2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Farkast láttak a Bükkben

Farkast láttak a Bükkben
Az utóbbi hetekben többen is farkast láttak a Bükkben. Egy állattartó meg is kergette a ragadozót, melynek felbukkanása egyáltalán nem meglepetés.

Egy szilvásváradi állattartó rackái közül többet is elragadott egy ragadozó az elmúlt néhány hét során. Két juh félelmében elfutott, velük együtt összesen öt állat veszett oda a titokzatos támadó miatt. A nyáj tulajdonosa, Leen de Hoog saját szemével látta, hogy egy farkasról van szó, egyszer meg is kergette a quadjával. A férfi amúgy nem bántaná az állatot, nagy természetbarát lévén. „Szeretem a természetet, ez is aranyos. Csak ne gyilkolna itt nekem" - nyilatkozta.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Információk szerint szerint a ragadozó több helyen is feltûnt a környéken. A Szilvásváraddal szomszédos Bélapátfalván is farkas végzett néhány jószággal egy tanyán - a tulajdonos itt is meglátta, illetve a helyszín közelében talált ürülék alapján is farkasként azonosították a támadót. Duska József szerint nincs ebben semmi meglepõ, hozzátette, ahol legalább egy juhászkutya is van az állatok mellett, ott már kicsi az esélye a támadásnak. A kutyák nélküli nyáj viszont terített asztal.

Magyarországról az elsõ világháború utánra teljesen eltûntek a farkasok és sokáig nem is lehetett velük találkozni a hazai erdõkben. A szó szerinti találkozás esélye ma is elég kicsi, a farkas ugyanis kerüli az embert, de a lényeg, hogy Szlovákia, az egykori Jugoszlávia és Románia felõl kezdtek visszaszállingózni a 80-as évek környékén. Státusza 2001 óta fokozottan védettre módosult.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra