2021.01.19. - Sára, Márió

Árverésen elnevezett törpe majmok

A Dél-Amerikában tavaly felfedezett törpemajmoknak alighanem álmukban sem jutott eszükbe, hogy a "GoldenPalace-majmocskák" elnevezést kapják majd az emberektõl, de így jártak az elnevezésük jogáért lefolytatott árverésen, amelynek bevétele a lakhelyükül szolgáló bolíviai nemzeti park.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mint most nyilvánosságra került, a majmok elnevezésének jogát egy március 3-án tartott árverésen egy online kaszinó szerezte meg, ugyanaz, amely már szép hírnévre tett szert, amikor 28 ezer dollárért megvásárolta egy sajtos szendvics tízéves maradványát, amelyen állítólag Szûz Mária képe látható, és 65 ezer dollárt költött egy nagypapa szellemére - amelyhez az eladó anyuka a papa botját is mellékelte -, és amelyet azért kellett eladni, hogy ne rémisztgesse az unokát.

A Charity Folks elnevezésû árverési ház New Yorkban közölte, hogy a GoldenPalace.com online kaszinó 125 millió forintnak megfelelõ megvette a majmocska elnevezésének jogát, s saját nevét adta neki.

A majomfajta mostantól hivatalosnak számító latin elnevezése - Callicebus aureipalatii - angolra lefordítva a játékkaszinó nevét jelenti, vagyis arany palotát.

A majmocskákat felfedezõ környezetvédelmi alapítvány álláspontja szerint ez összhangban áll a zoológiai névadás megszokott módszereivel. A Charity Folks árverési ház közölte, hogy az aukcióból származó bevételt a bolíviai Madidi Nemzeti Parknak utalják át, amelyben az alig 30 centiméter nagyságú titi-majmocskákat felfedezték.

(New York )
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra