2024.03.29. - Auguszta

Megszületett az elsõ amerikai pandabébi

Megszületett az elsõ amerikai pandabébi
Kölyke született az atlantai állatkertben nevelt óriáspandának. A Csengtuból (Chengdu) származó Lun Lun az egyetlen óriáspanda, amely idén amerikai állatkertben utódot hozott a világra.

Az atlantai állatkert büszkesége életében már háromszor volt vemhes, a harmadik kölyke helyi idõ szerint szerdán reggel 5 óra 39 perckor speciálisan a szülésre kialakított barlangban jött világra. Júniusban Lun Lun mesterséges megtermékenyítésen esett át, partnere Jang Jang (Yang Yang) spermáját kapta, miután párzásuk sikertelennek bizonyult. Két elõzõ vemhessége is mesterséges megtermékenyítés eredménye.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A 2006-ban született elsõ kölykük a Mej Lan (Mei Lan), a 2008-ban született pandabocs pedig a Hszi Lan (Xi Lan) nevet kapta. Az atlantai egyike annak a négy amerikai állatkertnek, ahol pandák élnek; rajta kívül még Memphisben, San Diegóban és Washingtonban látható óriáspanda az Egyesült Államokban.

A szakemberek szerint az állatok természetes élõhelyén, a közép-kínai Kanszu (Gansu), Szecsuan (Sichuan) és Sanhszi (Shanxi)tartományok határvidékén mintegy 1600-3000 óriáspanda élhet, miközben a mesterséges megtermékenyítési eljárások fejlesztésével, valamint a fagyasztott örökítõanyagok felhasználásával a fogságban nevelt állatok száma háromszázra emelkedett.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra