2021.01.24. - Timót

Embert ölt egy kóbor kutya

Halálos sebet ejtett egy 68 éves japán üzletemberen egy kóbor kutya Bukarestben, a román kormánynak otthont adó Victoria palota közvetlen közelében. Hadzsime Horinak az orvosok szerint esélye sem volt a túlélésre, a harapások egyike ugyanis az ütõerét érte.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az áldozat, akit az autójától a cége székhelyéig tartó rövid útszakaszon ért a támadás, perceken belül elvérzett, még mielõtt a mentõk megérkeztek volna. A kutyát nem sikerült azonosítani. Adriean Videanu bukaresti fõpolgármester elismerte, a román fõvárosban legalább 200 ezer gazdátlan eb kószál, és elsõ lépésként a sintérállomány megkétszerezését, kábító fegyverekkel történõ felszerelését, és a kóbor kutyák azonnali ivartalanításának megkezdését ígérte. A városvezetõk szerint a mostani helyzet az állatvédõk nyomására készült, túlságosan megengedõ törvénynek köszönhetõ, az ugyanis lehetõséget ad arra, hogy a sintérek által befogott kutyákat a lakók kiváltsák, majd újra szélnek eresszék.

Bukarest nem uniós fõváros

Jonathan Scheele, az EB romániai küldöttségének vezetõje alig egy hónappal ezelõtt jelentette ki: Bukarest nem méltó arra, hogy európai uniós fõváros legyen. A megjegyzés akkor óriási felháborodást keltett, Videanuval az élen mindenki tiltakozott ellene. Scheele szerint a legnagyobb gondot az jelenti, hogy a bukaresti városvezetõk nem rendelkeznek életképes városfejlesztési elképzelésekkel.


Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra