rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Cicazenekar

 • Share on Tumblr

  A cicazenekar egy pincében lakott, és egy világítóudvarban zenélt, este. Szépen zenélt? A szépség viszonylagos fogalom, mondjuk, egy fej kék káposzta igen szép a kecskének, de nem biztos, hogy a káposzta is gyönyörét leli a mekegõ uraságban vagy úrhölgyben. Nézõje, hallgatója, ízlelõje válogatja.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Ám azt, hogy a maguk szempontjából hasznosan zenéltek e cicák, bízvást állíthatom. Az ötödik emeleten ugyanis lakott egy csinos fiatalasszony, férjecskéjével, aki nagyon jámbor, engedelmes papucsférj volt, és szerette feleségét, de a halat nem, azt utálta. A feleség viszont gyakran sütött halat, mert ingyen kapta apjától, a halárustól. A férj nem merte bevallani a halak iránti ellenszenvét, úgy csinált mintha ette volna a halételt, de, amikor a feleség nem nézett oda, jött a zsuppsz!, vagyis a halkészítményt kidobta a világítóudvarba.
  A cicák meg rávetették magukat, és hálával gondoltak az ötödik emeleti férjecskére.

  Néha azonban szomorú dolgok történnek kisvilágban, nagyvilágban. A halkidobáló férj valamiféle nyavalyát kapott, amit nem élt túl. Nem esett le több halféleség a világítóudvarba, hiába zenéltek a macskák. Hal helyett hideg vizet kaptak fentrõl, igaz, néha melegvizet is, de a cicák egyiket sem szerették. Mondta erre Éjfekete Tóbiás a másik két cicának, vagyis a fehér Törpétlen Hófehérkének, valamint Nelássalakitt Szürkefoltosnak:

  - Ami világos ebben a világítóudvarban, az már csak a mi sötét jövõnk! El kell
  vándorolnunk innen valami pecsenyesütögetõbb helyre!

  A cicuskák ide mentek, oda mentek, de valami mindenhol hibádzott. Az egyik hely egértelen volt, másiknál sok volt a mérges kutya... Mondja erre Éjfekete Tóbiás:

  - Szagoljunk ki egy kellemes illatú, jóízû falatokkal megrakott hajót, azután hajózzunk el vele. Ha jó a hajó, akkor ott maradunk rajta, amíg az eleség tartja. Rajta!

  Így tettek. A kiválasztott hajó ütött-kopott tengeri bárka volt ugyan, de sültkolbász-szagú. Fel is nyávogott Törpétlen Hófehérke:

  - Több nap, mint kolbász! Aki okos, fölmász!

  Felmásztak a hajóra. Kajlabajuszú Kelemen, aki egyesítette magában a kapitányt, kormányost, fedélzetmestert, hajószakácsot és rumoshordót, éppen hortyogott, mivel jó sok alvás kell a késõbbi éberséghez. A cicák megették Kelemen maradék sültkolbászát, megdézsmálták a kamrában sületlen kolbászát, azután nyugovóra tértek.

  Ment a hajó a tengeren, közben a kolbász is ment - a cicákba. No, szóval jól mentek a dolgok, még az is szerencse volt, hogy Kajlabajuszú Kelemen, mint hajószemélyzet és rumoshordó, csak akkor vette észre a kolbászfogyatkozást, amikor a hajó már kikötött, Afrikában. No, akkor már vehette!

  Azt el kell árulnom: a cicák nem úgy éltek Afrikában, mint Marci hevesen. Fura földrész az! Ott él a macskafélékhez tartozó óriási oroszlán, de az nem valami rokonkedvelõ: a zebracombból egy falást sem adott a rokoni látogatásra nála jelentkezõ cicazenekari együttesnek, de még rájuk is mordult. Kiderült: a keselyûk sem hasonlítanak a hazai galambokra külcsínjükben, de még belcsínjükben sem, mert nem galamblelkûek, nem a cicaszívre kíváncsiak, hanem arra: mikor dobja fel a cica a négy talpát. Ám e három cica nem dobta fel, csak azért sem!

  Afrikában sok a harapós állat, de azért nekik is volt mit harapniuk: veréb, galamb, egér itt is akadt. Még egy-két színestollú énekesmadarat is rábeszéltek, hogy zenekarozzon velük. Jóízlésû énekesmadárkák voltak, azaz, akarom mondani, jóízû madárpipik. Meg is nyalta mindegyik után a száját Tóbiás, Hófehérke, meg Szürkefoltos. Ha pedig egyéb nem volt, sáska akkor is akadt a fûben, méghozzá többszörösen nagyobb, mint a hazai. Mondta is nekik Tóbiás: "Ne ugrálj, te sáska, másba, csupán csak a Tóbiásba! Ne szeress, te sáska, mást, csak az éjszín Tóbiást!".

  Ám a honvágy csak elõjön, különösen, ha az afrikai tájra elérkezik az a rekkenõ, esõtlen hõség, az aszály. Mondta erre Kelemen:

  - Keressünk egy hajót, menjünk haza! Ki tudja: talán otthon már minden jóra fordult!

  Hófehérke, mióta rátalált hét törpeegerére, de mindegyik bémenekült a cicabendõbe, így megint törpétlen lett, nem volt ennyire bizakodó:

  - Mikor fordul minden jóra?! Nincs e Földön olyan óra! Ám, ha cicaszájban a hal, fehér bundás vigan nyaral!

  Nem részletezem visszaútjukat. Ez részletkérdés. Tény: Pedertbajszú Pál, a hajó tulajdonosa, kapitánya, kormányosa és folytonos pálinkavárományosa erõsen rázta az öklét, de késõn. Késõ bánat ebgondolat, - így tartja a mondás is, de azért picurkát nagyobb a bánat, ha még ráadásul a cicák is nyelvet öltenek távozóban a hajósgazdára.

  Otthon megtalálták a világítóudvart, valamint zenélõkedvüket is. Hamarosan nagy darab hal pottyant le az ötödik emelet magasából. E halesés titka az volt: a halkedvelõ csinos fiatalasszony újsütetû férjének is ellenszenves volt minden halétel, de õ sem merte ezt bevallani szemrevaló feleségének. Õ is, mint elõdje, titokban a világítóudvarnak adta a halat. Az meg a cicáknak.

  Ha nem is fordult MINDEN jóra, azért az Élet Nagy Körforgása ment tovább.

  A cicazenekar esténként zenélt, a halétel leröpült, a zenészek hálásak voltak a halledobó férjnek, a csinos feleség pedig szerette férjét, akirõl azt képzelte, azt mesélte mindenkinek: az õ férje IMÁDJA a halat! A férj ezt nem cáfolta meg, hanem elégedetten mosolygott.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Üvegszálat kedvelõ japán varjak - zavar az internetes kapcsolatban

  A mûszaki fejlettségérõl híres Japánban a varjak a kommunikációs technika ellenségévé léptek elõ, mivel elõszeretettel tesznek kárt a nagysebességû internetes közvetítést biztosító üvegszálas kábelek mûanyag szigetelésében - jelentette a Jomiuri Simbun címû lap.

 • Krokodil támadt egy 6 éves fiúra

  Krokodil támadt egy 6 éves fiúraHorrorfilmbe illő jelenetet élt át egy apa és 6 éves fia Floridában: egy krokodil támadt rá a gyerekre. Joseph Welch és fia, Joey egy kenu túrán vett részt, amikor a gyerek véletlenül kiesett a csónakból. A vízben éppen egy három méteres krokodil várakozott lesben. A ragadozó azonnal a gyerekre vetett magát, elkapta a jobb karját, és megpróbálta a víz alá rántani. Joey apja gondolkodás nélkül cselekedett, saját életét kockáztatva a vízbe ugrott, és addig ütötte, rúgta a vérszomjas krokodilt, amíg az el nem engedte a gyereket. Végül kisebb karcolásokkal megúszta a támadást.

 • Részegen bekapta a csörgõkígyót - hajszálon múlott az élete

  Matt Wilkinson amerikai kígyógyûjtõ talált egy nagyjából félméteres hüllõt az országúton. Három héttel késõbb, hogy imponáljon barátnõjének, a szájába vette az állatot. Nem sokkal ezután már a kórházban feküdt élet és halál között. A "baleset" egy kerti grillpartin történt. A 26 éves fiatalember hat sört fogyasztott el, majd amikor volt barátnõje kért tõle egyet, a palackot azzal a kezével nyújtotta felé, amelyben a csörgõkígyó volt.

 • Bálna hátán lovagolt egy fiú Ausztráliában

  Felmászott egy bálna hátára egy tinédzser a nyugat-ausztráliai Perth partjainál, s kb. fél percig úszott vele együtt, míg az állat le nem dobta magáról.

 • Kínai rákok a brit vizekben

  Kínában õshonos rákfajta fenyegeti Nagy-Britanniában a part menti vizek, tengeröblök, illetve folyók élõvilágát, gyors ütemben terjeszkedve a szigetország keleti partjaitól északi, illetve nyugati irányban.

 • A legjobb szeme a sáskaráknak van

  A sáskarákoknak van a Földön a legsokoldalúbb látása az összes állat közül. A tengerben élõ ragadozó ízeltlábúaknak nem sok közük van a sáskákhoz és ráknak is elég különösek.

 • Hipoallergén macska

  Nagyszerû hírrel szolgálhatnak amerikai kutatók azon állatbarátoknak akik allergiásak az állatszõrre: sikerült hipoallergén macskákat "kifejleszteniük".

 • Feliratok kutyás házak kapuján

 • Állatkínzás - légpuskával írtotta baromfiudvar lakóit

  Nyírpazony - Légpuskával lövöldözött szomszédja tyúkjaira egy férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpazonyban. A 42 éves férfi ellen állatkínzás miatt indult nyomozás.

 • Átlegelték magukat a határon a birkák

  Nyolcvan állatból álló gazdátlan birkanyájat találtak a határõrök a Békés megyei Körösnagyharsány térségében hétfõn este - közölte az Orosházi Határõr Igazgatóság sajtóreferense kedden az MTI-vel. Kunos Gyula elmondta: a határõrök folyamatosan ellenõrizték a környék gazdáit, hogy kié lehet a nyáj, ám az állatok sehonnan sem hiányoztak.

 • Az ausztrál dingó lehet a világ legrégebbi kutyafajtája

  Ausztrália ikonszerû dingója lehet a világ legrégebbi kutyafajtája egy most közzétett DNS-tanulmány szerint.

 • Kecskefejõgép online-on

  Kapós a kecskefejõgép az interneten, legalábbis annak egy olcsó változata, amelyet egy alaszkai gazda talált fel, és árul a világhálón.

 • Jegesmedvehajtás Szibériában

  Szibériában, Jakutföldön a helyi kormányzat a lakosság védelmében helikopterrel ûzi a jegesmedvéket, mert erõsen elszaporodtak.

 • Szem nélküli halat és kenguru békát fedeztek fel Indonéziában

  Szem nélküli halat és az utódait a hátán cipelõ békát fedeztek fel francia és indonéz kutatók Pápua különösen vad vidékén.

 • Háromszáz döglött macskát õrzött a fagyasztóban

  A férfit õrizetbe vették

  Kaliforniában õrizetbe vettek egy férfit, aki fagyasztóládáiban 300 döglött macskát õrzött. A 47 éves Michael Louis Vondueren otthonában a döglött állatok mellett mintegy 30 élõ cicát is találtak: a helyszíni beszámolók szerint az egész ház macskaürülékben úszott. Azt egyelõre nem tudni, a férfi miért tömte tele macskatetemekkel három hatalmas fagyasztóládáját.

 • Leállították a garnélahalászatot Louisianában

  A kifejlett garnélarák-állomány elfogyása miatt leállítják a rendkívüli halászati szezont Louisiana államban.

 • Színes hír: Meglilult galamb

  Lila galambot fedeztek fel New Yorkban, ahol igazán sokszínû a galambállomány, ám ilyen árnyalatút eddig még soha nem láttak.

  A galamb egy játszótéren szúrt szemet egy állatbarát férfinak, aki megfogta és állatorvoshoz vitte.

 • A kutyák agyonetetése is állatkínzás

  Kutyája kóros túlsúlyossága miatt bíróság elé került egy brit testvérpár, mert a túltáplálás is vétség, sõt állatkínzásnak minõsül. A szigetországban most elõször foglalkozik bíróság egy betegesen elhízott eb ügyével.

 • A férfi aki tényleg nem fél! - Dobermannokat lopott a bátor tolvaj

  Három harci kutyát is ellopott egy bátor tolvaj kedden Köröshegyen – értesült a HavariaPress.

 • Hármas pandaikrek jöttek a világra

  Hármas pandaikrek jöttek a világraHármas pandaikrek születtek egy dél-kínai állatparkban, ami rendkívül ritka esemény, az állatpark illetékesei nemcsak világra jöttüket, hanem életben maradásukat is csodának tartja. Július 29-én születtek a kantoni Kuangcsouban lévő szafariparkban a pandabébik, ők az első hármas pandaikrek, amelyek a világon eddig életben maradtak. Anyjukat, Csü Hsziaót - neve szó szerint azt jelenti a krizantém mosolya - túlságosan kimerítette a kölykök világra hozása, hogy gondozza őket. Ezért a pandabébiket inkubátorba tették addig, amíg anyjuk meg nem erősödik.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása