2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kiscicát dobtak az erkélyre - fotókkal

Kiscicát dobtak az erkélyre - fotókkal
Sokak szerint az állatkínzók börtönt érdemelnének, szerintünk is! A 2004. évi X. törvény szerint háziasított emlõs állatot elhagyni, kidobni bûncselekmény, amiért akár három évig terjedõ börtönt is lehet kapni!

Szeged – Ez kegyetlenség – mondta Novákné Szuhai Margit, akinek szombat éjszaka egy kiscicát dobtak be az erkélyére. A Fésû utcában lakó nõ lányával, Andonopuloszné Harmat Judittal hallotta, hogy fiatalok mulatnak a lépcsõházuk elõtt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

– Szokatlan zajra lettünk figyelmesek az erkély felõl. Kimentünk megnézni, hogy mi történt, és ott feküdt egy kölyökmacska. Mivel fa nincs az erkélyünk elõtt, és kizártnak tartjuk, hogy ekkorát ugorjon, így csak arra tudunk gondolni, hogy bedobták hozzánk – fogalmazott Novákné. A néhány hónapos cicának szerencsére nem esett baja. Az idõs asszony szerint eleven és játékos a jövevény. – Sajnos allergiás vagyok a macskaszõrre, ezért nem tudom megtartani. Nevet sem kapott, mert nem szeretnék még jobban ragaszkodni hozzá. Így is nagyon rossz, hogy elvitték – hangsúlyozta.

Az állatot az Orpheus Állatvédõ Egyesület ebrendészeti telepére szállították. Nagy Róbert, az egyesület munkatársa elmondta, havonta több hasonló bejelentést kapnak. Kiemelte, hogy a tettesek minden ilyen esetben bûncselekményt követnek el.

A cicus gazdihoz került!


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra