2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gyógyító állatok

Gyógyító állatok
Már régen felismerték, hogy bizonyos állatokat fel lehet használni az ember gyógyításában. Halak, méhek, piócák - õk az állatvilág jeles "orvosképviselõi".

A garra rufa, amit haldoktornak is neveznek, a kisebb pontyfélék családjába tartozik és Közel-Keleten az édesvízi folyókban õshonos.

Bõrproblémák kezelésére használják õket - õsidõk óta. Fõleg az egyébként nehezen kezelhetõ pikkelysömör, ekcéma esetében alkalmazhatók eredményesen.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kezelés egy nagy kádban történik. Lényege, hogy az apró halacskák folyamatosan rágcsálják, tisztogatják a bõrt, azaz leeszegetik az elhalt és leválni, lehámlani készülõ sejteket. Tevékenységük következménye, hogy gyorsabban szabadulunk meg a felesleges bõrsejtektõl, felgyorsul a vérkeringés, az izomgörcsök oldódnak.

Méhcsípés és tûszúrás

A kezelés lényege, hogy a rovarok csak bizonyos pontokon, az akupunktúrás helyeken szúrják meg a pácienst. De amíg akupunktúra során nem kerül idegen anyag a beteg szervezetébe, méhcsípésnél értelemszerûen a fullánkból toxin jut be.

A méhcsípés fõleg csont- és ízületi bántalmak, reuma kezelésére alkalmas. A méh által bejuttatott méreganyag az adott területen serkenti a vérkeringést, gyulladás- és fájdalomcsökkentõ hatású.

A méhcsípés terápiának azonban veszélye is van, mivel az emberek egy része allergiás rá. Ezért az alkalmazása elõtt tesztet kell végezni.

Pióca - nyálában sokféle hatóanyag

Az orvosi pióca nyálában véralvadásgátló vegyület van, ezt juttatja a sebbe, amibõl így órákon keresztül tud vért szívni. Az állat nyálában ezen kívül még néhány tucat vegyület megtalálható, ezek fájdalomcsillapító, gyulladásgátló, lazító hatásúak.

A piócakezelés általában javítja a visszérkeringést, enyhíti az úgynevezett "nehéz érzést" a lábban. Trombózisok, kelések, tályogok gyógyítására is be lehet vetni, akárcsak gyulladt ízületek, ödémák esetén, de még aranyér gyógyítására is alkalmazzák.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra