2024.04.26. - Ervin

40 darab védett teknõst találtak egy családi háznál

Néhány nappal ezelõtt a rendõrség egy Nagymaros közelében található családi házban tartott razziát, ahol nyolcszáz tõ marihuánát találtak.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az eset különlegessége, hogy a drogtanyán 40, nemzetközi védelem alá tartozó teknõsre is bukkantak. Az állatok a Fõvárosi Állat-és Növénykertbe, míg gazdájuk börtönbe került.

A rendõrség bejelentést kapott arról, hogy a Nagymaros határánál található ház 45 éves lakója feltehetõen marihuána termesztéssel foglalkozik, ezért nagy erõkkel kivonultak a helyszínre. A gyanú beigazolódott, a férfi udvarában közel nyolcszáz különbözõ méretû cannabis növényt találtak.

A nyomozóknak feltûnt, hogy az udvarban házilag összetákolt terráriumok találhatók, amelyekben jókora teknõsök vannak összezsúfolva. A helyszínre érkezõ szekértõ megállapította, hogy a teknõsök olyan faj egyedei, amelyek nemzetközi védelem alatt állnak.

Az állatok nem megfelelõ körülmények között voltak tartva, és gazdájuk az eredetüket sem tudta igazolni, így a 40 darab teknõs a Fõvárosi Állat- és Növénykertbe került, ahol gondjukat viselik. A férfi ellen kábítószerrel való visszaélés és természetkárosítás miatt indult eljárás.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra