2021.01.23. - Zelma, Rajmund

Kidobott kiscicák nyomában - gazdikat keresünk!

Kidobott kiscicák nyomában - gazdikat keresünk!
A néhány hetes, pirinyó cicatestvérpárt dobozban, Szegeden, az Algyõi út körül dobta ki egy állatkínzó. A közelben lakó egyik állatbarát értesítette az Ebrendészetet és kérte az Orpheus Állatvédõ Egyesület segítségét.

Amikor az állatvédõk a helyszínre értek, a dobozban vacogó, magatehetetlen, betegségtõl lelassult állatokat találtak. Feltehetõ, hogy az állatokat kidobó illetõ egy felelõtlenül (indirekt) szaporító lehetett, és primitív módon, az állatok kihajigálásával hitte azt, hogy a problémát megoldotta.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatvédõk a cicák gyulladt, beszáradt szemeit lekezelték, nedves testüket megtisztogatták, külsõ-belsõ élõsködõktõl mentesítették.

A megmentett cicák várják macskabarát gazdik (ideiglenes befogadók) jelentkezését!

Az állatvédõ szervezet várja a macskákat kidobó elkövetõ(k) jelentkezését, hogy az ügy tisztázásra kerüljön. Az eddigi szemtanúk mellett jelentkezzen az, aki látott vagy hallott az ügyrõl vagy az elkövetõkrõl. A cicákról képek a www.ebrendeszet.zug.hu oldalon képek nézhetõk meg, az állatvédõ szervezet a 06/20/360-98-46-os telefonszámon 09-13 óra között érhetõ el.

Az elkövetõ bizonyára nem tudta, hogy tette bûncselekmény... A 2004. évi X. törvény értelmében aki állatot elûz, elhagy, kitesz, az is bûnöz, és három évig terjedõ börtönnel sújtható!

Sok hasonló állatkínzásos eset nem történne meg, ha a macska és kutyatartók jobban odafigyelnének állataikra, és nem engednék szaporodni õket! Ilyen formán a kóbor állatok száma is lecsökkenthetõ lenne...

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogasd az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra