2024.04.20. - Tivadar

Kutyatolvajbandát lepleztek le

Kutyatolvajbandát lepleztek le
Kutyatolvajbandát buktattak le a nyomozók, akik több tízmillió forint értékben loptak el nagy értékû házi kedvenceket.

Kutyatenyésztõket és tulajdonosokat lopott meg egy ebtolvajlásra szakosodott rablóbanda az elmúlt hónapokban. A tiszafüredi és etyeki rendõrök rajtaütöttek a kutyamaffián. – Közel húsz, hasonló módszerekkel elkövetett kutyalopás történt az országban – közölte Ferge Levente õrnagy, a Tiszafüredi Rendõrkapitányság bûnügyi osztályvezetõje.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

– Képbe került egy mezõkövesdi család, akik internetes hirdetésekben szemelték ki áldozataikat. Telefonon felvették a kapcsolatot a tenyésztõkkel és az ebtulajdonosokkal, majd vásárlási szándékot színlelve megszerezték a kutyák fellelhetõségét, s egyszerûen ellopták a fajtatiszta kölyköket.

A kutyákat az országhatáron túlra csempészték. A bûnbanda elsõsorban angol és francia kölyökkutyákban utazott: október 3-án például egy tiszafüredi tenyésztõtõl két Champion gyõztes angol buldogkölyköt loptak el, melyek értéke közel 6 millió forint.

A nyomozók elõállítottak négy férfit, akik aznap hat francia és öt angol buldogkölyköt loptak Nádudvarról. Ezzel párhuzamosan rajtaütöttek a mezõkövesdi családon, ahol apánál és fiánál megtalálták az ellopott négylábúakat, és további száztíz kutyát foglaltak le,melyek között voltak fajtiszta és keverék chihuahuák is.

– Magyarország a kutyatenyésztõk Mekkája, mivel jóval több kutyát tenyésztenek, mint amennyire igény van. Ezért sokat visznek külföldre illegálisan – tájékoztatta lapunkat Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédõ Egyesület vezetõje.

– Lopnak a magas váltságdíj reményében, hiszen sokan több tíz vagy százezret is megadnak egy eltûnt kutyáért. Másrészt a tenyésztett, drága ebeket a magas értékük miatt lopják, hogy aztán továbbtenyésszék vagy új törzskönyvvel eladják azokat.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra