2024.04.19. - Emma

Durva: Megöltek és megcsonkítottak két marhát egy zalai telepen

Ismeretlen tettesek a közelmúltban kétszer is garázdálkodtak a Zala megyei Bekeháza szarvasmarha-telepén. Két állatot megöltek, kettõt pedig megcsonkítottak. A gazdaság kára csaknem egymillió forint.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Két szarvasmarhát megöltek és megcsonkítottak, kettõt pedig megsebesítettek a bekeházai szarvasmarha-telepen a közelmúltban - írja internetes oldalán a Zala Megyei Hírlap. Horváth Zoltán, a tejtermelõ tehéntartással foglalkozó Taxbi Kft. intézõje a lapnak elmondta, hogy az elsõ eset hat hete történt.

Akkor az ismeretlen tettesek kifigyelhették az éjjeliõr mozgását, majd két vemhes üszõt többször fejbe vágtak valamilyen nehéz fémtárggyal, egy harmadiknak pedig elvágták a nyakát, majd mellsõ végtagjait - a jobb lapockát és a combot - levágták róla és elvitték. Menekülés közben azonban az elsõ lábat elhagyták. A megölt állat vemhes üszõ volt, a telepet vezetõ szakember azt mondta, a kár mintegy 730 ezer forint - mondta az intézõ.

Ezen a héten, a szerdára virradó éjszaka minden megismétlõdött - mondta a lapnak Horváth Zoltán. A kerítést átvágva ismét behatoltak a területre, és egy növendék üszõnek, mintegy két és félmázsás, pihenõ állatnak vágták át a torkát. Ez esetben a két hátsó lábat, a combokat távolították el a testrõl. Az állat értéke 250 ezer forintra becsülhetõ, vagyis a gazdaság kára összesen csaknem egymillió forint.

A cég vezetése megtette a feljelentést, a Zalaegerszegi Rendõr-kapitányságon lopás bûntett gyanúja miatt indítottak nyomozást, az eljárás jelenleg is folyamatban van.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra