2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Nemzetközi Ivartalanítási Világnap - Csatlakozz

Nemzetközi Ivartalanítási Világnap - Csatlakozz
A lakosság sokkal több állatot enged szaporodni, mint amennyire a felelõs állattartók igényt tartanak. A szabályozatlan túlszaporítás az utcára kerülõ kóbor állatok magas számát eredményezi. Egy kis odafigyeléssel vagy ivartalanítással csökkenthetõ a kóbor állatok száma. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület véleménye szerint annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik. Mivel a háziállatokért maga az ember tartozik felelõsséggel, a kóbor állatok termelésének visszaszorítása az ember kezében van.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Egy ivarképes állattól (és azok utódaitól, és az utódok utódaitól) néhány év alatt akár több tízezer állat születhet. Egy kis odafigyeléssel vagy a végleges ivartalanítással felesleges állatok megszületését, és azok szenvedést elõzhetünk meg.

A Nemzetközi Ivartalanítási Napot világszerte minden év februárjának utolsó keddjén tartják, 2012-ben ez február 28-ra esik. Magyarországon is számos program csatlakozik a Humane Sociaty International kezdeményezéséhez, a nemzetközi ivartalanítási naphoz, a Spay day-hez. Aki a világnapon ivartalaníttatja állatát az már biztos, hogy konkrét lépéseket tesz a környezete védelmében.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület ivartalanítások támogatásáról, az ivartalanítás fontosságáról (a környezettudatosság jegyében) a www.zug.hu oldalon rendszeresen ad információkat.

Játék a felelõs állattartásért:
Aki 2012 február 28 és március 10 között elküldi házi kedvence fotóját a palyazat[kukac]zug.hu e-mail címre, az esélyes lehet arra, hogy az öt szerencsés nyertes egyikeként állateledelt, állatos ajándékot, fõdíjként állatvédelmi nyári táborozást kapjon ajándékba. A beküldéskor az állat nevét, a gazdi nevét meg kell jelölni. Egy pályázótól egy beküldött fotót fogadnak el a szervezõk.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra