rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • A nyúlról, aki nem tudta eldönteni magáról: katona-e vagy sem?

 • Share on Tumblr

  Írta és szerkesztette: Lelkes Miklós

  Volt egy nagy nyúl.Kérdezte tõle egy fekete-fehér foltos macska:
  - Te katona vagy?
  A nyúl hebegett-habogott, nem tudta eldönteni.Azt mondta a macska:
  - Nagyon barna a bundád, katonás.Háború lesz.Megmondta a gazdasszonyom, a halaskofa.

  Az mindent tud.Háborúban kell az igazoló papiros.Adok neked, hármat is.Ha valaki nem tudja igazolni magát, az háborúban nagy baj. Megmondta a gazdasszonyom.Az tudja!
  A nyúl eltette a teleírt papirosokat, megköszönte.Éppen jókor.Hamarosan lövések hallatszottak.A nyúl elkezdett futni.Nagyon okosan, mert a lövésektõl ellenkezõ irányban.
  A hídnál megállította egy nagy kutya.A tábornok kutyája volt és a háború hírére ezredessé léptette elõ saját magát.Annyiban joggal, hogy mûvelt eb volt: tudott olvasni.A kutya ráüvöltött a nyúlra:
  - Állj!Csatából vagy csatába?!
  A nyúl nyöszörgött valamit, de, szerencséjére, a kutya azt értette ki belõle: a csatába.Ám hogy mûveltségét is megcsillogtassa, elvette az egyik papirost és felolvasta:
  - Birka.Kétéves.
  Elégedett volt.Némileg enyhültebben, de azért kellõ hangvastagsággal parancsolt rá a nyúlra:
  - Birka, kétéves!Elõre a csatába!
  A nyúl elnyargalt.Ám félóra múltán a város másik pontján támadt lövöldözés, és ezért visszafelé kellett futnia.A hídnál megint megállította a kutya, de az már nem emlékezett rá.A nyúl ijedten adta oda a másik papirt.A kutya hangosan felolvasta:
  - Tehén.Tarka.Húsz liter tej naponta.
  A kutya elégedett volt a papirossal, de azért - tekintélyének megóvása érdekében is - ráüvöltött a nyúlra:
  - Tehén!Tarka!Elõre a tejjel a csatába!
  A nyúl futott is, ahogyan négy lába bírta.Ha ötödik lett volna, azt is beveti.
  Egy óra múlva azonban, balszerencséjére, megint ott volt nagy durrogás, ahová elért.Visszafordult.A hídnál ismét megállította a kutya, elvette a nyúltól a még nála levõ harmadik papirost.Felolvasta:
  - Sóssziklafalvay Amália, Harcoshegyes Ferdinánd vezérezredes felesége. Húszéves.
  Erre a kutya rögtön mézesmázos lett, miként gazdájától hasonló esetekben látta:
  - Bocsásson meg, Tisztelt Méltóságos Asszonyom, de ittmaraszt a kötelesség!Ám ott van, a hídhoz közel, a házunk.Tetszik látni?A kapu nyitva van.Érezze magát otthon!
  A meghökkent nyúl, félénken bár, de odament a házhoz.Amikor látta, hogy a kötelességtudó kutyafõkatona nem követi, be is ment.Nem találkozott senkivel, de a konyhában annál becsesebb valamivel: nagy fej kék káposztával.Azt gyorsan befalta, mert háborúban a káposzta léte, azaz megléte is bizonytalan. Utána eliszkolt, ám még eliszkolás közben találkozott a macskával.Kérdezte tõle a macska:
  - No kiderült, hogy katona vagy-e vagy sem?!
  - Az nem derült ki - válaszolta a nyúl.Ám annyi kijött a dologból: egyszer birka vagyok, utána meg tehén, mégutána pedig Sóssziklafalvay Amália, Harcoshegyes Ferdinánd vezérezredes felesége.
  - No azért az is valami, ami kiderült - vigasztalta õt a macska.Az embereknek is több lábon kell állnia manapság.Így szokta mondogatni a gazdasszonyom.Az mindent tud.Illetve majdnem mindent, mert a múltkor hiába kereste nála egy fõtábornok saját felesége igazolványát.Még az ágy alá is benéztek.Különben jó hírt közlök.Azt beszélik a halpiacon, hogy vége a háborúnak.


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kutyák csak egészséges embereknek

  A lengyel parlament úgy döntött, hogy kötelezõ pszichológiai vizsgálatnak kell mindazoknak alávetniük magukat, akik agresszívnek tartott kutyák tulajdonosai.

 • A vegetarianizmus tökéletessége

  Ha egy állat megöl egy másikat, nem teheli érte bûn, ám ha az ember pusztít el egy állatot pusztán azért, hogy féktelen nyelvének kielégülést szerezzen, akkor felelnie kell a természet törvényeinek megszegéséért. (Bevezetés)

 • Lovaggá ütött pingvin

  London - Norvégia lovagjává ütötték Nils Olavot, az edinburghi állatkert pingvinjét.

  Nils Olav, sorrendben a harmadik, példás magaviseletéért és hosszú szolgálatáért korábban már részesült kitüntetésben, s tiszteletbeli ezredesi rangig vitte a norvég királyi testõrségben.

 • Miért alszanak olyan keveset a delfinek?

  Egy egész hónapot kibírnak ébren * A kicsik kitartóbbak

  Los Angeles-Moszkva - Az állatok világában vannak csodálatos és misztikus részletek, amelyek csak hosszú-hosszú megfigyelések után tárulkoznak fel elõttünk. Egy tanulmány szerint a tengeri emlõsök egy része csak nagyon keveset alszik.

 • Szerencsétlen állatok tömegesen akadtak fenn a szögesdróton

  Az orosz-mongol határt megnyitották a gazelláknak - így döntött a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Az aszály miatt ugyanis az állatok ezrével próbálnak Mongóliából egy közeli orosz természetvédelmi területre menekülni, de eddig fennakadtak a szögesdróton.

  A gazellák problémáját az orosz sajtó vetette fel: az állatok iránti sajnálat mellett szerintük intézkedést követelne az is, hogy a töménytelen tetem ökológiai katasztrófához is vezethet.

 • Meglepõ trükkre tanítják a delfinmamák borjaikat

  Egy ausztrál tengeröbölben néhány delfin tengeri szivacsot helyez az orrára vadászat közben. A fõleg nõstényekre jellemzõ viselkedésforma a jelek szerint nem öröklõdõ, hanem tanult tulajdonság.

 • Ausztráliában él a világ legnagyobb lova

  Ausztráliában él, több mint két méter magas, és puszta látványával sokakat megijeszt - ez Noddy, a világ minden bizonnyal legnagyobb lova.

 • Hétméteres emberevõ óriáskígyóra vadásznak Indonéziában

  Hajtóvadászatot indítottak indonéz falusiak egy hétméteres óriáskígyó felkutatására, amely egy hete megölt egy 13 éves kisfiút Szumátra szigetén.

 • Felgyújtották az istállót, az összes állat elpusztult

  Szándékos gyújtogatás következtében égett porig egy istálló a Baranya megyei Mozsgó-Alsóhegyen. A szigetvári rendõrök már elõállították a huszonöt éves gyanúsítottat.

 • Házának tetõgerendájára akasztotta fel a kutyáját - az eb elpusztult

  Házának tetõgerendájára akasztotta fel kutyáját egy debreceni férfi 2011 júniusában. Mindezt végignézte egy környéken lakó, aki nem habozott, hanem azonnal telefont ragadott és értesítette a rendõrséget. Sajnos az eb így is elpusztult.

 • Sarki sirályt láttak a Dunán

  Budapest - Sarki sirályt figyeltek meg a Dunán madarászok, legutóbb 1935-ben jegyezték fel ilyen madár látogatását.

  A sarki sirályt (Larus glaucoides) a szokásos év eleji vízimadár szinkronon vette észre Kókay Bence madármegfigyelõ és Hegedûs Dániel gyûrûzõ szerda délután Dunavecse térségében, az M8-as híd alatt, ahol több száz sirály verõdött össze táplálék után kutatva - közölte pénteken a Magyar Madártani Egyesület (MME).

 • Állati ikrek

  Állati ikrekKét fej mindig jobb, mint egy. Ez a logika nem csak az embereknél, hanem az állatoknál is követhető. Az állatvilág ikerpárjait egyediségük és cukiságuk teszi igazán különlegessé. Az egypetéjű ikrek szinte minden állatfajban igazán ritka jelenségnek számítanak. Kivételt képeznek ez alól a karmosmajomok, akiknél az ikrek születése a leggyakoribb. A most következő nagyon cuki válogatásban nem az összes állat egypetéjű ikerpár, de hasonlóságuk miatt különlegesnek számítanak. Igazán édesek :)

 • Macskahúst evett és árusított egy ukrán házaspár

  Ungvár - Kóbor- és házimacskák éveken át folytatott tömeges leöléséért, valamint húsuk eladásáért ítélt négyhónapi szabadságvesztésre egy házaspárt a bíróság a közép-ukrajnai Poltavában.

 • 13-szor lõtték fejbe a macskát, de túlélte

  13-szor lõttek rá egy macskára légpuskával Ausztráliában, az állat mégis túlélte a támadást, és haza tudott vánszorogni. Ezt az ausztrál média közölte kedden. A rendõrség szerint sokkoló állatkínzás történt.

 • Megérkezett Bo, a washingtoni elsõ kutyakölyök

  Washington - Megérkezett, itt van Bo, a várva várt washingtoni elsõ kutyakölyök: a fekete-fehér portugál vízikutyát Edward Kennedy szenátor ajándékozta az elnöki családnak.

  Barack Obama elnök két lánya választott a kis kutyának nevet Bo Diddley (1928-2008), a legendás afroamerikai gitáros-énekes, a blues és a rock neves elõadója után.

 • A tározó jegébõl mentették ki az õzet

  Az állatok alatt beszakadt a jég a tározón, egyikük elpusztult, de a másikat sikerült kimenekítenie a kõszegi és szombathelyi tûzoltóknak.

 • Pulit mentettek a víz fogságából

  A bajba jutott pulira a helyi rádió hallgatói hívták fel a figyelmet péntek délután. A kutyus egy záportározó közepén, egy farönkön rekedt és láthatóan nem tudott menekülni. A állatvédõk azonnal a helyszínre siettek, de a víz túl mélynek bizonyult, nem érték el a farönköt.

 • Termesz-keresõ kutyákkal védik a mûemlék épületeket

  2600 védett faépületének körülbelül egyötödét támadták meg a termeszek

  Kábítószert vagy robbanóanyagot kiszimatoló kutyák után a dél-koreai hatóságok egy újabb veszély felderítésére képeztek ki ebeket. A két Springer spániel a tévékamerák elõtt mutatta meg, hogy képes felderíteni a fákban rejtõzõ termeszeket. Az ebek újfajta hasznosítását a dél-koreai Kulturális Örökségvédelmi Hivatal finanszírozta.

 • Fény derült a nem párzó jegesmedvepár titkára

  Tokió - Megoldódott egy japán állatkert rejtélye: nem ezért nem párzik két jegesmedvéjük, mert frigidek, hanem mert mindkettõ nõstény.

  Kusiro állatkertje 2005-ben tett szert a hímnek véltre még bocsként. Remélték, hogy talpig férfi lesz belõle és méltó párja nõstény jegesmedvéjüknek. Tavaly decemberre ivarérett lett az ifjú, ám hiába próbálták összeédesgetni csaknem egy teljes éven át arájával, a legényt nem érdekelte a hölgy. A gondozók azt hitték, túl fiatal még a dologhoz, de aztán gyanús lett nekik, hogy a "hím" ugyanolyan lányos pózban vizel, mint a nõstény. Erre aztán DNS-elemzésre küldtek egy szõrt a bundájából, és bebizonyult, hogy a fiú is lány.

 • Több, mint 60 döglött macskát tartott a hûtõben

  Állatvédõk és rendõrök egy névtelen bejelentésre reagálva több, mint 60 elpusztult macskát távolítottak el egy connecticuti nõ otthonából, másik hatvan élõ társát pedig kiszabadították, egy kutyával együtt.