rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • A cica, aki mindenkinek tetszett

 • Share on Tumblr

  Igen bájos, kékesszürke bundájú cica tekintgetett ide-oda a tölgyfaágról, tanácstalanul.Boldog lett volna, ha valakitõl tanácsot kap: merre menjen, miként találhatna vissza kis gazdájához, Pannikához.

  A cicusnál csak kétszer akkora volt, aki rátalált: Hegyenmegyen Károly, a törpe.
  Károly termetre törpe volt, de önfejûségre óriás.Önön fejébõl azt gondolta: az cica az övé.Hóna alá vette a nyávogót:
  - Gyere, te kis árva jószág! Én találtalak, tehát az enyém vagy! Hazaviszlek házõrzõ macskának.
  Farokbillegetõ Repülõjenõ, a szarka, gúnyosan jegyezte meg a szomszédos fatetõrõl:
  - Nicsak, nicsak, Károly! Milyen szép piros nyakörve van a cicának! Nem gondolod ezt különösnek ezen a kis árván?!
  Hegyenmegyen Károly nem jött zavarba.Magabiztosan jelentette ki:
  - A piros nyakörv is az enyém, mert azt is én találtam, a cicán. Aki keres talál,
  s vigan dinidanál!
  A cica, becenevén Micuska, panaszosan nyávogott valamit az õ kedves kis gazdájáról, Pannikáról, de a törpe ezzel nem törõdött, már vitte is.Elhatározta, hogy otthon cicaólat készít a házõrzõvé kinevezett cicának, mert ha a hátõrzõ kutyának kutyaól jár, akkor...
  Van úgy: a törpe határoz, de sorsa vele másfelé batároz.Így történt most is, mert Hegyenmegyen Károly elé lépett egy nagyon magas és nagyon mélyhangú valaki: Völgyönbögyönmögyön Benõ, az óriás.Tizenkétszer akkora volt termetre, mint Károly, de makacssága is felvehette volna a versenyt a törpéével. Rákiáltott Károlyra:
  - Cicát és törpét találtam! Én találtam, az enyém, én vagyok a nagylegény! Mindkettõt hazaviszem!
  Egy szajkó buzgón helyeselt Benõnek:

  Vidd el ezt a Károlyt, Benõ!
  Hegyen megyen, s kötekedõ!
  Farkamnak lõtt két meggymagot!
  Rá még most is mérges vagyok...

  Hegyenmegyen Károly más véleményen volt, de Völgyönbögyönmögyön Benõ ezzel nem törõdött, hátizsákjába rakta õt, cicástól.Ki tudja, mi minden történt volna, ha nem szólal meg hat arany, hét ezüst, meg nyolc veresrézkürt. No, a kürtök nem mindennapi eseményt jeleztek: azt, hogy mindjárt megérkezik hintaján Fenyõtoboz Ferenc erdei király, feleségével, három leányával, valamint huszonnégy testõrével, továbbá étek- és észhordójával. Az étekhordó nagyon szükséges, mert az hordja a finomságokkal teli tálakat, az észhordópedig olykor szintén jó, ha kéznél van, mert néha nem árt, ha a király észnél van.
  Fenyõtoboz Ferenc egy kézmozdulattal megállította Völgyönbögyönmögyön Benõt, hátizsákostól, törpéscicástól.Utána feleségével, meg három lányával félóráig uzsonnafalatozott.Mégutána a királykisasszonyok két óra hosszat eljátszottak a törpével és a cicával.A cica mindenkinek nagyon tetszett.Közben Völgyönbögyönmögyön Benõ unatkozott, de nem mert elmenni, nehogy megsértse a királyt és családját.
  Nos, jól tette, hogy nem ment el!
  A király nem engedélyezte ugyan Benõnek a törpe és a cica hazavitelét, de ott helyben veretett neki egy gyönyörû aranyérmet „ A NAGY TÖRPE ÉS CICATALÁLÓNAK” felirattal.Hû, de megörült ennek Benõ! Nagyszerû, ha az embernek kitüntetõ érmet veretnek, nem pedig rájaveretnek!
  A király Károlynak sem engedélyezte a cica hazavitelét, de a törpe is kapott egy szépségesen fénylõ aranyérmet ’A NAGY CICATALÁLÓNAK” felirattal.Hû, de megörült ennek Károly! Sokkal jobb, ha az ember érmet kap, mintha kikap, vagy kap egy nagyot az orrára!
  A cica is kapott aranyérmet „A GAZDÁJÁHOZ NAGYON HÛSÉGES CICÁNAK” felirattal, amit a cica elég mérsékelt lelkesedéssel fogadott, mivel az érem nem volt egérszagú.Az étekhordó azonban tudta mit kell csinálni: már hozta is a sült májat, utóbbi pedig meghozta a cicapofikára a bájat.
  Fenyõtoboz Ferenc erdei király ezt követõen parancsot adott huszonnégy testõrének: tegyék tûvé az erdõt a cica gazdájáért.
  Az erdõben ugyan sok tûlevelû fenyõfa volt, de az egész erdõt tûvé tenni nem sikerült.Ám mindenki nagy meglepetésére Pannika magától is rátalált a királyi családra és körükben cicájára.Volt ám nagy öröm, egy cseppnyi üröm nélkül!
  Nos, ha rátalált, mert nagyon kereste hûséges Micuskáját, ugyancsak megérdemelte azt a pompás lakomát, amiben Fenyõtoboz Ferenc király családja részesítette.Ráadásul õ is kapott aranyérmet „A NAGYON HÛSÉGES CICAGAZDÁNAK” felirattal, meg még tizenkét fenyõtobozt és három pompás fenyõdobozt, utóbbiakat a királykisasszonyoktól.
  Neki végülis két érme lett, mert a cica lemondott a sajátjáról, kis gazdája javára.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Újabb drámai bálnamentés

  Egy bálnát mentettek meg a biztos pusztulástól búvárok az Egyesült Államok nyugati partjánál a minap, és a bálna szépen megköszönte segítségüket - errõl számolt be egy bálnaszakértõ a San Francisco Chronicle címû lapban. A mintegy 16 méter hosszú, 50 tonnás állat garnélarák-halászok hálójába gabalyodott, és a zsákmány a víz alá húzta, noha a tengeri emlõsöknek idõrõl idõre a felszínen kell levegõt venni.

 • Kitiltották a kutyákat Sátoraljaújhely belvárosából

  Tiltott övezett lett Sátoraljaújhely belvárosa a kutyájukat sétáltatóknak, mert a zempléni város önkormányzata megelégelte a kutyapiszkot.

 • Plasztikázták a rusnya aranyhalat

  Az egyik szemét is kioperálták

  Megmûtötték egy skót múzeum aranyhalát, miután a látogatók többször is panaszkodtak, hogy az állat kifejezetten csúnya, és megijednek tõle a gyerekek.

 • Házikedvenceit kutyának hitte, aztán kiderült, hogy medvék

  Házikedvenceit kutyának hitte, aztán kiderült, hogy medvékKiderült, hogy ázsiai fekete medvék azok a két éve kiváló házőrző-palántákként vásárolt "kölyökkutyák", amelyekről egy Jünnan tartományi gazda évekig gondoskodott. Vang Kaj-jü a vietnami határ mellett található Makuan településen él és egy napon, a banánültetvényen, ahol dolgozott, egy vietnami férfi eladásra kínálta neki a láthatóan erős, egészséges csöppségeket. Ígérte, az "ebek", ha megnőnek, távol tartják majd az idegeneket. Minderről maga Vang számolt be a kínai médiában, azt is hozzátéve, hogy rendkívül körültekintően viselte gondjukat, az etetés mellett naponta fürdette, ápolta őket.

 • Úszóbajnok patkány

  Tudósok elõl szökött az a patkány, mely az Új-Zéland környéki szigeteken 400 méter tengeri úszással keresett új otthont magának.

 • Tehén esett a bíróra

  Baleset érte a bukaresti mezõgazdasági kiállítás egyik zsûritagját: szinte agyonnyomta egy egyensúlyát vesztett tehén.

 • Teljes a szegedi zsiráf csapat

  Szerda dél körül megérkezett Luke, a harmadik és legifjabb zsiráfbika a Szegedi Vadasparkba, így teljessé vált a Tisza-parti állatkert zsiráfcsapata. A három- és négyéves társainál még szemmel láthatóan kisebb hím 2009-ben a Gelsenkircheni Állatkertben látta meg a napvilágot.

 • Kutyák a kukából

  Fóti Gábor Érden éppen a szelektív hulladékkonténerhez tartott, hogy az üvegeket kidobja, amikor nyüszögésre lett figyelmes. A kukában ekkor lelt a lelketlen állatkínzók által beledobált hét újszülöttkutyusra.

 • Lelkes Miklós: A Lúdkirály

  Kerestalál Jancsi nem akármilyen legény volt Falatozó faluban, hanem igen furfangos. Azt mondta neki az édesanyja: - Menj, Jancsi, ma te hajtsd ki a libákat a rétre. A kishúgoddal be kell mennünk a városba, cipővételre. Ám ne tégy úgy, mint Ludas Matyi, aki elment a piacra kötözködni azzal a Döbrögivel, és háromszor megveretett!

 • Megkezõdött a ránszarvas számolás

  A svéd Kiruna közelében ötezer rénszarvast tereltek össze. A Northfoto beszámolója szerint erre azért van szükség, hogy megvédjék az állatokat a fogcsikorgató hidegtõl, télen ugyanis akár -40 °C-ig is süllyedhet a hõmérséklet, és az elõrejelzések szerint közel 90 centiméter hó esik majd Svédországban az ünnepekig.

 • Tökbe szorult az õz feje

  Az állat végül magától megszabadult a furcsa tehertõl...

  Hat napig járkált egy fejére szorult mûanyag Halloween tökkel egy õz Michigan államban.

  A szerencsétlen állat valószínûleg a kíváncsisága áldozata lett, miután belenézett, mit rejt az üreges tökutánzat. Csakhogy a feje beragadt.

 • Medve fogta vadász

  Kórházban fekszik az a svéd vadász, aki szarvas helyett medvére lelt, és a találkozásba szinte belehalt.

 • Hogy megmentse gazdái életét a golyók elé ugrott a hős kutyus

  Hogy megmentse gazdái életét a golyók elé ugrott a hős kutyusA kutyahős szerencsére már sokkal jobban van. Az életmentő műtétek után jelenleg családja Los Angeles-i otthonában lábadozik. Charlie a hétvégén ugyanis olyan hőstettet hajtott végre, amit nem sok négylábú mondhat el magáról: a hétvégén nem csak, hogy kiüldözte a betörőket a házukból, de még a gyerekeket is megóvta a sérüléstől azzal, hogy a betörők lövései elé vetette magát. A Los Angeles-i kertes házba még szombat éjjel próbáltak betörni fegyveresek. A zajra felfigyelt a házban alvó Charlie és két társa is, és hangos ugatással, vicsorgással fogadták a hívatlan vendégeket.

 • Pusztító sáskajárás várható az Egyesült Államokban

  Az Egyesült Államok több vidéke idén valószínûleg kellemetlen és költséges nyár elébe néz: egyre több jel utal ugyanis arra, hogy a sáskák olyan tömegben jelenhetnek meg, mint amilyenre harminc éve nem volt példa.

 • Órákig feküdt a baleset helyszínén a kutyus, ahol halálra gázolták gazdiját

  Órákig feküdt a baleset helyszínén a kutyus, ahol halálra gázolták gazdijátMegrázó tragédia történt Floridában, ahol egy kutyáját sétáltató nőt egy kisteherautó halálra gázolt. Mindez a kutyája szeme láttára történt, akit a helyről csak órák múlva tudtak a családtagok elvinni . Paco a kutya több órán keresztül feküdt a baleset helyszínén, ahol elvesztette gazdáját. A 42 éves Kelly Black éppen a kutyáját sétáltatta, amikor átkelt az út egyik oldaláról a másikra. Ekkor kanyarodott ki a közeli benzinkútról egy kisteherautó, amely elgázolta az asszonyt, aki rögtön meghalt. A kutya és gazdája szinte elválaszthatatlanok voltak, ezért mikor Paco látta mi történt, lefeküdt az útra és várta, hogy Kelly érte menjen.

 • Tigriskölykök születtek egy mexikói magánparkban

  Öt tigriskölyök született a kelet-mexikói Cancún egyik magán vadasparkjában. José Juárez, a park tulajdonosa elmondta: bengáli és szibériai tigrisek keresztezésébõl születtek az állatok.

 • Macskamentés szájból pofába lélegeztetéssel

  New Bedford - Szájból pofába lélegeztetéssel mentette egy macska életét egy tûzoltó az Egyesült Államokban.

  Az állatot egy lakástûzbõl hozták ki, ám úgy tûnt, már alig pislákol benne az élet. Erre az egyik tûzoltó a cica "ajkára" tapasztotta a száját és többször belefújt. A macska hamarosan magához tért és azóta jól van.

 • Milliós károkat okoznak a mezei nyulak

  Az állatok évrõl évre egyre nagyobb területeken pusztítják az olajos növényeket. A vadászok ezért nagy örömmel lõdözik õket az erdõkben...

  Egyre veszélyesebbek a mezei nyulak. Nem az emberre, hanem a termésre. Évrõl évre egyre nagyobb területeken pusztítják az olajos növényeket. A kárt a helyi vadásztársaságoknak kell megtéríteniük, ám az egyre drágább terményeket nem tudják kifizetni. A békési vadászok szerint a gazdák is felelõsek, mert nekik is védekezni kellene a nyulak ellen.

 • Nagyobb tojással kompenzálja partnere hiányosságait a zebrapinty

  A tojómadarak életük során általában többször költenek - gyakorta minden évben újabb párok alakulnak. A tojóknál a különösen vonzó, erõs és egészséges hímek a biztos befutók, ugyanis ez a genetika ígéri a legtöbb egészséges utódot, és ezzel a saját génállomány sikeres továbbadását.

  A zebrapintyek azonban máshogy ketyegnek - állapították meg a Max-Planck Madártani Intézet kutatói.

 • Száznegyvenhét (ember)éves eb

  Emberre átszámítva, azaz megszorozva héttel az esztendõket, 147 éves a világ feltehetõen legöregebb ebe.