2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bizarr kinézetû új fajt fedeztek fel

Egy új, meglehetõsen furcsa kinézetû állatfajt fedeztek fel Tanzánia hegyeiben a kutatók. Az emlõs macskaméretû, de az elefántokéhoz hasonló ormánya van. Új emlõst fedeztek fel a kutatók Tanzánia hegyeiben. Az egyelõre a Rhynochocyon udzungwensis nevet kapó, az elefántcickányok családjába tartozó állat egy kisméretû antilop és egy hangyász keresztezésének tûnik - derül ki a Journal of Zoology címû szaklapból.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az emlõs macskaméretû, és hosszú, rugalmas ormánya van. Pofája szürke, teste meglehetõsen ormótlan és borostyánszínû, koromfekete farral rendelkezik, valamint testéhez képest nyurgák a lábai.

Súlya 70 dekagramm körül van, hossza 30 centiméter, és rovarokkal táplálkozik.

A Kaliforniai Tudományos Akadémia munkatársa, Galen Rathbun professzor kiemelte: ez élete legizgalmasabb felfedezése. Hozzátette: az emlõs külseje mellett viselkedése is érdekes.

A furcsa kinézetû állat létezésérõl eddig nem tudott a világ - erõsítette meg az intézmény.

Az emlõst elõször 2005-ben az Udzungwa hegységben észlelte, és vette fel kamerával egy olasz természettudományi múzeum munkatársa.

"Amikor láttam a képeket, azt mondtam magamnak, nézd csak, milyen furcsa állat. De a fényképek alapján nem lehet azonosítani, ezért vissza kellett menni a helyszínre 2006 márciusában, és begyûjtöttünk néhány példányt" - fejtette ki Galen Rathbun.

A kutató kiemelte, hogy az állat az eddigi tapasztalatok alapján egyszerûen viselkedik, de még több kutatásra van szükség, hogy alaposan megismerjék a frissen felfedezett fajt.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra