2021.01.19. - Sára, Márió

"Chipkézett" hüllõk

A kígyók rendes, csendes, tiszta jószágok, amelyek sem sétáltatást, sem beszélgetést nem igényelnek és jól elvannak a terráriumban - vélik a japánok, akik egyre nagyobb számban tartanak otthonukban hüllõket.

Idõvel azonban kegyvesztetté válhat a kedvenc, amelytõl - különösen ha megnõ - már szabadulni igyekszik a család, sok esetben sikerrel. Az utóbbi idõben a japán nagyvárosokban ezért megszaporodott a "szabadlábon" csúszó-mászó hüllõk száma - olvasható a Membrana címû orosz hírportálon.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A hatóságok drasztikus lépést fontolgatnak, hamarosan elrendelik a veszélyes állatok "meggyûrûzését": a japán környezetvédelmi minisztérium által kidolgozott törvénytervezett értelmében 650 veszélyes faj egyedeit kell majd bõr alá ültetett elektronikus chippel ellátni. Így tudni lehet majd, kitõl tekeregtek el.

A hüllõkön kívül hasonló "chipkézésre" vannak ítélve bizonyos teknõsfajták és a barnamedvék is. A parányi, 10 milliméter hosszú és két milliméter átmérõjû chipek mindazokat az adatokat tartalmazzák majd, amelyek segítségével könnyûszerrel beazonosítják majd a bestiák gondatlan gazdáit.

(Tokió)
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra