a féltékenység a korábban véltnél mélyebben gyökerezhet a kutyatermészetben - A San Diegó-i Egyetem két kutatója, Christine Harris és Caroline Prouvost 36 kutyáról megszokott környezetében készített felvételeket. Gazdáikat arra kérték, saját állatukról ne vegyenek tudomást, helyette szenteljék minden figyelmüket egy kitömött kutyának, amely gombnyomásra ugatott, nyüszített és csóválta a farkát - olvasható a PLoS One tudományos lapban közzétett tanulmányban. A kutyások állataik féltékenységi szokásait eddig is ismerték...
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A következő tesztek során a gazdák egy fejformára faragott töklámpáshoz intézték a kedves szavakat, illetve hangosan felolvastak egy zenélő gyerekkönyvből. Ha a kutyák a konkurenciában fajtársukat vélték felismerni, 78 százalékuk meglökte a gazdát, a töklámpás esetében csak 42, a könyvnél 22 százalékuk tett így.

Egyharmaduk próbált a gazda és a kitömött kutya közé férkőzni, negyedük fel is ugrált az emberre. A másik két "vetélytárs" esetében csak egy kutya tett így. Nyilvánvaló, hogy a kitömött állatot teljes értékű fajtatársnak nézték - írták a kutatók. Nagy részük még körbe is szimatolta a hamis kutyát, ahogy gyakran teszik ismerkedéskor.

"Tanulmányunk megmutatta, hogy a kutyák nemcsak féltékenyen viselkedtek, de még azt is megpróbálták, hogy embertársukat és a lehetséges riválist elválasszák egymástól. Lehetséges, hogy ez az érzelem a korábban véltnél mélyebben gyökerezik bennük" - írták a kutatók közleményükben.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra