2024.03.29. - Auguszta

Felakasztották a kiskutyát - durva képpel

Felakasztották a kiskutyát - durva képpel
Rosszul lett a látványtól az a néni, aki az erdõben rõzse szedés közben bukkant rá a fára felakasztott kölyökkutyára. Az asszony azonnal hívta a rendõrséget, akik riasztották az állatvédõket is, de már késõn érkeztek.

- Szegény jószág élettelenül himbálózott a kötél végén és már nem tudtunk rajta segíteni - mesélte Szabó Attila, a helyi állatvédõk vezetõje. - Egyszerûen képtelen vagyok felfogni, miért tesz valaki ilyet egy védtelen, tehetetlen állattal, amelyik ráadásul természetétõl fogva megbízik az emberben.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Szánnivalóan gyáva embernek tartom azt, aki egy nála ennyivel gyengébb élõlénnyel szemben próbálja meg fitogtatni az erejét.

Végh József kriminálpszichológus szerint mindenképpen figyelmeztetõ jel, ha valaki élvezetbõl öl állatokat.

- A kisállatok kínzása az erõszakos bûncselekmények, emberölés, sorozatgyilkosság elõszobája - figyelmeztet a szakember. - Egy egészséges emberben genetikailag él az ölésgátlás, ami felülír minden szociális, tanult szabályt. Aki szórakozásból, magáért az ölés öröméért oltja ki ártatlan állatok, késõbb emberek életét, az mindenképpen pszichopátiás karakter.

- A rendõrség állatkínzás vétsége miatt indított nyomozást az ügyben - tájékoztatott a Bács-kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra