rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Furfangos Fannika

 • Share on Tumblr

  Hol volt, hol nem volt, volt egy cica.Úgy hívták: Furfangos Fannika.
  Fanni cica felment a padlásra.Hol itt a furfang? Még sehol.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Fanni cica a padláson talált egy ládát babákkal, bababútorokkal, babaruhákkal, meg egyéb játékokkal, abban kotorászott.Hol itt a furfang? Még sehol.
  Fanni cica kihalászott néhány babaruhát.Felöltötte a kék szoknyát, barna blúzocskát, selymesszõrû fejecskéjére piros sapkát húzott, bájos pofikáját titokzatos fekete kendõbe burkolta.Hol itt a furfang? Készül már, készül, ne türelmetlenkedjetek! Szokott a cica babaruhába öltözni? Ugye, nem?! Ha csintalan fiúk esetleg felöltöztetik, elsõ adandó alkalommal lerángatja magáról a legdivatosabb ruharemeket is… No, itt már készül valami
  finifanni-féle furfang, de mi?
  Fanni cica méltóságteljesen lesétált a padlásról, ki a kertbe.Ebben az álöltözetben nem ismerte meg õt a cseresznyefán Miska, a szarka.Igy cserregett:
  - Csak ki vagy, cserr, csekk, csukk?! Merre-berre mégy, rikk-rakk-rukk?
  - Mincimanci vagyok, a világhíres varázsjósnõ! - füllentette Fanni cica elváltoztatott hangon.Jósolok! Elmondom a jövõ jövõt, mait, holnapit, holnaputánit.Neked azt jósolom, Miska…azaz számomra ismeretlen szarkamadár, hogy nemsokára a kutyaól mögötti tálból csemegézel!
  Meglepõdött a fekete-fehér madár.Tényleg! Mi lehet a kutya tányérjában?
  Göndörbundás, a kutya oly sokat evett már, hogy ezen gyomortúlterhelt állapotában füle botját sem mozgatta csekélységekre.A szarka nyugodtan csenegethetett a maradékokból. Igaza lett hát a jósnõnek, Mincimancinak!
  A madár - miután jóllakott - elhíresztelte a dolgot.Jöttek is jóslásért Mincimancihoz hét kertbõl, hét kerítéssövénybõl, hét árokpartról.Mincimanci a fáskamrában osztogatta sejtelmes jósszavait szárított csipkebogyóért, aszalt kökényszemekért, csõrhúzta búzamagért és más hasonlókért.
  Jóslatai beváltak, legalábbis féligmeddig.Veresbajszú Dániel egérnek például négyszemközt megjósolta: könnyen lehet, hogy nem éri meg a holnapot! Legjobb lenne, ha már ma, mindenféle rendû-rangú rokonságával együtt, beköltözne a fáskamrában található nagy fekete kartondobozba.
  Dániel és rokonsága be is költözött a dobozba, onnan pedig még biztosabb helyre: Mincimanci jósnõasszonyság gyomrocskájába.Valóban így lett a legjobb, igaz, nem az egereknek, hanem a jósnõnek, node ne kössünk bele minden apróságba!
  Jövedelmezõ mesterség a jóslás és feleannyi tudomány sem kell hozzá, mint képzelitek!A fekete kartondoboz azonban kell, mert mibõl kotorássza ki a jósnõ csinosan görbülõ karmocskáival a jövõt tudni áhítozó egereket? Hiszékenyek az egerek, hozzátehetném: nem ritkán az emberek is, de nem teszem hozzá, mert utóbbiak általában érzékenyebbek a mimózánál.
  Furaság, furfangosság, turpis kacsingatás, nevetés - rokonok.Erõskarú Jánosnak, ennek a kedves, daliás, szorgalmas, szépfácántollas-kalapos, ragyogócsizmás legénynek megtetszett a babaruhában sétafikáló cica.Azt hitte: a cicát gazdája, Vidámdalos Klárika öltöztette fel.Ez a hite továbbvitte - Klárikához.Szép leány volt Klárika, kedves, jószívû, és habár hozzá hasonló volt még néhány a faluban, azoknak nem volt babaruhába öltözött cicája.János figyelme elõbb a cicára, majd a cica nyomán Klárika ötletességére, humorára, meg más testi-lelki jótulajdonságára irányult.Boldog házasság lett belõle - késõbb.Furfangos Fannika jósnõi mesterségének azonban Erõskarú János miatt hamarosan gyászos vége lett.János ugyanis udvarolgatni kezdett Klárikának és felajánlotta: kitakarítja náluk a fáskamrát.Ennek során a túlságosan egérbûzössé vált kartondobozt a legény - tudatlanságában tudatosan - kidobta a szemétbe.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Tranzitút vagyunk az illegális elefántcsont-kereskedelemben

  Az elefánt, a tigris és a tonhal a téma a vadon élõ növény- és állatfajok nemzetközi kereskedelmérõl szóló konferencián Katar fõvárosában, Dohában. A legális kereskedelem legnagyobb felvevõpiaca az Európai Unió, de jut ide az illegális forgalomból is bõven. Magyarország tranzitútvonalnak számít.

 • Hihetetlen utazások

  Ismerd meg a vándorlók csodálatos utazásainak történetét! Kövesd a gnút az afrikai szavannán, a királylepkét Amerikában és a tonhalakat a Csendes-óceánban.

  Légy szemtanúja az utazókra lesõ veszedelmeknek, és tudd meg, hogyan tájékozódnak az állatok hihetetlen pontossággal hatalmas távokon át.

  Fedezd fel, hogyan birkóznak meg a vonuló lények az útközben felmerülõ nehézségekkel és olvasd el az állatokat követõ kutatók felfedezéseit a természeti világ legnagyszerûbb titkairól!

 • Los Angeles: a Földre szállt kutyamennyország

  Diszkó, jógatanfolyam, szépségszalon, cukrászda - Los Angelesben az égvilágon mindent megkaphat az ember kutyája, amit csak megkíván. A statisztikák szerint körülbelül 65 millió kutya él az Egyesült Államokban, és gazdáik hozzávetõleg 35 milliárd dollárt költenek rájuk évente.

 • Új szurikáták a Szegedi Vadasparkba

  Négy új szurikáta (Suricata suricatta) érkezett a Szegedi Vadasparkba – tájékoztatta Veprik Róbert, az intézmény igazgatója.

 • Õzzel ütközött egy kisrepülõ

  Õzzel ütközött egy kisrepülõ az Egyesült Államokban. A gép leszállása végén "karambolozott" az állattal, amely a kifutópályán õgyelgett.

 • A majmok is terjeszthetik a maláriát

  A legfrissebb kutatások szerint a Délkelet-Ázsiában élõ makákók közvetve megfertõzhetik az embert maláriával - az állatok szervezetében ugyanis jelen van a Plasmodium knowlesi nevû kórokozó, amely ránk nézve is veszélyes lehet.

 • Elefántagyarakat csempésztek

  Négy tonna elefántagyarat foglaltak le a hongkongi vámosok - jelentették be szerdán. Az agyarak értéke 1 millió dollár.

 • Man-szigeti macska

  A Manx macska, más néven Man-szigeti macska a házimacska egyik fajtája, melynek gerince természetes mutáció következtében megrövidült, emiatt a farka csonka, egyes példányoknál akár hiányozhat is.A Brit-szigetekhez tartozó Man-szigetrõl származik, ahol a 18. század táján jelent meg. A sziget lakói stubbinnak hívják. Eredetére vonatkozóan számos legenda ismert, az egyik szerint az Özönvíz kezdetén, mikor Noé bezárta a bárka ajtaját, véletlenül levágta a macska farkát.

 • Növénnyé vagy állattá változtathatják az embert a mutációk

  Genetikusok állítják, hogy bizonyos mutációk komolyan megváltoztathatják a kromoszómakészletet, és azokat az embereket, akiknél ez bekövetkezik, nemigen lehet emberi teremtménynek nevezni. Léteznek mitológiai lények, mint a farkasemberek vagy a sellõk, de néhány, a közelmúltban napvilágra került eset, illetve különös lény azt mutatja, hogy ez már nem legenda, hanem valóság.

 • Elválaszthatatlan barátok a kutyus és a cicus

  Elválaszthatatlan barátok a kutyus és a cicusA macskákról és a kutyákról általában azt gondolják az emberek, hogy ki nem állhatják egymás társaságát. Azonban a most következő képek és a videó mindezt meg fogja cáfolni. Ez a cicus és ez kutyus kiskoruk óta elválaszthatatlan barátok. Szokták egymást tisztogatni, közösen alszanak és játszanak. A macska kedvenc tevékenysége, hogy nyelvével mosdatja a kiskutyát, aki igazán hálás a gondoskodásért. A kutyus azt is igazán szereti, hogyha a macska dagasztja a hasát, amely a teljes bizalom jele a kutyák körében.

 • Pénz állt a házhoz: Önnek is egy ilyen macskára lesz szüksége!

  A héten egy macskának volt találata a lottón Shenzhenben. A szerencsés állatot gazdája nagy becsben tartja.

 • Állatvédelmi törvény: nem bûvölte el a kígyóbûvölõket

  Kalkutta - Közel ezer kígyóbûvölõ demonstrált kedden Kalkuttában követelve, hogy engedjék õket élõ hüllõkkel dolgozni.

  Indiában 800 ezerre becsülik a kígyóbûvölõk számát, az õsi mesterség apáról fiúra száll, pontosabban szállt, míg 8 éve az állatvédõk követelésére be nem tiltották Indiában.

 • Cat a macskán

  Macska feliratú macskája van egy brit családnak: a 10 hetes állat bundájába a természet írta bele - eltérõ színnel - a CAT (macska) szót.

 • 100 szavam állatokkal - Az én világom...

  A színesen illusztrált foglalkoztató köteteiben 120 matrica található, melyek segítségével a gyerekek ismerkedhetnek a környezetükben található és könnyen felismerhetõ állatokkal, tárgyakkal. Négy éves kortól ajánlott.

 • Majdnem 100 kilométert utazott az autó alvázán a koala

  Majdnem 100 kilométert utazott az autó alvázán a koalaÓriási szerencséje volt egy négyéves koalának, amikor az autópályájára tévedt. Bár egy kocsi elütötte, a kisebb sérüléseket szenvedett állat kitartóan kapaszkodott az alvázba, mígnem egy benzinkútnál a kocsiban utazó család kiszállt, s végre észrevette a potyautast.A sofőr elmondta: kisebb puffanást érzett, de nem gondolt semmi rosszra, s csak 90 kilométer megtétele után állt meg. A szívós kis koalát a közeli állatklinikára vitték, majd az Ausztrália Állatkert kórházába szállították. Teljes felépülése után visszaengedik a vadonba.

 • Budapest utcáin tekergett a kétméteres anakonda

  Budapest utcáin tekergett a kétméteres anakondaJárókelők látták meg a kígyót a XVIII. kerületben. Előkerült a gazdája is, de nem kapta vissza, büntetésre számíthat. A kiérkező állatvédőket is meglepte az óriáskígyó, ők kapták el a kétméteres anakondát. Előkerült a gazdája is közben, azonban nem kapta vissza az állatot. Büntetést is kaphat, mivel nem volt engedélye a veszélyes állat tartására. Közveszély okozás miatt indít ellene eljárást a rendőrség és az önkormányzat is. A budapesti utcán talált példány aránylag kicsi volt, hiszen a kígyó akár hat méteresre és több mint kétmázsásra is megnőhet.

 • Ebfagylaltos kocsi

  Ebfagylaltos kocsi csillapítja a kutyák desszertvágyát Nagy-Britanniában. Az áru összetétele fõleg sonka és csirke, ebbõl van a krém, melyet hagyományos ostyatölcsérben árulnak a vállalkozás mûködtetõi.

 • Az állat csak átmenetileg tartózkodott a francia családnál

  Belehalt sérüléseibe az a 18 hónapos francia kisgyerek, akit egy hete harapott meg egy észak-francia kisvárosban egy harci kutya. Az amerikai staffordshire terrier a család otthonában támadt rá a kislányra.

 • Börtönben a garázda bika

  Bikát börtönzött be a rendõrség Mexikóban garázda viselkedésért. Az állat kukoricaföldeket dézsmált meg és lerombolt két üzletnek kikiáltott fabódét. Emiatt a kárvallott lakosok a bika letartóztatását és fogva tartását követelték egészen addig, amíg az állat gazdája nem kártalanítja õket. A tulajdonos közölte, hogy legfeljebb 66 ezer forintnyi összeget hajlandó fizetni, annyit, amennyiért négy hónappal ezelõtt a bikát vette. Túl sok öröme nem telt benne, mivel az állat egy hónapja elszökött és azóta csak bajt kevert.

 • Több mázsa hal pusztult el

  Az elsõ becslések szerint több mázsa hal pusztult el Gyõrött a város egyik lakótelepén a házak közötti tóban.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása