2024.04.26. - Ervin

Nyár, hőség, állatvédelem - így lehetsz jó gazdi

Nyár, hőség, állatvédelem - így lehetsz jó gazdi
Nyár, hőség, állatvédelem - így lehetsz jó gazdiForró beton, rövid lánc... a házi kedvenc felelős tartását a gazdi kis odafigyeléssel sikeressé teheti. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője néhány apró praktikával segíti kisállatok védelmét a nagy nyári melegben.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Hőség, forróság, állatvédelem: hasznos tanácsok állattartáshoz nyárra

A kutya önszántából soha nem mozogna a tűző napon a nagy kánikulában. Ha mégis ezt kell tennie, akkor tudnunk kell, hogy mindezt nehezebben viselik a nagyobb testű, sötét színű kutyák, mint a kisebb testű, világos színűek. A kutya nem tud izzadni, ami komoly nehézséget okoz számára, mert pusztán a lihegéssel történő hővesztés néha, bizonyos körülmények között nem elegendő, ilyenkor az állat keresi a hűvös helyet, padlót, amire ráfeküdve hűtheti magát.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 4 legfontosabb tanácsa kutyák kánikulában történő tartásához:
- a nagy nyári hőségben se feledkezzünk el a játékról és a nagyobb sétákról, melyeket kora délelőttre és késő délutánra időzítsük,
- forró aszfalt helyett a tappancsok épségéért a fűben érdemes sétáltatni,
- állatunk számára mindig legyen hűvös hely, ahova a napsugárzás elől szabadon el tud bújni,
- kedvencünknek az élelem mellé naponta többször friss ivóvizet kell biztosítani,
- házi kedvencünket ne hagyjuk egyedül autóban (még nyitott ablaknál se), hiszen a tűző napon a belső hőmérséklet az egekbe szökhet,
- lakásban tartott állatok esetén reggel - munkába menet előtt - sötétítsünk be, hogy ne forrósodjon be a szoba.

nyári kánikulában apró lépésekkel a felelős állattartáshoz

A felelős állattartó a jó gazda gondosságával jár el az állatai kapcsán. Apró dolgokról van szó, de nagy a felelősség. Nem mellesleg állatot a nagy melegben kínozni bűncselekmény, amiért letöltendő börtönbüntetés is kapható - ismertette Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

Hőtorlódás - hőguta
Ha megtörtént a baj, és látjuk, hogy a háziállat intenzíven liheg, a nyelve állandóan kilóg a szájából, színe sötétebb a megszokottnál, a baj lehet akár hőtorlódás vagy hőguta is. Nyári kánikulában az oldalán fekvő, intenzíven lihegő, eszméletét vesztett állat rendszerint hőguta vagy napszúrás áldozata. A gyors folyadékpótlás és az állatorvosi segélykérés életmentő lehet ebben az esetben. A háziállatokért a gazdák a felelősek. Egy kis odafigyeléssel elkerülhető lehet az állatok szenvedtetése és pozitív élményekkel élhető át a nyári forróság.

Kérjük támogassa az állatvédelmet, az állatvédelmi tevékenységet!

1. Állatmentés Támogatása: az Orpheus ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az Orpheus Állatvédő Egyesület kódját, a 99 -et! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldje a 99 -et. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. Állatmentés támogatása adó 1% felajánlással!
Orpheus Állatvédő Egyesület
Adó 1%-hoz adószám: 18464654-1-06
Köszönjük!

3. Számlaszám (OTP): 11735005-20489094

4. PayPal adomány fogadása itt: info@zug.hu

Állatvédő Egyesületünk 1999 óta közhasznú állatvédő feladatokat lát el. Ismerje meg a www.orpheus.hu oldalon egyesületünk fontos tevékenységeit.
Csatlakozzon az állatbarátokhoz: www.facebook.com/AnimalPolice és Gazdikereső: www.ebangyal.hu oldalon, gazdikereső csoportunk a https://www.facebook.com/groups/gazdikereso oldalon érhető el.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra