2021.01.19. - Sára, Márió

Hihetetlen körülmények egy baranyai marhatelepen

Hihetetlen körülmények egy baranyai marhatelepen
Rendõrségi eljárás indulhat egy drávasztárai állattartó telep tulajdonosa ellen, aki hónapok óta nem biztosít megfelelõ körülményeket szarvasmarháinak, amelyek közül több el is pusztult, illetve eltûnt a közelmúltban - közölte Baranya fõállatorvosa szerdán. Hétfõn állatvédõkkel együtt ismét szemlét tartunk a telepen. Ha addigra az állatok tartási körülményei nem javulnak jelentõsen, feljelentést teszünk a rendõrségen - tette hozzá Vass Péter. A fõállatorvos beszámolt arról...

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

...hogy az állat-egészségügyi hatóság munkatársai a csõd miatt tulajdonosváltáson átesett telepen tartott augusztusi ellenõrzésen komoly hiányosságot találtak a szarvasmarhák tartására, járványvédelmére, az adminisztrációra vonatkozóan, ezért kétszázezer forintos bírságot szabtak ki, és felszólították az érintettet, pótolja a hiányosságokat.

Vass Péter azt mondta: a tulajdonos anyagi okok miatt vagy hanyagságból azóta sem tett eleget kötelezettségeinek, legfõképp állatai szakszerû etetésének, trágyájuk elhordásának. Idõközben olyan korlátozást is bevezettek a telepen, hogy az állatokat nem lehet eladni, csak vágóhídra vinni. Megjegyezte, az elmúlt harmincnyolc napban hét-nyolc tehén elhullott. Egyelõre nem tudni miért, boncolási eredmények ugyanis nem állnak rendelkezésre. Ennél is érdekesebb viszont, hogy huszonnégy növendék bika pedig eltûnt, hollétüket homály fedi.

Nepszava/Fotó: Bama.hu

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra