2024.05.14. - Bonifác

Támadnak a méhek és a darazsak Somogyban

Kaposvár - Mentõsöknek, tûzoltóknak egyaránt adnak munkát a fullánkosok Somogyban; a hét végén táborozó gyerekekre támadtak darazsak Gálosfán, a tûzoltókat pedig négyszer riasztották a lakóházakba vagy melléképületekbe beköltözött darazsak miatt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kaposvári mentõállomás ügyelete arról tájékoztatta szerkesztõségünket, hogy a hat gyermeket, akiket megszúrtak a darazsak, a helyszínen ellátták, egyiküket sem kellett kórházba szállítani.

Egy héttel korábban viszont a mentõk három ember vittek a kaposvári kórházba, darázs, méh, illetve lódarázs okozta szúrás miatti rosszulléttel, hárman pedig maguk mentek be az ambulanciára.

Mint arról Heizler György, a megyei katasztrófavédelmi igazgató beszámolt, hetente több, esetenként naponta 4-5 segítségkérõ hívást is kapnak méhek és darazsak miatt.

Telefonos bejelentés alapján nagyon nehéz eldönteni, hogy valóban életet veszélyeztetõ helyzetrõl van-e szó, ezért a tûzoltók kivonulnak - mondta az igazgató, hozzátéve: a helyszínen sokszor kiderül, hogy a tûzoltók beavatkozása nélkül is megoldható lett volna probléma.

Egy-egy ilyen kivonulás legkevesebb százezer forintba kerül, ezért a bejelentõknek jobban meg kellene gondolniuk, valóban indokolt-e riasztaniuk a tûzoltókat - hívta fel a figyelmet Heizler György.

Közölte: tervezik, hogy felveszik a kapcsolatot a megye méhészeivel, hogy az életre nem veszélyes helyzetekben segítsék, mentesítsék a tûzoltókat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra