2024.04.26. - Ervin

Óriáspandák érkeztek Franciaországba

Két óriáspanda érkezett új franciaországi otthonába, egy Tours melletti állatparkba.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Franciaországban több mint egy évtizede nem él egyetlen példány sem a ritka állatfajból. A hároméves pandákat a dél-kínai Szecsuan tartomány pandarezervátumából kapta kölcsön tíz évre a világ legszebb állatkertjei között számon tartott ZooParc de Beauval.
Huan Huan

A francia állatpark bízik abban, hogy a különleges, eredeti élõhelyüket mintázó környezetben elhelyezett pandák szaporodni fognak. A Kínából 1973-ban Franciaországba küldött elõzõ két panda közül az egyik röviddel megérkezése után elpusztult, a másik azonban 2000-ig élt. "Öt éve várunk erre a pillanatra, mióta elhatároztuk, hogy belevágunk az óriáspandák Franciaországba hozatalába" - mondta el az állatkert elnöke.

Rodolphe Delord, a beauvali állatpark igazgatója úgy értékelte, hogy a két óriáspanda érkezése egyúttal a közép-franciaországi állatkert szerepét is megerõsíti a világ egyik legveszélyeztetettebb fajának védelmében, és hosszú távú, kétoldalú kapcsolatot biztosít a kínai pandaszaporító kutatóközpont és a francia állatkert között.

A pandák - név szerint: Huan Huan és Jüan Ce - "Panda Expresszel", egy Boeing 777-es géppel érkeztek vasárnap a párizsi Charles de Gaulle repülõtérre, ahova a kínai nagykövet és francia tisztségviselõk is kimentek fogadásukra. A látogatók február 3-tól nézhetik meg a beauvali állatkert új lakóit. A múlt hónapban a skóciai Edinburgh állatkertje kapott két pandát Kínából.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra