2024.05.14. - Bonifác

A ganéjtúró bogár a világ legerõsebb állata

A világ legerõsebb állata, a legjobb súlyemelõ a ganéjtúró bogár. A latinul Onthophagus taurus névre hallgató rovar kivételes erejét a "Proceedings of the Royal Society" tanulmányozta. A nem éppen nagy bogár a saját testsúlyának az 1141-szeresét is fel tudja emelni.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ez olyan teljesítmény, mintha egy 70 kilós ember 80 tonnát emelne a feje fölé. A 80 tonna körülbelül 6 darab emeletes autóbusz súlya az utasokkal együtt. A rovarok - a tudósok szerint - hihetetlen erejüket annak köszönhetik, hogy nagy „szarevõk”.

Nem olyan értelemben, mint ahogyan ezt embertársaink méltatására szoktuk használni, hanem a szó valódi értelmében. Azok a ganéjtúrók, akiket megfosztottak a kedvenc ganéjuktól, sokkal gyöngébbek lettek, és képtelenek voltak olyan teljesítményre, mint a társaik.

Persze a jó kondihoz kell a rendszeres edzés is. A ganéjgömbök állandó görgetése tartja õket jó formában. De nem lazsálhatnak a munka után otthon sem.

A kedvesük által egy ganéjgolyóban vájt kéjlakukban sem pihenhetnek a babérjaikon, mert a vetélytársaik szüntelenül megpróbálják kiszorítani õket a nõjük oldaláról, vagyis otthon is állandó készenlétbe kell lenniük, mert az erõsebb ganéjtúró túrhat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra