2024.05.13. - Szervác, Imola

Krokodilban csörgött a telefon

Krokodilban csörgött a telefon
Egyre idegesebb az állatkerti személyzet a kelet-ukrajnai Dnyitropetrovszkban. A Gena nevû 14 éves krokodil azóta nem hajlandó enni, amióta egy látogató beejtett neki egy mobiltelefont.

Véletlen baleset volt, Rimma Golovko a múlt hónapban a kitátott szájú állatot akarta fotózni, amikor véletlen elejtette a készüléket, amit Gena reflexbõl egy pillanat alatt bekapott. A gondozók elõször nem akarták a megriadt nõ figyelmeztetését elhinni, de az megcsörgette a készüléket, a hang pedig egyértelmûen a krokodilból jött.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Azóta az afrikai származású állat nem eszik semmit. Ugyan a hidegvérû hüllõk le tudják annyira lassítani az anyagcseréjüket, hogy hónapokig nem vesznek magukhoz táplálékot, de a gondozók egyre jobban aggódnak az állapota miatt.

Gena nagyon keveset mozog, és úszni is alig úszik. Próbálkoztak már hashajtóval, de az sem használt. Ha még egy hétig nincs változás, kénytelen lesznek megröntgenezni és megmûteni, ami viszont mindkét félnek veszélyes mûvelet, ugyanis Gena egy kifejlett példány, hasonlót még nem csináltak az állatkertben.

Rimma Golovko pedig szeretné a Sim-kártyáját visszakapni.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra