rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A kunyhó

 • Share on Tumblr

  Bikficcicmic nem vadmacska volt, mégis az erdõben élt. Ilyen otthontalan cicákra szokták mondani: “elvadult házimacska”, gyakran igazságtalanul.Miként került szegény Bikficcicmic az erdõbe? Nos, ez külön történet, errõl majd máskor. Most elégedjetek meg azzal, hogy e furamura cicamica, akinek pofikáján kétoldalt fehér volt a szõr, de ezzel szemben testének többi részén fekete, elhagyott kunyhóra lelt a rengetegben. Beköltözött, fedél került feje fölé. No, ez már szerencse a nagy szerencsehiányban!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Egy napon kutya szimatolt a kunyhó körül.Megijedt a cicus, de erre nem volt oka. Jámbor kutyus volt a kis “földszintes”: tacskó. Gazdája megunta, az autóból kidobta, otthagyta az erdõben. Mondogatta is a kutyus keserûen: "Az én gazdám elhagyott, akár azt a kalapot! Bánatosan vaúzok: most haza mint utazok?!" Gazdája ugyanis egyszer elhagyta a kalapját, igaz, azt nem szándékosan, hanem borosan négykézlábas állapotban.

  Bikficcicmic és a tacskó, kutyanevén Bandi, elõször bizalmatlanul méregették egymást, de azután barátságot kötöttek, korántsem “kutya-macska félét”. Jó a kutyus, nemcsak a háznál, de a kunyhónál is. Éldegéltek, ebéd után nézdegéltek. Ha volt mit, ettek is.
  A borús napok egyikén váratlan, meghökkentõ, napfényes-kedvû látogatójuk akadt: majmocska. Ráadásul ruhában! Zöld volt a nadrágja, veres a kabátja, sárga a sapkája, vitatható a divatízlése. Kidüllesztett mellel, büszkén közölte: õ a Nagy Mukk, ez mindent elárul, még annak is, aki a piacon petrezselymet, meg hagymát árul.

  Azt hiszitek, hogy Nagy Mukk neve azért volt Mukk, mert egy mukkot sem szólt?! Tévedtek!
  Be nem állt a majmocska szája, folyton-folyvást cirkuszi sikereirõl beszélt, azokkal dicsekedett.

  Szavaiból világos lett az is, hogy Nagy Mukk önkényesen, a cirkuszigazgató tudta nélkül, szabadságot vett ki magának, azaz elinalt a hatalmas sátorból egy kis erdei kalandra.Most õ is beköltözött a kunyhóba, amint mondta: “nyaralóvendégnek”. Hátizsákja tele volt fínomságokkal, a cicát és a kutyust jószívvel kínálgatta, percig sem sikertelenül.

  Esõcseppes napon jobb a kunyhóban ücsörögni, mint a kunyhó elõtt. Beszélgetéssel ütötték agyon az idõt: a cica és a kutya elmesélte mint ütött rájuk a balszerencsés idõ, a sors. A majmocska vígasztalta õket:

  - Nem kell a múlton keseregnetek! Betanítok nektek néhány cirkuszszámot, ezeket Jancsitól lestem el, a lófogú, de barátságos állatidomártól. Ha maholnap összedõl a kunyhó, elmegyünk a cirkuszhoz. Az igazgató kebelbarátom, majd szólok az érdeketekben, meglátjátok, befogad benneteket!

  Tanulékony volt a cica is, a kutyus is, és az a kunyhóra végzetes maholnap, sajnos, hamar eljött. Fejenagy, a medve, ugyanis szintén kunyhólakó akart lenni, úgy látszik, megunta barlangját. A kunyhó recsegõn-ropogón tiltakozott a nagytestû állat bemenetele ellen, de Fejenagy mégis bement. Ám amint bement, kívül találta magát. Összedõlt a kunyhó. A bundás nagy dörmögések közepette szidalmazta az engedetelen, vendégnemszeretõ kunyhót és, fején a ráesett, rosszallóan billegõ lécdarabbal, elballagott.

  Néha a balsorsra aranyszívû jószerencse-napocska nevet és messze ûzi. Nagy Mukk, a majom, kivezette az erdõbõl kunyhótlanná lett cica- és kutyabarátját, és elvezette, egészen a cirkuszig. Kiderült: igazat mondott. Az igazgató a majmocska puszipajtása, asztaltársa, mûvészetének rajongója és minden vétkének mosolygós megbocsájtója volt! A majom kérésére menten felfogadta Bikficcicmicet perecárusnak, gyerekvidámítónak és segédbohócnak, Bandit, a tacskót, pedig számolókuyának és kolbászkéregetõnek.
  E kis mese tanulsága: ha össze is dõl a kunyhó, nem kell feltétlenül tétlenül keseregni. Barátsággal, egymás segítésével sok mindenre van megoldás, a rizzent-rozzant kunyhó után jöhet még más, akár pompás, kényelmes, cifradíszes, két derék lovacska húzta lakókocsi is!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Marley meg én

  Marley meg én (Marley and Me)
  Szinkronizált amerikai romantikus vígjáték
  Játékidõ: 98 perc
  Gyártási év: 2008
  Forgalmazza: Intercom
  Rndezõ: David Frankel
  Fõszereplõk: Jennifer Aniston, Owen Wilson, Alan Arkin, Eric Dane

 • Ragadozómadár-számlálás Dél-Hevesben

  Összesen 102 ragadozó madarat figyeltek meg a Bükki Nemzeti Park (BNP) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai Dél-Hevesben, az úgynevezett sasszámlálás alkalmával - adja hírül honlapján a BNP.

 • Angolna gondoskodik a karácsonyfa-világításról Japánban

  Környezetbarát megoldást választott egy japán akvárium, amely egy elektromos angolnával oldja meg a karácsonyfa kivilágítását.

 • Macskához celluxozták a csempésztárgyakat

  Egy brazil börtön egyik rabjához furfangos, de elég gonosz módon próbáltak becsempészni egy mobiltelefont és egyéb, minden bizonnyal egy tervezett szökéshez szükséges tárgyakat.

 • Szõrmentén

  Az Emberek az Állatokkal való Etikus Bánásmódért állatvédõ szervezet aktivistái a szõrmeviselet ellen tiltakoznak Hongkongban. A bájos hölgyek, a testüket takaró tábla felirata szerint inkább meztelenül járnak, minthogy állati szõrmébe bújjanak.

 • Közel 800 pacsirta tetemre bukkantak a vámosok

  Mintegy nyolcszáz pacsirta tetemére bukkantak a rendõrök 2011 októberében a kiszombori határátkelõhelyen.

 • 191 macskával élt együtt egy svéd nõ

  191 macskával osztotta meg Stockholm egyik elõvárosában lévõ otthonát egy 60 éves nõ.

 • Ruhr-vidéki vándormacska

  Potyautasként, egy autó hátsó tengelyén utazott kilométereken át egy macska a németországi Ruhr-vidéken.

 • Csiszi - csuszi házikó

  Mátyás macska nem volt ugyan mesebeli Csizmás Kandúr, de azért jó erõs bõrcipõben járt, és úr volt a maga kis hegytetõn szétnézegetõ faházikójában. Csörögte is az irígykedõ szarka sáros-csúfondáros kedvében:

  Csirr - csörr! Házikó a hegyen!
  Majd meglátjuk merre megyen!

 • Állatos viccözön #3

  Várunk további "szalonképes" állatos vicceket e-mailben!

 • Mankójával verte agyon a vérengzõ mókust

  Õrjöngõ mókus támadott meg több embert is a bajorországi Passauban. A megvadult állatot végül egy nyugdíjas fékezte meg.

 • Egy befagyott tó jegén ragadtak az őzek

  Egy befagyott tó jegén ragadtak az őzekHárom őzet mentettek ki egy légpárnás hajós túrákat szervező cég munkatársai az amerikai Minnesota államban található Albert Lea tó jegéről. Egy természetjáró jelezte nekik, hogy egy őz rekedt a jégen, és már két napja szenved a tavon. A tóra kiérve végül három őzet találtak, akik képtelenek voltak lábra állni és lemenni a jégről, így megoldásként kötelet kötöttek rájuk, majd kihúzták őket a partra, miközben a mentésről felvételt készítettek. Az őzeknek szerencsére nem esett bántódásuk, biztonságban lejutottak a jégről.

 • Újra akarta éleszteni döglött kutyáját

  Életveszélyesen megfenyegettek, leköptek és lökdöstek egy orvost a VI-VII. kerület éjszakai ügyeletén, mert nem próbálta meg újraéleszteni a rendelõbe bevitt kutyát.

 • Mosogatólefolyó fogta kutya

  Homer City - Mosogató fogott kutyát az Egyesült Államokban: beleszorult lefolyójába az eb egyik lába.

  Ami fõként a kutya gazdáinak - egy asszonynak meg a lányának - köszönhetõ, mivel evõeszközeik mosogatójában fürdették meg csivavájukat. A foglyul esett ebet elõször folyékony szappannal próbálták kiszabadítani, azután étolajjal síkosították pracliját, késõbb felmerült a jég - hátha összehúzza kisebbre az eblábat -, aztán jöttek a tûzoltók.

 • Lefejeztek egy gólyát Békés megyében

  Levágták egy gólya fejét a Békés megyei Eleken. A vérbefagyott állatra szombaton hajnalban a helyiek találtak rá, õk szóltak a rendõröknek.

 • Meghalt a kedvenced?!?

  Szeretett kutya, macska, patkány, díszhal, díszmadár... sokunknak az álatok tartása életmód... Amelyik élõlény megszületett egyszer, az el is fog pusztúlni :(

 • A gyerekeket hússal etetni erõszak! Le a hájjal!

  Ön szereti a gyermekét. Azt szeretné ha egy beteljesült, alkotó és boldog életet élnének. Nem lenne itt az ideje végre abbahagyni egy olyan táplálkozásnak az elvárását, ami a gyermeket boldogtalanná, kórosan elhízottá és lustává teszi? A gyermekeket hússal etetni erõszak!

 • Csányi Vilmos: amit mondok, mindenkinek értenie kell

  - Az ön személyében az egyik legtermékenyebb magyar írót köszönthetem. A Bukfenc és Jeromos amerikai kiadása épp a harmincadik a sorban. Az etológiai szakmai kiadványoktól a szépirodalmi próbálkozásokig terjed a skála.

 • Tûzoltók mentettek ki egy kutyát a Duna jegérõl

  Budapest - Tûzoltók mentettek ki egy kutyát a Ráckevei-Duna-ág jegérõl hétfõ délután - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság sajtóügyeletese.

  Kis-Guczi Péter elmondta, egy közeli telephely dolgozói riasztották a tûzoltókat, hogy a Helyikikötõ útnál a Duna jegén egy ismeretlen kutya fekszik.

 • Állatok pusztultak egy pécsi vásározó csomagtartójában

  A csirkék és egy kölyökkutya hõgutát kapott, a gazda ellen állatkínzás miatt eljárást indítottak .

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása