2021.01.20. - Fábián, Sebestyén

Lefújták a cápariadót Nagy-Britanniában

Hivatalosan lefújták a cápariadót a népszerû dél-angliai üdülõhely, Cornwall partjainál. A The Sun címû brit bulvárlap szombati számában jelentette, hogy egy nyaraló több mint 3 méteres fehér cápát filmezett le St. Ives strandjától nem messze egy hajóról. Az amatõr felvétel az újság honlapján is megjelent, s a nyaralók aggódni kezdtek.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Sokan nem is merészkedtek a vízbe az állat miatt, amelytõl Steven Spielberg 1975-ös A cápa címû horrorfilmje óta retteg a világ.

"Minden úszó rémálma, hogy nagy fehér cápával találkozik" - mondta egy turista. A parti õrség egységei órákon át kutattak a ragadozó után, de nyomát sem találták. "Éppen elég rossz az idei szezon a vendéglátósoknak, nem kellene még pánikkeltéssel is tetézni a bajt" - mondta Marc Thomas, a parti õrség szóvivõje vasárnap. Elmondta, hogy még soha nem láttak fehér cápát Cornwall közelében.

A strandoktól távol, a nyílt vízen gyakran elõfordulnak cápák, de csak "ártalmatlan fajok példányai és nem emberevõ szörnyetegek." A kedvelt üdülõhelyen nem is volt még példa cápatámadásra.

"Alig van már fehér cápa és felettébb valószínûtlen, hogy éppen a brit partok közelében portyázna egy három méternél is hosszabb, kifejlett példány" - mondta Douglas Herdson tengerbiológus.
Közben Kelet-Angliában, Ipswich mellett állatorvosok elaltattak egy folyóba tévedt fiatal bálnát. Csak a szenvedését kurtították meg - érveltek a szakemberek. Az utóbbi idõben egyre több bálnát figyelnek meg Anglia keleti partjainál és a folyókban. Az egyik úgy eltévedt, hogy egészen Londonig jutott fel a Temzén.
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra