rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A cica, aki mindenkinek tetszett

 • Share on Tumblr

  Igen bájos, kékesszürke bundájú cica tekintgetett ide-oda a tölgyfaágról, tanácstalanul.Boldog lett volna, ha valakitõl tanácsot kap: merre menjen, miként találhatna vissza kis gazdájához, Pannikához.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A cicusnál csak kétszer akkora volt, aki rátalált: Hegyenmegyen Károly, a törpe.
  Károly termetre törpe volt, de önfejûségre óriás.Önön fejébõl azt gondolta: az cica az övé.Hóna alá vette a nyávogót:
  - Gyere, te kis árva jószág! Én találtalak, tehát az enyém vagy! Hazaviszlek házõrzõ macskának.
  Farokbillegetõ Repülõjenõ, a szarka, gúnyosan jegyezte meg a szomszédos fatetõrõl:
  - Nicsak, nicsak, Károly! Milyen szép piros nyakörve van a cicának! Nem gondolod ezt különösnek ezen a kis árván?!
  Hegyenmegyen Károly nem jött zavarba.Magabiztosan jelentette ki:
  - A piros nyakörv is az enyém, mert azt is én találtam, a cicán. Aki keres talál,
  s vigan dinidanál!
  A cica, becenevén Micuska, panaszosan nyávogott valamit az õ kedves kis gazdájáról, Pannikáról, de a törpe ezzel nem törõdött, már vitte is.Elhatározta, hogy otthon cicaólat készít a házõrzõvé kinevezett cicának, mert ha a hátõrzõ kutyának kutyaól jár, akkor...
  Van úgy: a törpe határoz, de sorsa vele másfelé batároz.Így történt most is, mert Hegyenmegyen Károly elé lépett egy nagyon magas és nagyon mélyhangú valaki: Völgyönbögyönmögyön Benõ, az óriás.Tizenkétszer akkora volt termetre, mint Károly, de makacssága is felvehette volna a versenyt a törpéével. Rákiáltott Károlyra:
  - Cicát és törpét találtam! Én találtam, az enyém, én vagyok a nagylegény! Mindkettõt hazaviszem!
  Egy szajkó buzgón helyeselt Benõnek:

  Vidd el ezt a Károlyt, Benõ!
  Hegyen megyen, s kötekedõ!
  Farkamnak lõtt két meggymagot!
  Rá még most is mérges vagyok...

  Hegyenmegyen Károly más véleményen volt, de Völgyönbögyönmögyön Benõ ezzel nem törõdött, hátizsákjába rakta õt, cicástól.Ki tudja, mi minden történt volna, ha nem szólal meg hat arany, hét ezüst, meg nyolc veresrézkürt. No, a kürtök nem mindennapi eseményt jeleztek: azt, hogy mindjárt megérkezik hintaján Fenyõtoboz Ferenc erdei király, feleségével, három leányával, valamint huszonnégy testõrével, továbbá étek- és észhordójával. Az étekhordó nagyon szükséges, mert az hordja a finomságokkal teli tálakat, az észhordópedig olykor szintén jó, ha kéznél van, mert néha nem árt, ha a király észnél van.
  Fenyõtoboz Ferenc egy kézmozdulattal megállította Völgyönbögyönmögyön Benõt, hátizsákostól, törpéscicástól.Utána feleségével, meg három lányával félóráig uzsonnafalatozott.Mégutána a királykisasszonyok két óra hosszat eljátszottak a törpével és a cicával.A cica mindenkinek nagyon tetszett.Közben Völgyönbögyönmögyön Benõ unatkozott, de nem mert elmenni, nehogy megsértse a királyt és családját.
  Nos, jól tette, hogy nem ment el!
  A király nem engedélyezte ugyan Benõnek a törpe és a cica hazavitelét, de ott helyben veretett neki egy gyönyörû aranyérmet „ A NAGY TÖRPE ÉS CICATALÁLÓNAK” felirattal.Hû, de megörült ennek Benõ! Nagyszerû, ha az embernek kitüntetõ érmet veretnek, nem pedig rájaveretnek!
  A király Károlynak sem engedélyezte a cica hazavitelét, de a törpe is kapott egy szépségesen fénylõ aranyérmet ’A NAGY CICATALÁLÓNAK” felirattal.Hû, de megörült ennek Károly! Sokkal jobb, ha az ember érmet kap, mintha kikap, vagy kap egy nagyot az orrára!
  A cica is kapott aranyérmet „A GAZDÁJÁHOZ NAGYON HÛSÉGES CICÁNAK” felirattal, amit a cica elég mérsékelt lelkesedéssel fogadott, mivel az érem nem volt egérszagú.Az étekhordó azonban tudta mit kell csinálni: már hozta is a sült májat, utóbbi pedig meghozta a cicapofikára a bájat.
  Fenyõtoboz Ferenc erdei király ezt követõen parancsot adott huszonnégy testõrének: tegyék tûvé az erdõt a cica gazdájáért.
  Az erdõben ugyan sok tûlevelû fenyõfa volt, de az egész erdõt tûvé tenni nem sikerült.Ám mindenki nagy meglepetésére Pannika magától is rátalált a királyi családra és körükben cicájára.Volt ám nagy öröm, egy cseppnyi üröm nélkül!
  Nos, ha rátalált, mert nagyon kereste hûséges Micuskáját, ugyancsak megérdemelte azt a pompás lakomát, amiben Fenyõtoboz Ferenc király családja részesítette.Ráadásul õ is kapott aranyérmet „A NAGYON HÛSÉGES CICAGAZDÁNAK” felirattal, meg még tizenkét fenyõtobozt és három pompás fenyõdobozt, utóbbiakat a királykisasszonyoktól.
  Neki végülis két érme lett, mert a cica lemondott a sajátjáról, kis gazdája javára.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Hogyan hat a hangrobbanás a krokodilokra?

  Nem várt hatással vannak a téli álmot alvó krokodilokra a vadászgépek keltette hangrobbanások, felkeltik a párzási érzetét az állatokban.

 • Lelkes Miklós: A majomtudósok

  No, nem a tudósok voltak majmok, hanem ők voltak tudósak a majmok viselkedését illetően. Ott kóboroltak az afrikai tájon. Egyikük igen szép leány volt, Baba keresztnévvel, kézitáskával. A másik Huba névre hallgatott, de ha fejébe vett valami tudománykodó eszmét, akkor nem hallgatott senkire, csak saját magára. Megesik az ilyesmi, többször is, mint az eső esik.

 • A hiú majomkirály

  Írta: Lelkes Miklós

  Volt egyszer Afrikában egy majom, akit a többi majom királlyá választott.Talán azért, mert hangosabban tudott ordítani a többinél, talán azért, mert õ akkor kezdett el ordítani, amikor a többiek már berekedtek a sok ordítástól.

 • A macskájának köszönheti, hogy nem égett benn a lakásban a 49 éves férfi

  A macskájának köszönheti, hogy nem égett benn a lakásban a 49 éves férfiCraig Jeeves életét Sullynek, a macskájának köszönheti, aki az arcára ugrott, amikor kora hajnalban kigyulladt a ház. Így időben felébredt és sértetlenül (illetve egy kis füstmérgezéssel) megúszták. Amíg újjáépíti a házat, a szomszédoknál fognak lakni. A nyolcéves cicus, mikor észlelte a tüzet, gazdája mellkasára ugrott, majd addig nyávogott jó hangosan az arcába, míg a férfi fel nem ébredt. A férfi elmondása szerint életében nem hallotta még ilyen hangosan nyávogni a macskáját. Most ennek köszönheti az életét.

 • Fény derült a nem párzó jegesmedvepár titkára

  Tokió - Megoldódott egy japán állatkert rejtélye: nem ezért nem párzik két jegesmedvéjük, mert frigidek, hanem mert mindkettõ nõstény.

  Kusiro állatkertje 2005-ben tett szert a hímnek véltre még bocsként. Remélték, hogy talpig férfi lesz belõle és méltó párja nõstény jegesmedvéjüknek. Tavaly decemberre ivarérett lett az ifjú, ám hiába próbálták összeédesgetni csaknem egy teljes éven át arájával, a legényt nem érdekelte a hölgy. A gondozók azt hitték, túl fiatal még a dologhoz, de aztán gyanús lett nekik, hogy a "hím" ugyanolyan lányos pózban vizel, mint a nõstény. Erre aztán DNS-elemzésre küldtek egy szõrt a bundájából, és bebizonyult, hogy a fiú is lány.

 • Félmilliós bírság aranyhaleladásért

  Félmilliós bírsággal, részleges házi õrizettel és közmunkával sújtottak Nagy-Britanniában két állatkereskedõt, mert eladtak egy aranyhalat egy 16 éven aluli vevõnek.

 • Megpuszilta az orángután a várandós nő hasát

  Megpuszilta az orángután a várandós nő hasátMegható élményben volt része egy brit párnak, akik ellátogattak a Colchesterben lévő állatkertbe. Masie Knight és férje Jay Clarke éppen az orángutánokat nézte, amikor a 37 hetes kismama odatette pocakját az üveghez. Ezután olyan pillanat következett, amit soha nem fog elfelejteni. A Rajang nevű orángután mintha csak megérezte volna, hogy Masie egy új életet hord a méhében közelebb jött és az üvegen át egy csókot lehelt a nő pocakjára. A hihetetlen pillanatokat pedig a nő férje videóra vette. Csak a feleség pocakjának járt ki ez, a férj kezére nem reagált így a majom.

 • Kis híján felfalta kandisznója a gazdát

  Hétórás mûtéttel sikerült megmenteni annak a walesi gazdának az életét, akit saját nevelésû kandisznója támadott meg.

 • Leharapta gazdája orrát a kutya

  Róma - Sürgõs kutyafogáshoz hívta ki a rendõrséget egy olasz nõ, mert uszkárja leharapta az orrát.

  Az eb 34 éves gazdája ágyában szerezte meg az orrot, majd zsákmányával kirohant a kertbe. A rendõrök nem vették viccnek a segélykérést, kimentek az észak-olaszországi Forliban lévõ címre és buzgón hajkurászták a kutyát, mígnem sikerült visszaszerezniük tõle az orrdarabot.

 • Csereberés róka

  Rozmaringos Rozália szép leány volt, de, mióta szülei meghaltak, nagyon komor. Egyedül éldegélt az erdõ közepén levõ hegy tetején levõ házában. Nem volt az a ház kicsi, mert öt szoba volt benne, nagy konyha, meg három kamra.

 • Szirénázó rigó

  Rigócska Te drága!

  London - Szirénázó feketerigó ébreszt minden hajnalban egy családot Nagy-Britanniában immár három hónapja, ráadásul visszabeszél, illetve visszafütyül.

  A madár a közeli kórházba tartó mentõautóktól tanulta el a hangoskodást. A família elõször jól szórakozott, de pár nap után már megelégelte, hogy hajnali öttõl képtelenség aludni.

 • Lámpaoltással védik a madarakat a felhõkarcolóktól

  "Elsötétítéssel" próbálják védeni a madarakat a New York-i felhõkarcolók: amennyire csak lehet, nem lesznek kivilágítva november elejéig, a vándormadarak õszi utazásának befejezéséig.

 • Az ember csak kicsit intelligensebb a delfinnél

  Az ember intelligensebb a delfinnél, igaz, éppencsak - derült ki az atlantai Emory Egyetem kutatásából, amelyet a legnagyobb amerikai tudományos szervezet, az AAAS éves konferenciáján ismertettek San Diegóban.

 • Vizesárokba fulladt egy csimpánz a veszprémi állatkertben

  Vizesárokba fulladt a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark 11 éves nõstény csimpánza, Ghafula.

 • A világon elsõként kapott mûfarkat egy aligátor

  A világon elsõként kapott aligátor mûfarkat, a szerencsés állat Mr. Stubbs névre hallgat, és egy verekedés során vesztette el saját vele született szervét.

 • Csodálatos barátság a dobermann és a 3 éves kislány között

  Csodálatos barátság a dobermann és a 3 éves kislány közöttA hároméves Siena és kétéves dobermann kutyája, Buddha elválaszthatatlan barátok. Siena édesanyja, Tara szerint a kutya rögtön kiválasztotta a családból első számú gazdijának Sienát, és az imádnivaló páros azóta minden percet együtt tölt és mindent együtt csinál a legnagyobb egyetértésben. Imádnak együtt játszani, futkározni, pancsolni és összebújva szundikálni. Az édesanya csodás képeken örökíti meg Siena és Buddha szívmelengető barátságát. Íme néhány elbűvölő kép Siena és Buddha különleges kapcsolatáról!

 • Újra akarta éleszteni döglött kutyáját

  Életveszélyesen megfenyegettek, leköptek és lökdöstek egy orvost a VI-VII. kerület éjszakai ügyeletén, mert nem próbálta meg újraéleszteni a rendelõbe bevitt kutyát.

 • Óriás kutyusok apró gazdáikkal

  Óriás kutyusok apró gazdáikkalA fotós négy hónapon át több ezer fotót készített imádnivaló modelljeiről, akik számos önfeledt és meghitt pillanatot okoztak a fotósnak. Az 58 éves férfi ugyanis elsősorban kutyákat szokott fotózni, legutóbbi projektjében is ők kaptak főszerepet, ezúttal kis gazdáikkal az oldalukon. "Mindig sok időt töltök el a modelljeimmel, illetve a kamera előtt szereplő kutyákkal, hogy minél jobban megismerjem a személyiségüket és ezáltal a lehető legjobb képeket készíthessem el róluk." Íme néhány kép az óriás kutyusokról és apró gazdáikról:

 • Hattyúölési kérelem beterjesztése a királynõhöz

  Hattyúölésre kérnek engedélyt brit csónakázók királynõjüktõl. Csak egyetlen hattyúval akarnak végezni azért, mert állandóan rájuk támad.

 • Múzeumba kerül London bálnája

  Múzeumba kerül annak a bálnának a csontváza, amely a hét végén tett szert világhírre londoni megjelenésével.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása