2024.03.19. - József, Bánk

Vad barátságok

Vad barátságok
Vad barátságokTöbb mint 10 évig élt együtt a francia Pierre Thivillon és felesége, egy Digit névre keresztelt gorillával. Az óriásemlős még 1998-ban került az állatkert-igazgatóként dolgozó férfihoz, aki egy másik állatparkból hozta el Digitet, ahol meglehetősen sanyarú körülmények közt élt, sőt, a kis gorillát az anyja ellökte magától. A házaspár kezdetben három óránként cumisüvegből etette a kis gorillát, aki velük együtt élt, majd ahogy egyre nagyobbra nőtt saját lakrészt kapott Pierre Thivillon állatkertjében. Pierre Thivillon és felesége Eliane, gyermekükként tekintettek a hatalmas gorillára. 2011-ben engedték vissza a vadonba, hogy saját családot alapítson.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A házaspár fájó szívvel búcsúzott tőle.


A 31 éves indonéz férfinek, Abdullah Sholeh-nak egy nem mindennapi házi kedvence van. A 4 éves, kifejlett Mulan nevű bengáli tigrissel játszik és él együtt. 3 hónapos volt a kis tigris, amikor Abdullah magához vette és felnevelte. A fiatalember elmesélte, jó néhány heg van már a karján és a hátán Mulan kitörő szeretetének vagy épp a harci kedvének köszönhetően. Így nyilatkozott Abdullah arról, hogy miért él együtt a tigrissel: “Szeretném még jobban megismerni és megérteni ennek a csodálatos fajnak minden tulajdonságát, olyasmiket, amiket a tudósoknak nem sikerült felfedezniük”.


A 60 éves Mark Dumas-nak a világon egyedülálló, különleges kapcsolatot sikerült kialakítania egy hatalmas jegesmedvével. A kanadai Abbotsford városában élő férfi még birkózni és úszkálni is szokott a 16 éves Agee nevű jegesmedvével.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra