2024.03.29. - Auguszta

Húsvéti Állatvédelem - Ne vásárolj élõ állatot húsvétra!

Húsvéti Állatvédelem - Ne vásárolj élõ állatot húsvétra!
Az állatvédõk óvva intenek mindenkit attól, hogy a húsvéti ünnepekre csaholó kutyust, cicát, nyuszit vagy más élõ állatot válasszanak szeretteiknek ajándékba. A hobbicélú állatok otthonunkba kerülése elõtt jól meg kell gondolni, hogy egyáltalán képesek vagyunk-e az állattartásra. Van megfelelõ helyünk az állatnak? Van elég idõnk az állatra? Jut pénz az állateledelre, vagy ha megbetegszik a kedvenc, jutni fog pénz az állat gyógyítására?

Miért nem jó élõ állatot ajándékozni a gyerekeknek?
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Húsvét tájékán egy kedves kis nyúl, vagy éppen egy pihés kiscsibe érdekesnek tûnõ ajándék lehet, de igazából nem az! Az ünnep perceiben örömteli pillanatokat okozó csibe vagy nyuszi az ünnepek utáni szürke hétköznapokban (a szükséges állandó gondoskodás, a költségek, az idõhiány miatt) unott teherré válhat. A felelõtlenül megvásárolt élõ ajándék az ünnepeket követõen gyakran kerül utcára, menhelyre, kukába. Az állatok érezni (örülni, szenvedni), éhen halni képes élõlények, tartásuk felelõséggel jár, nem lehet unott teherként a könyvek mellé, a polcra dobni õket.

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület (és a többi állatvédõ szervezet is) az ünnepek utáni idõszakban szembesül a tömegesen feleslegessé váló állatok kapcsán kialakuló problémával. A baj megelõzésével és a környezettudatos vásárlói szokásokkal tehetünk az állatok védelméért! Ne vásároljunk élõ állatot ajándékba!

Mit ajándékozzunk élõ állatok helyett húsvétra?

Válasszunk gyermekünk, családunk számára ehetõ édességet vagy plüssfigurát, ajándékutalványt, saját készítésû tárgyakat (pl. hímestojást). Ha élõ állatokra vágyik a gyermek, elvihetjük valamelyik állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbrõl is az állatokat.

Állatbarát húsvéti ünnepeket kívánunk!

Orpheus Állatvédõ Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
www.ebrendeszet.hu - Állatvédelmi adatbank

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra