2021.07.25. - Kristóf, Jakab

Megjöttek a vadludak a tatai Öreg-tóra

Megjöttek a vadludak a tatai Öreg-tóra
Tata - Egy héttel a hagyományos Tatai Vadlúd Sokadalom elõtt már tízezer számra éjszakáznak a Skandináviából és Szibériából érkezett vadludak a tatai Öreg tavon. A ludak mellett több ezer sirály, réce és vetési varjú növeli a madárseregletet - tájékoztatta kedden a Magyar Madártani Egyesület (MME) megyei csoportja a www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckót.

November 29-én, szombaton reggel hét órától a sok ezer vadlúd kirepülésének megtekintésével veszi kezdetét a VIII. Tatai Vadlúd Sokadalom.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az eseményen az érdeklõdõket az MME szakemberei a parton felállított távcsövekkel várják, egésznap lesz távcsöves madármegfigyelés, madárgyûrûzési bemutató, természetvédelmi tanácsadás és madárvédelmi eszközök, kézmûvesek vására.

A sokadalom egyben a magyarországi madármegfigyelõk egyik legrangosabb vetélkedõje, egész napos versenyen mérik össze tudásukat, kitartásukat.

A tatai Öreg-tó vadlúdpihenõhelyként európai hírûvé vált. Az MME Madárgyûrûzési központjának adatai szerint a tóra elsõsorban az eurázsiai tundrák vidékérõl érkeznek vadludak. A madarak itt telelnek, majd márciusban vissza indulnak fészkelõ területeikre. Egyes õszvégi vagy téli napokon akár negyven-ötvenezer vízimadár is megpihenhet a tatai tavon.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra