2024.04.19. - Emma

Odafagyott az állatkízó tulajdonos öreg kutyája a jeges földhöz - sokkoló képekkel

Odafagyott az állatkízó tulajdonos öreg kutyája a jeges földhöz - sokkoló képekkel
Magyarországon az kínozhat büntetlenül állatot, aki akar?!

A délutáni órákban a Budapesti Állatmentõk vezetõje Perédi Gergely és két önkéntese lakossági bejelentés alapján ment ki a 2. ker-i helyszínre egy évek óta lakatlan házhoz, és az ott magára hagyott kutyához. A látvány sokkoló volt: a képeken látható nagytestû, idõs kuvasz, aki a - feltehetõen már korábban - legyengült állapotának köszönhetõen napok óta nem tudott lábra állni, saját vizeletében és székletében a betonhoz fagyott.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kutya a lakatlan ház emeleti teraszán volt 4 napja egyébként is élelem és víz nélkül, ahova egyedül nem tudott felmenni (a terasz csak a házon belüli lépcsõn megközelíthetõ). Vélhetõen "gazdája" vitte vagy vitette fel oda a szerencsétlen sorsú kutyát, hiszen a bejelentõ szerint a kutya egy jó ideje nehezen tudott csak lábra állni. Szándéka vélhetõen az volt, hogy a kutya ott pusztuljon el. Perédi Gergely telefonon megkereste a tulajdonost, és kérte, menjen oda az ingatlanhoz a kutyája miatt. K. Dénes erre nem volt hajlandó, azt állítva, hogy a kutya 3 napja meghalt és õ eltemette. Mikor P. Gergely közölte vele, hogy a kutyát látják az emeleti teraszon, K. Dénes erre változtatott állításán, és közölte, hogy tegnap volt a kutyát megetetni és semmi baja nem volt...

A tulajdonos szerencsétlenségére mivel hó esett a napokban és lábnyomok nem bizonyították, hogy bárki is járt volna a telken, P. Gergely közölte vele, hogy állatkínzás miatt feljelenti. K. Dénes a telefont erre rácsapta a Budapesti Állatmentõk vezetõjére. A kutya lehozatala már rendõri intézkedés mellett történt: a kutya farkát és hátsó felét csak meleg víz segítségével tudták kiszabadítani súlyos odafagyott állapotából.

Sajnálatos dolog még az állatkínzáson túl, hogy a bejelentõk napok óta hívogattak különféle hivatalos, az átlag állampolgárok által legismertebb állatvédõ szervezeteket, akik vagy fel sem vették a telefont, vagy a bejelentõt visszautasították. A legabszurdabb indok, hogy miért nem tudnak segíteni az volt, hogy egy kutyájuk épp elszaladt... (ez egy menhellyel nem rendelkezõ állatvédõ szervezet válasza volt...). A Budapesti Állatmentõk egy önkéntes alapon mûködõ civil szervezet, amely saját tagjai és fõleg vezetõjük pénzébõl menti nap mint nap a megkínzott, sérült, vagy magukra hagyott állatokat.

Jelen esetben is a kutya az életét (amennyiben megmarad - az orvosok jelenleg is küzdenek érte) a bejelentõnek, civil állatmentõknek, a 2. ker-i rendkívül korrektül eljáró rendõröknek, és dr. Varga József állatorvosnak köszönheti. Amennyiben a kutya életben marad a Menhely az Állatokért Alapítvány (Kecskemét) fogadja be, elnök-asszonya Tõzsér Judit jelezte, hogy a kutya akár már éjszaka a fûtött betegházban gyógyulhat tovább. A Menhely az Állatokért Alapítvány segítõ munkája dicséretes!





Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra