rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Furfangos Fannika

 • Share on Tumblr

  Hol volt, hol nem volt, volt egy cica.Úgy hívták: Furfangos Fannika.
  Fanni cica felment a padlásra.Hol itt a furfang? Még sehol.

  Fanni cica a padláson talált egy ládát babákkal, bababútorokkal, babaruhákkal, meg egyéb játékokkal, abban kotorászott.Hol itt a furfang? Még sehol.
  Fanni cica kihalászott néhány babaruhát.Felöltötte a kék szoknyát, barna blúzocskát, selymesszõrû fejecskéjére piros sapkát húzott, bájos pofikáját titokzatos fekete kendõbe burkolta.Hol itt a furfang? Készül már, készül, ne türelmetlenkedjetek! Szokott a cica babaruhába öltözni? Ugye, nem?! Ha csintalan fiúk esetleg felöltöztetik, elsõ adandó alkalommal lerángatja magáról a legdivatosabb ruharemeket is… No, itt már készül valami
  finifanni-féle furfang, de mi?
  Fanni cica méltóságteljesen lesétált a padlásról, ki a kertbe.Ebben az álöltözetben nem ismerte meg õt a cseresznyefán Miska, a szarka.Igy cserregett:
  - Csak ki vagy, cserr, csekk, csukk?! Merre-berre mégy, rikk-rakk-rukk?
  - Mincimanci vagyok, a világhíres varázsjósnõ! - füllentette Fanni cica elváltoztatott hangon.Jósolok! Elmondom a jövõ jövõt, mait, holnapit, holnaputánit.Neked azt jósolom, Miska…azaz számomra ismeretlen szarkamadár, hogy nemsokára a kutyaól mögötti tálból csemegézel!
  Meglepõdött a fekete-fehér madár.Tényleg! Mi lehet a kutya tányérjában?
  Göndörbundás, a kutya oly sokat evett már, hogy ezen gyomortúlterhelt állapotában füle botját sem mozgatta csekélységekre.A szarka nyugodtan csenegethetett a maradékokból. Igaza lett hát a jósnõnek, Mincimancinak!
  A madár - miután jóllakott - elhíresztelte a dolgot.Jöttek is jóslásért Mincimancihoz hét kertbõl, hét kerítéssövénybõl, hét árokpartról.Mincimanci a fáskamrában osztogatta sejtelmes jósszavait szárított csipkebogyóért, aszalt kökényszemekért, csõrhúzta búzamagért és más hasonlókért.
  Jóslatai beváltak, legalábbis féligmeddig.Veresbajszú Dániel egérnek például négyszemközt megjósolta: könnyen lehet, hogy nem éri meg a holnapot! Legjobb lenne, ha már ma, mindenféle rendû-rangú rokonságával együtt, beköltözne a fáskamrában található nagy fekete kartondobozba.
  Dániel és rokonsága be is költözött a dobozba, onnan pedig még biztosabb helyre: Mincimanci jósnõasszonyság gyomrocskájába.Valóban így lett a legjobb, igaz, nem az egereknek, hanem a jósnõnek, node ne kössünk bele minden apróságba!
  Jövedelmezõ mesterség a jóslás és feleannyi tudomány sem kell hozzá, mint képzelitek!A fekete kartondoboz azonban kell, mert mibõl kotorássza ki a jósnõ csinosan görbülõ karmocskáival a jövõt tudni áhítozó egereket? Hiszékenyek az egerek, hozzátehetném: nem ritkán az emberek is, de nem teszem hozzá, mert utóbbiak általában érzékenyebbek a mimózánál.
  Furaság, furfangosság, turpis kacsingatás, nevetés - rokonok.Erõskarú Jánosnak, ennek a kedves, daliás, szorgalmas, szépfácántollas-kalapos, ragyogócsizmás legénynek megtetszett a babaruhában sétafikáló cica.Azt hitte: a cicát gazdája, Vidámdalos Klárika öltöztette fel.Ez a hite továbbvitte - Klárikához.Szép leány volt Klárika, kedves, jószívû, és habár hozzá hasonló volt még néhány a faluban, azoknak nem volt babaruhába öltözött cicája.János figyelme elõbb a cicára, majd a cica nyomán Klárika ötletességére, humorára, meg más testi-lelki jótulajdonságára irányult.Boldog házasság lett belõle - késõbb.Furfangos Fannika jósnõi mesterségének azonban Erõskarú János miatt hamarosan gyászos vége lett.János ugyanis udvarolgatni kezdett Klárikának és felajánlotta: kitakarítja náluk a fáskamrát.Ennek során a túlságosan egérbûzössé vált kartondobozt a legény - tudatlanságában tudatosan - kidobta a szemétbe.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Barátfóka az Adrián

  Ritka emlõst, Földközi-tengeri barátfókát figyeltek meg Losinj sziget partjainál, a horvát Adrián.

 • Beagle

  Leírása: Kis termetû, erõteljes felépítésû, kellemes megjelenésû kutya. Feje kopószerû, koponyája lapos, stopja enyhe. Szeme sötétbarna.

  Füle lelóg. Háta egyenes ágyéka széles, mellkasa mély. Végtagjai párhuzamosak, izmosak, rövidek. Farka kissé ívben hajlik a hátvonal felett, figyelés közben terrieresen felfelé áll. Szõrzete rövid, sûrû, testhez simuló. Színe fekete-vörös-fehér, ill. vörös-fehér.

 • Autóban költözõ madarak

  Moszkva - Autóban költözik Moszkvából egyenesen a Fekete-tenger partjára három kicsi sólyom, amely saját erõbõl nem tudja megtenni a nagy utat.

  A helyi madárvédelmi egyesülethez nemrég három fiatal sólyom is került: az egyiket egy országúton találták, törött szárnnyal és lábbal, a másik kettõt a házak között szedték össze kiéhezett állapotban.

 • Kiveszi kínálatából a nyúlhúst a németországi Rewe

  Országszerte kiveszi kínálatából a nyúlhúst a Rewe, Németország második legnagyobb élelmiszerkereskedelmi cége.

 • Megmutatták a 14 pandabocsot Kínában

  Megmutatták a 14 pandabocsot KínábanA csengtui óriáspandakutató- és szaporító központ hétfőn több mint egy tucat, mesterséges szaporítással született pandabocsot mutatott be a sajtónak. A fotókon látható pandabocsok július és szeptember között születtek, ez az első alkalom, hogy születésük óta egy csoportban fotózták le őket. A pandák szaporodása eleve nehézkes a terméketlenség és alacsony libidó miatt, ezért számos szokatlan módszert vetettek már be, hogy rávegyék őket a párosodásra. Kiderült, hogy a pandák nemi vágya valójában igen erős, ám évente mindössze három napig tart, amikor a nőstények tüzelnek.

 • Érdekes lény: félig kecske, félig birka!

  LONDON – Különös lény született nemrég egy angliai farmon. A Lisa névre keresztelt apróság félig birka, félig kecske, s ezt nem a genetikusok mesterkedésének köszönheti. A világ talán elsõ birkecslánya ugyanis normális úton fogant a farm egyik birkájának és kecskebakjának szerelmébõl. Lisa teljesen egészséges, feje inkább birka, lába viszont inkább kecske, de ez az édesanyját egyáltalán nem zavarja.

 • Egyre több a stresszes kutya

  A tulajdonosok növekvõ igényei miatt mind több a túlhajszolt, stresszes kutya - állítják svájci állatorvosok.

  Linda Hornisberger, az egyik berni állatklinika munkatársa szerint a kutyák mind nagyobb számban szenvednek a stressz okozta feszültségtõl, gyomor- és fejfájástól. A panaszoknak természetesen többféle okuk lehet, a leggyakrabban azonban a gazdik által támasztott követelmények okozta feszültség a kiváltó ok - idézte az Ananova hírportál a svájci állatorvost.

 • Cápaveszély a Francia Riviérán

  Cápaveszély miatt tilos fürödni a tengerben a Francia Riviéra egyik üdülõhelyén, Cagnes-sur-Mer városában - jelentették a helyi hatóságok. A Földközi-tenger partján fekvõ település tûzoltóságának jelentése szerint a parttól mindössze 70 méteres távolságban figyeltek fel egy "körülbelül két méter hosszú, fehér hasú és hosszú hátuszonyokkal rendelkezõ" vízi állatra.

 • Falánk kutya gyújtotta fel a házat

  Valószínûleg a kutya mohósága miatt lett a lángok martaléka egy családi ház egy Vancouver melletti városkában.

 • Antidepresszánst szedõ papagájok

  Nagy-Britanniában egyre gyakoribb, hogy az emberek számára a depresszió ellenszereként kifejlesztett Prozacot házi kedvenceknek adják - derült ki egy friss, állatorvosok bevonásával készült felmérésbõl.

 • Tûzvész fenyegeti az ibériai farkasokat Portugáliában

  Tûzvész fenyegette a kihalással fenyegetett ibériai farkasok rezervátumát a Lisszabontól 40 kilométerre északra fekvõ Mafra állami tulajdonban lévõ erdejében. A tizenhét ibériai farkas közül tizennégy van életveszélyben, mivel a lángok hétfõn már elérték a tartózkodási helyük környékét - közölte a mafrai erdõ igazgatója, Ricardo Paiva.

 • Tolvaj macska Londonban

  Az állat öt hét alatt legalább 26 lakás- és kocsikulcsot lopott el.

 • Talán manó talányai

  Talán manó tölgyfa üregében lakott. Szeretett ott lakni, mert a fa ellátta makkal, abból ágyat, asztalt, széket készített magának. A makk kupakja sapkát is adott neki, meg ilyen kupakot bögreként is használhatott.

 • Három napig raboskodott a macska

  Szombathely - Látványos szabadítási akciónak lehettek szemtanúi a járókelõk csütörtök délután Szombathely belvárosában. Harmadik napja hangzott keserves macskanyávogás egy belvárosi újságospavilon alól. A közeli házban lakók hiába zörgették meg a deszkákat, a panaszos sírás újból elkezdõdött. A városi gyepmester sem tudott mit kezdeni a helyzettel, mivel nem talált macskát a pavilon alatt.

 • Újra pusztítanak Katalóniában a több mint egy évszázada kihaltnak hitt farkasok

  A kutatók megdöbbenésére nem spanyol ragadozókról van szó: az állatok eredetileg az olasz Abruzzo tartományból származnak.

 • 40 millió éves, óriáspingvin - csontokat találtak Új - Zélandon

  Új-Zélandon egy iskoláscsoport 40 millió éves óriáspingvin-maradványokat talált!

 • Welsh terrier

  A welsh terrier az egyik legõsibb kutyafajta, Wales-bõl, Nagy-Britanniából, az airedale terrier egyik õse. Magyarországon csak elvétve vadásznak vele, luxuskutyaként tartják.

 • Faroktollával muzsikáló kolibri

  Megfejtették amerikai kutatók az Észak-Amerikában honos Anna-kolibri (Calypte anna) énekének rejtélyét. A hang, amelyet a hím udvarlás közben hallat, a levegõtõl származik, amely áthatol a zuhanórepülés közben szétterjesztett faroktollain.

 • Hetven éve kihaltnak hitt lazacfélére bukkantak Japánban

  Hetven éve kihaltnak vélt lazacfélére bukkantak Japánban, ahol a kutatók a Fuji hegy közelében lévõ tóban figyelték meg az 1940-es években kipusztult halat.

 • Csonttal karmol az afrikai béka

  Szokatlan védekezõ mechanizmusra leltek a Harvard Egyetem biológusai: egyes afrikai békák fenyegetés esetén a lábujjukban elhelyezkedõ hegyes csontokkal átszúrják saját bõrüket, és karmokként használva ezeket, képesek megsebesíteni ellenségeiket. Eredményeiket a Biology Letters címû szaklapban publikálják.