2024.03.29. - Auguszta

Állatkínzó divat: Folytatódik az állatok festése

Állatkínzó divat: Folytatódik az állatok festése
Tetõtõl talpig rózsaszínre festett macskát találtak az utcán egy angol városban. A kezdeti nagy felháborodás után bejelentkezett az állat gazdája: õ festette be a macskát, hogy passzoljon a hajszínéhez.

Egyre nehezebb kerülgetni a nyomdafestéket kevésbé tûrõ kifejezéseket az efféle hírek hallatán, de ismét egy hajmeresztõ esetrõl vagyunk kénytelenek beszámolni. Az Isten állatkertjének méretét és a kerítés magasságát firtató megjegyzéseknek ugyanis ismét táptalajt szolgáltató esetrõl adtak hírt a brit hírportálok: egy rózsaszínre festett macskát találtak Swindonban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A bejelentõ a saját kertjében bukkant a megdöbbentõ színekben “pompázó” macskára és azonnal értesítette az RSPCA-t.

Az állatvédõk hamar a tettes nyomára bukkantak, ugyanis önként jelentkezett az állat tulajdonosa, a 22 esztendõs Natasha Gregory. A kétgyermekes anyuka elmondása szerint napok óta kereste macskáját, és a hírekbõl értesült arról, hogy megtalálták. Ezután jött a legmegdöbbentõbb részlet: közölte, hogy saját kezûleg festette az állatot rózsaszínre. Hogy miért? Azért, mert szereti ezt a színt és így a kedvence passzol a hajához, amiben szintén akad a színbõl.

“Ez a kedvenc színem, imádom. Rózsaszínre festettem a hajam és rajongok a rózsaszín ruhákért is. Oi! Kittyt rózsaszínre festeni is jó ötletnek tûnt.” - nyilatkozta Natasha a Sun-nak, hozzátéve, hogy mindig is szeretett volna egy rózsaszín állatot. Oi! Kitty (már a neve se piskóta szegény állatnak) hatalmas szerencséjére annyi felelõsségtudat még szorult a pinkmániás gazdiba, hogy ételfestéket vegyen a célra - a hagyományos festékek ugyanis egész testfelületen alkalmazva minden bizonnyal végeztek volna az állattal.

A cicát az RSPCA munkatársai az eset után megpróbálták megtisztítani, de csak fakítani tudták a harsány színt. A további mosás már túl nagy stresszt okozott volna az állatnak, úgyhogy inkább megvárják, míg magától lenõ a szõre. Erre az állatorvos szerint még 12-18 hónapot kell várni, Oi! Kitty (az RSPCA önkéntesei inkább Pink néven emlegetik) addig rózsaszín szõrrel éli majd életét.



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra