rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A kunyhó

 • Share on Tumblr

  Bikficcicmic nem vadmacska volt, mégis az erdõben élt. Ilyen otthontalan cicákra szokták mondani: “elvadult házimacska”, gyakran igazságtalanul.Miként került szegény Bikficcicmic az erdõbe? Nos, ez külön történet, errõl majd máskor. Most elégedjetek meg azzal, hogy e furamura cicamica, akinek pofikáján kétoldalt fehér volt a szõr, de ezzel szemben testének többi részén fekete, elhagyott kunyhóra lelt a rengetegben. Beköltözött, fedél került feje fölé. No, ez már szerencse a nagy szerencsehiányban!

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Egy napon kutya szimatolt a kunyhó körül.Megijedt a cicus, de erre nem volt oka. Jámbor kutyus volt a kis “földszintes”: tacskó. Gazdája megunta, az autóból kidobta, otthagyta az erdõben. Mondogatta is a kutyus keserûen: "Az én gazdám elhagyott, akár azt a kalapot! Bánatosan vaúzok: most haza mint utazok?!" Gazdája ugyanis egyszer elhagyta a kalapját, igaz, azt nem szándékosan, hanem borosan négykézlábas állapotban.

  Bikficcicmic és a tacskó, kutyanevén Bandi, elõször bizalmatlanul méregették egymást, de azután barátságot kötöttek, korántsem “kutya-macska félét”. Jó a kutyus, nemcsak a háznál, de a kunyhónál is. Éldegéltek, ebéd után nézdegéltek. Ha volt mit, ettek is.
  A borús napok egyikén váratlan, meghökkentõ, napfényes-kedvû látogatójuk akadt: majmocska. Ráadásul ruhában! Zöld volt a nadrágja, veres a kabátja, sárga a sapkája, vitatható a divatízlése. Kidüllesztett mellel, büszkén közölte: õ a Nagy Mukk, ez mindent elárul, még annak is, aki a piacon petrezselymet, meg hagymát árul.

  Azt hiszitek, hogy Nagy Mukk neve azért volt Mukk, mert egy mukkot sem szólt?! Tévedtek!
  Be nem állt a majmocska szája, folyton-folyvást cirkuszi sikereirõl beszélt, azokkal dicsekedett.

  Szavaiból világos lett az is, hogy Nagy Mukk önkényesen, a cirkuszigazgató tudta nélkül, szabadságot vett ki magának, azaz elinalt a hatalmas sátorból egy kis erdei kalandra.Most õ is beköltözött a kunyhóba, amint mondta: “nyaralóvendégnek”. Hátizsákja tele volt fínomságokkal, a cicát és a kutyust jószívvel kínálgatta, percig sem sikertelenül.

  Esõcseppes napon jobb a kunyhóban ücsörögni, mint a kunyhó elõtt. Beszélgetéssel ütötték agyon az idõt: a cica és a kutya elmesélte mint ütött rájuk a balszerencsés idõ, a sors. A majmocska vígasztalta õket:

  - Nem kell a múlton keseregnetek! Betanítok nektek néhány cirkuszszámot, ezeket Jancsitól lestem el, a lófogú, de barátságos állatidomártól. Ha maholnap összedõl a kunyhó, elmegyünk a cirkuszhoz. Az igazgató kebelbarátom, majd szólok az érdeketekben, meglátjátok, befogad benneteket!

  Tanulékony volt a cica is, a kutyus is, és az a kunyhóra végzetes maholnap, sajnos, hamar eljött. Fejenagy, a medve, ugyanis szintén kunyhólakó akart lenni, úgy látszik, megunta barlangját. A kunyhó recsegõn-ropogón tiltakozott a nagytestû állat bemenetele ellen, de Fejenagy mégis bement. Ám amint bement, kívül találta magát. Összedõlt a kunyhó. A bundás nagy dörmögések közepette szidalmazta az engedetelen, vendégnemszeretõ kunyhót és, fején a ráesett, rosszallóan billegõ lécdarabbal, elballagott.

  Néha a balsorsra aranyszívû jószerencse-napocska nevet és messze ûzi. Nagy Mukk, a majom, kivezette az erdõbõl kunyhótlanná lett cica- és kutyabarátját, és elvezette, egészen a cirkuszig. Kiderült: igazat mondott. Az igazgató a majmocska puszipajtása, asztaltársa, mûvészetének rajongója és minden vétkének mosolygós megbocsájtója volt! A majom kérésére menten felfogadta Bikficcicmicet perecárusnak, gyerekvidámítónak és segédbohócnak, Bandit, a tacskót, pedig számolókuyának és kolbászkéregetõnek.
  E kis mese tanulsága: ha össze is dõl a kunyhó, nem kell feltétlenül tétlenül keseregni. Barátsággal, egymás segítésével sok mindenre van megoldás, a rizzent-rozzant kunyhó után jöhet még más, akár pompás, kényelmes, cifradíszes, két derék lovacska húzta lakókocsi is!

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • OIP - Országos Ivartalanítási Program (Orpheus)

  OIP - Országos Ivartalanítási Program (Orpheus)A kedvencek szabályozás nélküli szaporítása vagy igénytelen tenyésztése azt eredményezi, hogy sokkal több állat születik, mint amennyire a felelős állattartói bázis igényt tarthat! Magyarul nincs annyi felelős gazdijelölt, mint amennyi kutya és macska utód születik. A felelőtlen állattartók az állattartással sok esetben felhagynak, az állatokat továbbadják vagy utcára dobálják. Az elhagyott / kitett, gazdátlan állatok tovább szaporodhatnak, de legtöbbször utcán kínok között pusztulnak. Ennek megakadályozására folyik az OIP, azaz az Országos Ivartalanítási Program.

 • Beagle

  Leírása: Kis termetû, erõteljes felépítésû, kellemes megjelenésû kutya. Feje kopószerû, koponyája lapos, stopja enyhe. Szeme sötétbarna.

  Füle lelóg. Háta egyenes ágyéka széles, mellkasa mély. Végtagjai párhuzamosak, izmosak, rövidek. Farka kissé ívben hajlik a hátvonal felett, figyelés közben terrieresen felfelé áll. Szõrzete rövid, sûrû, testhez simuló. Színe fekete-vörös-fehér, ill. vörös-fehér.

 • Lerágta gazdája fejét a kutya

  Gyilkosságnak vélte elõször a rendõrség annak a férfinak az esetét, akit fej nélkül találtak meg barcelonai lakásában.

 • Fuldokló õzet mentettek meg a tûzoltók

  Tûzoltók mentettek ki egy bajba jutott õzet a lukácsházai víztározóból. A jéghideg vízben néhány perc múlva elpusztult volna az állat.

 • Kutya riasztotta el a betörõket

  A Készenléti Rendõrség és a Hevesi Rendõrkapitányság járõrözõ rendõrei kedd este tizenegy körül Tarnaszentmiklós belterületén arra lettek figyelmesek, hogy egy ház udvari kapuja nyitva van, és azon kiszaladt egy kutya.

 • Csatornába szorult csacsit mentettek a tűzoltók

  Csatornába szorult csacsit mentettek a tűzoltókCsatornába szorult szamarat kellett kimenteni Svájcban. Egy járókelő vette észre a két lábra állat csacsit, aki a csatornából leselkedett kifelé, ő értesítette a hatóságokat. A 13 éves, tehetetlen állatot a tűzoltók húzták ki szorult helyzetéből. Nilo - így hívják a csacsit - jól viselte a mentés perceit. Csak akkor rémült meg egy kicsit, amikor a felületi sérüléseit megpróbálták ellátni. Most egy állatsimogatóban van és szerencsére nagyon jól érzi magát. A csatorna fedelét valószínűleg valaki elfelejtette visszahúzni a helyére.

 • Degeszre etetett kedvencek

  Túl sok zsíros és édes eledelt adnak a gazdik kedvenceiknek, a háziállatok emiatt elhíznak és megbetegszenek - jelentette egy brit állatvédõ szervezet. Az az állattartó, aki reggelire csokoládét, sült krumplit, hamburgert vagy túl sok állateledelt ad kedvencének, úgy érezheti, hogy mindent megtesz az állatért, pedig valójában tumor vagy cukorbetegség kialakulását, ízületi gyulladásokat, magas vérnyomást, májfunkció-zavart, bõrbetegséget és korai halált idézhet elõ.

 • Patkányharapásért fizet kártérítést a gyorsétterem

  Patkány harapott meg egy diákot a McDonald's egyik kínai éttermében, a gyorsétterem-láncnak emiatt 2200 jüan (54 ezer forint) kártérítést kell fizetnie.

 • Jégkorszak - Ice Age

  színes, szinkronizált amerikai komputer-animációs film (2002)
  rendezte: Chris Wedge

  írta: Peter Ackerman, Michael Berg, Michael Wilson
  magyar hangok: Geszti Péter, Szabó-Sipos Barnabás, Újlaki Dénes, Csuja Imre, Kristóf Tibor, F. Nagy Zoltán, Vass Gábor, Koroknay Géza, Pálfai Péter, Márkus Tamás, Imre István, Bakó Márta, Vajda Márta, Bácskai János, Baradlay Viktor, Czetõ Roland, Czetõ Ádám, Czetõ Zsanett
  zene: David Newman - játékidõ: 81 perc

 • A felmelegedés okozhatta a barlangi oroszlán kihalását

  A barlangi oroszlán a felmelegedés miatt halt ki Eurázsiában tizennégyezer éve, mivel drámaian szûkült élõhelye - vélik brit kutatók, akik szerint Alaszkában és Kanada északi részén még további ezer éven át fennmaradtak a nagytestû macskafélék.

 • A kertész, a gróf, meg a majmok

  Erdõsvárkastélyossy Gedeon gróf volt, de nem fõurassága miatt volt oly nagy hatalmú Erdõvárkastélyoson, hanem azért, mert a tízezer hold földje volt, egy holddal sem kevesebb. Nála csak az a leány volt nagyobb hatalmú, akit úgy hívtak: Szépenalvóalmási Amália bárókisasszony.

 • Arcon harapta a másfél éves kislányt a dalmata

  A másfél éves kislányt mentőhelikopter szállotta kórházba, ahol műtéten esett át. A baleset Abaligeten történt hétfőn délután. Foltos, a hat éves dalmata harapta arcon a kerítésnél játszó kicsit.

 • Két karja és nyeles szeme volt az õspolipnak

  Egy sajátos kinézetû, eddig homályos besorolású õsállatról kanadai kutatók most kiderítették, hogy a mai polipok õse volt.

 • Útszélit elgázolták...

  Útszélit elgázolták...Évente majd száz olyan kutya érkezik az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjába, akinek olyan (gázolás miatti, bántalmazásból eredő, hanyag tartásból eredő) sérülése van, mely a gondos orvosi ellátás ellenére is az élettel össze nem egyeztethető. Útszélit, a szegény párát egy állatbarát autós találta gázolás után néhány pillanattal (persze a gázolást elkövető szépen elillant a felelősségvállalástól félve). A sokszoros csonttörés, a gerinc sérülés, a belső szerveinek a sérülése végett néhány óra szenvedés után elpusztult. Nehéz, de ez van.

 • Hármasiker-borjak

  Hármasiker-borjak születtek Nagy-Britanniában, ami átlagosan 105 ezer ellésbõl egyszer történik.

 • Hasast ugrottak az õsi békák

  Az elsõ békák még nem tudtak megfelelõen földet érni az ugrást követõen, a tökéletes landolást az evolúció folyamán kellett megtanulniuk - állapította meg egy amerikai tanulmány.

 • Meghívó: Tematikus beszélgető kör

  Az Orpheus Önkéntes Közösség a Partiszkon Társadalomkutató Egyesülettel és a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen Tematikus beszélgető kört tart. A program célja, hogy a gyermekek mindennapi életében a környezettudatos szemlélet és az állatok védelme aktív szerepet kapjon. A program során a gyerekek a beszélgetéssel egybekötött állatvédelmi előadáson állatos kiadványokat kapnak. A részvétel az iskola keretein belül.

 • Fába szorult mosómedve

  Pórul járt egy mosómedve Németországban, amikor egy fára felmászva valahogy beragadt egy résbe.

 • Japán szabadon engedi a bálnavédõket

  A japán hatóságok szerdán ígéretet tettek arra, hogy bizonyos feltételek mellett szabadon engedik azt a két állatvédõt, akik a bálnavadászat ellen tiltakozva behatoltak egy japán bálnavadász hajóra.

 • "Elesettek" kutyabaja: évi 86 ezer baleset állatok miatt

  Atlanta - 'Elesettek' a kutya- és macskatartók az Egyesült Államokban: évente 86 ezer súlyos balesetet szenvednek lábatlankodó állataik miatt.

  Ugyanakkor az összes komoly esésbõl viszonylag kicsi az állati "részesedés": 1 százalék körüli.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása