2024.05.20. - Bernát, Felícia

Fejátültetés - durva állatkísérletekkel szervtranszplantációs próba a 60-as években

Fejátültetés - durva állatkísérletekkel szervtranszplantációs próba a 60-as években
Fejátültetés - durva állatkísérletekkel szervtranszplantációs próba a 60-as évekbenKísérleti hidegháború: fejátültetés - 1954-ben Vlagyimir Demikov orosz tudós egy titkos moszkvai laboratóriumban megalkotta a szörnyet: egy teljesen kifejlődött kutya fejét hozzávarrta egy másik kutya felsőtestéhez. Az orosz eredményre az amerikaiak is igyekeztek reagálni. 1970. március 14-én történt, hogy Robert White és asszisztense egy majom fejét távolította el az állat testéről, és egy másik testre illesztette rá. Vajon az állatok ilyen kegyetlen felhasználása vitte a hadászatot, a gyógyszeripart vagy a szépészetet előbbre? Mi értelme volt ennek a borzalomnak?
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Amikor a majom magához tért, vicsorgott, orrából vér folyt, közben nézett erre-arra. Ezt követően másfél napot élt, majd belepusztult a műtéti komplikációkba.

White arra számított, hogy hősként ünneplik majd, ehelyett a közvélemény alaposan megdöbbent a kísérlet hallatán. White azonban nem adta föl, tovább kampányolt, hogy támogatást kapjon és következő műtétje egy emberi fej átültetése lehessen.

Mivel a gerincet is el kell vágni a fejátültetéshez... amiben pedig sokmillió idegszál fut, a műtét a mai tudomány állítása szerint nem végrehajtható.

Lehet, hogy valamelyik titkos laborban jelenleg is futnak állatokon fejátültetési kísérletek? Gondoljunk csak bele, hogy milliárdos "nagy fejek" mennyit meg nem adnának azért, hogy egy friss / fiatal testre ráültessék fejüket, benne agyukkal, benne tudásukkal?!?

A téma érdekes feldolgozása volt látható a VIASAT Exploler 2008. március 2-i egyik adásában!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 2006. évi cikkanyagának feldolgozásaKutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra