rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • L'ecsó

 • Share on Tumblr

  Mit tehet egy gourmand patkány, ha azzal áldotta meg a sors, hogy ínyencnek született? A Pixar új animációs filmje, a L’ecsó erre keresi a választ. Remy rágcsálóként válik finomságfüggõvé, és mi másra is vágyhatna egy ínyenc a jó konyha õshazájában, Párizsban, mint, hogy francia mesterszakács legyen?

  Ám egy patkány számára mindez összeegyeztethetetlennek tûnik a családi élet szemétben turkálásaival, és a csatornaléttel, fõleg egy olyan társadalomban, ahol mindenki irtózik a rágcsálóktól.

  A sors azonban mindezt másképp gondolja, és Remy ideális helyre költözik ahhoz, hogy idõnként belógjon szakácspéldaképe, Auguste Gusteau éttermének parádés konyhájába. Hõsünk kulináris élvezetek iránti rajongása számtalan kalandba sodorja õt, melyek egész Párizs gasztronómiai világát a feje tetejére állítják. Remy-nek választania kell régi és új élete között, sok újat tanul a barátságról, a családról és arról, hogy az életben nincs más választása, mint elfogadni magát annak, aki: egy patkány, aki szakács akar lenni.

  Szerző: szgabor, dátum: 2007.08.07.

  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra