rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • A cica, aki mindenkinek tetszett

 • Share on Tumblr

  Igen bájos, kékesszürke bundájú cica tekintgetett ide-oda a tölgyfaágról, tanácstalanul.Boldog lett volna, ha valakitõl tanácsot kap: merre menjen, miként találhatna vissza kis gazdájához, Pannikához.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  A cicusnál csak kétszer akkora volt, aki rátalált: Hegyenmegyen Károly, a törpe.
  Károly termetre törpe volt, de önfejûségre óriás.Önön fejébõl azt gondolta: az cica az övé.Hóna alá vette a nyávogót:
  - Gyere, te kis árva jószág! Én találtalak, tehát az enyém vagy! Hazaviszlek házõrzõ macskának.
  Farokbillegetõ Repülõjenõ, a szarka, gúnyosan jegyezte meg a szomszédos fatetõrõl:
  - Nicsak, nicsak, Károly! Milyen szép piros nyakörve van a cicának! Nem gondolod ezt különösnek ezen a kis árván?!
  Hegyenmegyen Károly nem jött zavarba.Magabiztosan jelentette ki:
  - A piros nyakörv is az enyém, mert azt is én találtam, a cicán. Aki keres talál,
  s vigan dinidanál!
  A cica, becenevén Micuska, panaszosan nyávogott valamit az õ kedves kis gazdájáról, Pannikáról, de a törpe ezzel nem törõdött, már vitte is.Elhatározta, hogy otthon cicaólat készít a házõrzõvé kinevezett cicának, mert ha a hátõrzõ kutyának kutyaól jár, akkor...
  Van úgy: a törpe határoz, de sorsa vele másfelé batároz.Így történt most is, mert Hegyenmegyen Károly elé lépett egy nagyon magas és nagyon mélyhangú valaki: Völgyönbögyönmögyön Benõ, az óriás.Tizenkétszer akkora volt termetre, mint Károly, de makacssága is felvehette volna a versenyt a törpéével. Rákiáltott Károlyra:
  - Cicát és törpét találtam! Én találtam, az enyém, én vagyok a nagylegény! Mindkettõt hazaviszem!
  Egy szajkó buzgón helyeselt Benõnek:

  Vidd el ezt a Károlyt, Benõ!
  Hegyen megyen, s kötekedõ!
  Farkamnak lõtt két meggymagot!
  Rá még most is mérges vagyok...

  Hegyenmegyen Károly más véleményen volt, de Völgyönbögyönmögyön Benõ ezzel nem törõdött, hátizsákjába rakta õt, cicástól.Ki tudja, mi minden történt volna, ha nem szólal meg hat arany, hét ezüst, meg nyolc veresrézkürt. No, a kürtök nem mindennapi eseményt jeleztek: azt, hogy mindjárt megérkezik hintaján Fenyõtoboz Ferenc erdei király, feleségével, három leányával, valamint huszonnégy testõrével, továbbá étek- és észhordójával. Az étekhordó nagyon szükséges, mert az hordja a finomságokkal teli tálakat, az észhordópedig olykor szintén jó, ha kéznél van, mert néha nem árt, ha a király észnél van.
  Fenyõtoboz Ferenc egy kézmozdulattal megállította Völgyönbögyönmögyön Benõt, hátizsákostól, törpéscicástól.Utána feleségével, meg három lányával félóráig uzsonnafalatozott.Mégutána a királykisasszonyok két óra hosszat eljátszottak a törpével és a cicával.A cica mindenkinek nagyon tetszett.Közben Völgyönbögyönmögyön Benõ unatkozott, de nem mert elmenni, nehogy megsértse a királyt és családját.
  Nos, jól tette, hogy nem ment el!
  A király nem engedélyezte ugyan Benõnek a törpe és a cica hazavitelét, de ott helyben veretett neki egy gyönyörû aranyérmet „ A NAGY TÖRPE ÉS CICATALÁLÓNAK” felirattal.Hû, de megörült ennek Benõ! Nagyszerû, ha az embernek kitüntetõ érmet veretnek, nem pedig rájaveretnek!
  A király Károlynak sem engedélyezte a cica hazavitelét, de a törpe is kapott egy szépségesen fénylõ aranyérmet ’A NAGY CICATALÁLÓNAK” felirattal.Hû, de megörült ennek Károly! Sokkal jobb, ha az ember érmet kap, mintha kikap, vagy kap egy nagyot az orrára!
  A cica is kapott aranyérmet „A GAZDÁJÁHOZ NAGYON HÛSÉGES CICÁNAK” felirattal, amit a cica elég mérsékelt lelkesedéssel fogadott, mivel az érem nem volt egérszagú.Az étekhordó azonban tudta mit kell csinálni: már hozta is a sült májat, utóbbi pedig meghozta a cicapofikára a bájat.
  Fenyõtoboz Ferenc erdei király ezt követõen parancsot adott huszonnégy testõrének: tegyék tûvé az erdõt a cica gazdájáért.
  Az erdõben ugyan sok tûlevelû fenyõfa volt, de az egész erdõt tûvé tenni nem sikerült.Ám mindenki nagy meglepetésére Pannika magától is rátalált a királyi családra és körükben cicájára.Volt ám nagy öröm, egy cseppnyi üröm nélkül!
  Nos, ha rátalált, mert nagyon kereste hûséges Micuskáját, ugyancsak megérdemelte azt a pompás lakomát, amiben Fenyõtoboz Ferenc király családja részesítette.Ráadásul õ is kapott aranyérmet „A NAGYON HÛSÉGES CICAGAZDÁNAK” felirattal, meg még tizenkét fenyõtobozt és három pompás fenyõdobozt, utóbbiakat a királykisasszonyoktól.
  Neki végülis két érme lett, mert a cica lemondott a sajátjáról, kis gazdája javára.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Sportvadász lőhette ki a szarvastehenet?

  Sportvadász lőhette ki a szarvastehenet?A vadászat csak szerintem állatkínzás?! Az összkomfort világában ugyan milyen jogon szelektál, rezervál az ember a természetben? Pénzért adják bérbe hobbi puskásoknak az erdőket a vadgazdaságok, és gyakran minden mozgó élőlény célponttá válik odakinn. A képen egy szerencsétlen szarvastehén látható, akit úgyszintén egy \"hobbivadász\" lőtt ki. Az őzgida - aki a vadászat közben kialakult riadalomban a lövéskor elbújt - odafeküdt az elpusztított anyja kihűlőben lévő teteme mellé, de hiába: felélesztő csodák márpedig nincsenek!

 • Életre bukkantak az Antarktisz 183 méter vastag jégtakarója alatt

  Egy rákszerû állatra és egy medúzafélére bukkantak kutatók az Antarktisz közel kétszáz méteres jégtakarója alatt, ott, ahol legfeljebb pár mikroba létezését feltételezték volna.

 • Pöcegödörből mentette ki a kutya az újszülött babát

  Pöcegödörből mentette ki a kutya az újszülött babátSzaúd-Arábiában egy kis településen egy kutyus újszülöttet mentett meg. A picit az anyja születése után pöcegödörbe dobta. A kutyus azonban kimentette onnan és a szájában vitte magával, majd letette egy ház kapujában. Az emberek döbbenten nézték, hogyan cipeli az állat a csecsemőt a szájába, óvatosan, hogy ne essen baja a picinek. A kutya végül a babát letette egy ház elé, ahol az ott lakók rögtön kórházba vitték az újszülöttet. A baba életét sikerült megmenteni, hála a hős kutyának, aki tettével új esélyt adott neki.

 • Elkobozták Paris Hilton majmát

  Paris Hilton lelkileg teljesen összetört, mivel az állatvédelmi hatóság emberei elkobozták tõle kedvenc majmát.

 • Bûnüldözésimánia-hiány miatt nyugdíjazott rendõrkutya

  Buster, a kétéves német juhász 14 hetes kiképzési kurzusának elején még jó tanulónak bizonyult, ígéretes növendéknek tûnt, de idõvel márt nem nagyon igyekezett. Az igazi gondok azonban akkor mutatkoztak meg, amikor munkára fogták: vagy egyáltalán nem érdekelték a bûnözõk, vagy barátkozni kezdett velük, sõt, akadt olyan, akibe egyenesen "beleszeretett". Utóbbi eset éjszaka történt, egy családi ház kertjében a bokrokban bújt el a körözött személy.

 • A kiskutya

  Pénzért hűséget nem vehetsz,
  Mondják, pedig én is vettem!
  Pénzért barátságot nem kapsz,
  De én, mindenesetre, kaptam!

 • Elhunyt a világ legkövérebb cicusa

  Elhunyt a világ legkövérebb cicusaGyulladásos bélbetegsége volt King Leo-nak, a túlsúlyos Maine Coon-cicának. Szegény október 29-én pusztult el. Szegény állatot halála előtt egy csővel táplálták, és antibiotikumon és szteroidokon élt. Nem tudni, hogy a család, akikkel élt, miért hagyta így elfajulni a helyzetet, mindenesetre King Leo-t korábban már futópad segítségével is próbálták lefogyasztani, hogy esélyt kapjon a hosszú életre. A tanulság megdöbbentő, de fontos: ne etesd túl a kedvencedet, mert az elhízás az életükbe is kerülhet!

 • Önkiszolgáló kutyaápoló szalon Németországban

  Önkiszolgáló kutyaápoló szalon nyílt Németországban, de ahol a gazdák saját kezûleg csutakolhatják tisztára házikedvenceiket.

 • Meghívó: Fiatalokkal a fiatalokért

  Az Orpheus Önkéntes Közösség a Partiszkonnal közösen tartja meg önkéntes jelöltek számára a kerekasztal megbeszélését. A programon önkéntességről, az állatvédő egyesületről ismerhetnek meg a résztvevők sok információt. A közösségi térben megtartartandó program a fiataloknak kapcsolatfelvételi lehetőség is. Az egyesület, mint önkéntes szolgálatosokat fogadó szervezet a fiatalok számára tartalmas eszmecserét biztosít, hogy a témában felmerülő kérdésekre választ kaphassanak.

 • Egéresõ a bíróságon

  West Palm Beach (Florida) - Annyi az egér az egyik Florida megyei bíróságon, hogy már a mennyezetrõl is egér hullik.

  A Palm Beach megyei bíróság egyik bírója a helyi lapnak elmondta, hogy a bíróság épületét elárasztották az egerek. A munka végeztével az alkalmazottak minden nap átnézik a táskájukat, nehogy néhány potyautast hazavigyenek.

 • Teknõsök az ágy alatt

  Százhetvennél is több teknõst próbált az országba csempészni egy szerb férfi hétfõn hajnalban Röszkénél. A kisállatokra a teherautójában, a kabinfülkében lévõ ágy alatt bukkantak rá a vámosok.

 • Örömtáncot jár a kutyus, mikor viszont látja gazdiját

  Örömtáncot jár a kutyus, mikor viszont látja gazdijátEz a tüneményes kutyus aztán igazán örült a gazdijának, mikor végre viszontláthatta. A cuki kiskutya egy állatmegőrzőben perdült táncra (de nem is akármilyenre), amikor meglátta, hogy a gazdája érte megy. A kutyus teljes örömmámorban, ugrál, táncol, hogy végre elmehet a gazdival. Őszintén fejezi ki, hogy mennyire szereti őt. A videó zenés változata pedig egyszerűen tökéletes és nem lehet betelni vele, mintha arra járná a táncot a kutyus. Közben pedig a fülei is úgy lobognak, mintha azok is együtt ropnák vele.

 • 60 centi vastag macskapiszok

  Chester Township (New Jersey állam) - Feltehetõen világcsúcs dõlt meg beltéri macskapiszok-vastagságból 61 centivel az Egyesült Államokban.

 • Trópusi fajokat veszélyeztet az éghajlatváltozás

  Az éghajlatváltozás a trópusi ökoszisztémákat jobban veszélyezteti, mint a hûvösebb vidékek élõvilágát, annak ellenére, hogy az Egyenlítõ közelében kevéssé emelkedik a hõmérséklet. Erre amerikai kutatók következtettek az elmúlt ötven év hõmérsékleti adatainak kiértékelésébõl.

 • Kutyák támadtak egy kisfiúra Törökszentmiklóson

  A fiú a karján, a fenekén és a combján sérült meg

  Két nagytestû kutya harapott meg egy 13 éves fiút Törökszentmiklóson.

 • Beteg disznókat loptak

  Gyógykezelés alatt álló disznókat loptak el egy baracsi sertésteleprõl, az állatok húsának fogyasztása súlyos egészségkárosodáshoz vezethet - közölte a Fejér megyei fõállatorvos.

 • Édesszájú gólyák

  Sárgabarackos gyümölcskenyér, vékonyan vajazva - ez a gólyák egyik kedvenc eledele az Antwerpen melletti Planckendael településen. Mint a Het Laatste Nieuws címû holland nyelvû belga lap írta, a helyi állatkertben ugyan kapnak a gólyák elég táplálékot, de egyszer valaki megismertette egyikükkel a szardínia finom ízét. Mivel a planckendaeli állatkertben felettébb lazák a biztonsági rendszabályok, a szardíniától elbûvölt gólya követte a faluba jótevõjét, de nem egymagában, hanem vitte magával éhenkórász barátait is. Azóta a gólyák nap mint nap bekopognak csõrükkel a fõutca házaiba, eleségért esedezve.

 • Elpusztult a Magányos George néven elhíresült teknõs

  A Magányos George néven elhíresült teknõs holttestét tegnap találták meg a Galápagosi Nemzeti Parkban.

  Újabb tragédia következett be a természetben: kihalt a galápagosi óriásteknõs Pinta-szigeteki alfaja. Az utolsó példány már évtizedek óta a Nemzeti Park területén élt, és folyamatosan próbálták pároztatni, hogy valahogy megmentsék a fajt. Ám Magányos George sajnos mindig csõdöt mondott, és képtelen volt a szaporodásra.
  Az óriásteknõsök egyébként az emberek megérkezésével indultak el a kihalás felé.

 • Nyilvántartásban az olasz macskák

  Mikrochipes állatmegjelölési rendszert vezettek be Olaszországban a macskák számára. A cicák a kedvencei az olasz családoknak: a közel hét és fél millió macska vezeti a háziállatok rangsorát.

 • Újra felfedeztek egy kihaltnak vélt békafajt

  Újra felfedeztek egy kihaltnak vélt békafajtÚjra felfedeztek egy kihaltnak vélt békát Észak-Izraelben: a mintegy hatvan éve eltűnt kétéltűt rendszertanilag is átsorolták a szakemberek, és ma már egyedülálló \"élő fosszíliaként\" tekintenek a fajra. Az eredetileg izraeli feketebékaként, más néven palesztin békaként (Discoglossus nigriventer) ismert fajt az 1940-es évek elején fedezték fel az észak-izraeli Hula-völgy mocsaras területein és akkor a Discoglossus nembe sorolták. Az 1950-es évek végén azonban lecsapolták az állat természetes élőhelyeit a malária elleni küzdelem során.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása