2024.03.19. - József, Bánk

1+1%-os rendelkezés, adó egy százalék állatvédelemre

1+1%-os rendelkezés, adó egy százalék állatvédelemre
1+1%-os rendelkezés, adó egy százalék állatvédelemreSegítsége életmentő! Állatvédelem támogatása adóbevalláskor adó egy százalék felajánlással! Nem csak állatvédelem, nem csak állatmenhely, nem csak állatmentés támogatható adó 1 + 1 százalékkal. Támogassa ön is az állatvédő egyesületet, a kutyák, cicák védelmét Szja 1%-al.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Állatokat (kutyákat és cicákat) mentünk, most adó 1+1% felajánlással Ön is segíthet!

Kérjük támogassa adóbevalláskor szja 1 százalék felajánlással az állatvédő feladatokat!
Orpheus Állatvédő Egyesület
Adó 1%: 18464654-1-06

Személyi Jövedelemadó egy százalék felajánlása óriási segítség!
Adóbevalláskor az 1% felajánló részbe adószámunk beírásával segíthet - elektronikusan, eSzja rendszerben, munkáltatójánál történő adóbevallás mellékleteként - 3 perc a felajánlás, de a segítség óriási!

személyi jövedelem adó 1 százalék

Állatok, kutyák, macskák mentését segíti adó egy százalék felajánlása!

Köszönjük!

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb május 20-áig, az szja-bevallástól függetlenül is.

Bárki dönthet úgy idén is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 százalékát pedig egy technikai számos vallási közösségnek[1] vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a Nemzeti Tehetség Program.

A felajánlásokra jogosult, kedvezményezett civilszervezetek listája itt érhető el.

A felajánlásokra jogosult vallási közösségek listája és a kiemelt előirányzat itt érhető el.

Az szja 1+1%-áról – függetlenül az szja-bevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.

A nyilatkozat legegyszerűbben elektronikusan nyújtható be

az e-SZJA webes felületen, online kitöltve vagy
az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve vagy
külön, a EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.
Papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain

a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve,
az e-SZJA felület kitöltőprogramjával készített és kinyomtatott nyilatkozaton,
a EGYSZA jelű nyomtatványon vagy azonos adatokkal a nyilatkozaton, továbbá
május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.
Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott nyújtja be, csatolni kell a meghatalmazást is.

A május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha valaki május 20. után rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezés érvénytelen, és a késedelem igazolási kérelemmel sem menthető ki.

Újdonság, hogy január 1-jétől már nemcsak a vallási közösségnek, hanem a kiemelt költségvetési előirányzatnak (jelenleg a Nemzeti Tehetség Programnak) tett felajánlások is érvényben maradnak. Ez azt jelenti, hogy a 2021-ben technikai számra tett, formailag megfelelő nyilatkozatokat a NAV idén, és utána is figyelembe veszi, mindaddig, amíg a rendelkező nem ad be újabb nyilatkozatot vagy korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza.

A civil kedvezményezettek javára ugyanakkor továbbra is évenként kell rendelkezni, mivel ezeket a felajánlásokat csak egy alkalommal, a rendelkezés évében veheti figyelembe a NAV.

Az szja 1+1%-áról rendelkező dönthet úgy, hogy a NAV közölje nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel. Ezeknek az adatoknak a megadása és az adatkezelési hozzájárulás önkéntes, tehát nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Jövő év januárjától a rendelkező a NAV honlapján azt is megtekintheti, hogy az idén megjelölt kedvezményezett részesült-e a felajánlott összegből. Ha elektronikus tárhelye is van, a NAV elektronikusan is tájékoztatja a felajánlott összeg kiutalásáról.

[1] A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 7. § alapján vallási közösség: a vallási egyesület, a nyilvántartásba vett egyház, a bejegyzett egyház és a bevett egyház.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra