rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Szükség van-e macskára?

 • Share on Tumblr

  No, remélem, nem gondoljátok rólam, a bajszos-bundás miákolók nagy barátjáról, hogy én ilyen szamárságokat kérdezek! Nem én tettem fel e kérdést, hanem Birberebemberebambara Tarampa, a Nagy Keleti Varázsló. Igaz, nem keleten, hanem nyugaton, mivel éppen arrafelé kószált.

  Miért tett fel e nagytekintélyû varázsló ilyen csacskamacska-kérdést? Ezt féligmeddig ma is titok fedi , de elmondom mint történt.

  · INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Barangolása közben e parázslószemû varázsló pillantása egy cicával találkozott. A cica visszanézett rá, szintén parázsló szemekkel, és üdvözlõ szavak után azt tudakolta: nincs-e szüksége macskaszolgára, mivel õ, becsületes nevén Fárafel-fárólle Jakab, igen tudós, azonkivül fõéjjelizenész, meg ráadásul híres cincogóvadász.

  A varázsló nevetett:

  - Mi szükségem volna macskára? Látod ezt a zsebet a kabátomon? Ez nem közönséges zseb. Úgy hivják, hogy Világbele Károly. Aki, ami nekem nem tetszik - beleteszem. Akár egy sereg ördög is úgy eltûnik benne , mint a pinty! Persze , a pinty is eltûnne benne�de minek tenném ezt azzal a kedves madárkával?

  A cicának , Fárafel-fárólle Jakabnak bajusza se rezdült:

  - Hiszi a piszi , ha a hátán viszi! Ilyen zseb nincs a világon és még hozzá , hogy Károlynak hivják!

  Hanem , ahogy továbbmentek , az erdõszélen csak eléjük ugrott tizenkét ördög. Mind a tizenkettõ nyelvet öltögetett rájuk és fityiszt mutogatott. Mérges lett a varázsló.Az illetlen ördögöket eltüntette Világbele Károlyban , a zsebben.

  Csodálkozott a macska erõsen. Egérfül , meg egérfarok , ilyet eddig nem láthatott!
  Mentek tovább , alkonyodott , esteledett , elfáradtak.Fárafel-fárólle Jakab felmászott egy fára , ott sétált peckesen , utána meg lemászott , összefogdosott tizenkét erdei egeret és beletette õket a fa alatt akkor már ugyancsak horkoló varázsló Világbele Károly nevû zsebébe.Eltüntek az egerek a zsebben szempillantás alatt.

  Reggel felébredt a varázsló.Fárafel-fárólle Jakab is elõkerült útitársnak.Mentek tovább.

  Hát a legelsõ városban mit látnak?

  Selyemszalagokkal feldiszitett hordón hûdekövér generális szónokol.Oldalán kard , aranybojtos vállapján táncol a napfény , mellén gõgösen cseng-csörög a sok kitüntetés.A cifraegyenruhás fõtábornok ekképpen kiáltozott az összegyûlt borosmámoros embersereg elõtt:

  - Nekem olyan katonák kellenek , akik valóságos ördögök!
  Elmosolyodott a varázsló és odafordult Jakabhoz:

  - Látod-e , te macska , mire jó a világnagy zseb?! Most elõhúzok belõle egy ördögöt és becserélem ennél a fõkatonánál erre-arra! Azután majd meglátjuk , hogy mit talál hat vak tyúk , azaz ki kit visz el a pokolba!

  Hanem a világnagy zsebbõl , hiába kotorászott benne a varázsló , egyetlen fiaördög sem került elõ.Leesett a bûvöspálcás nagyúr álla , meglepetten nézett Fárafel-fárólle Jakabra.

  - Az történhetett , - somolygott a cica - hogy egerek kerültek a zsebbe. Márpedig az egér rág , legyen kabát , zseb , nadrág! Lyukas most Világbele Károly , megszökött a tizenkét ördög. Látja-e , Fõvarázsló Uram , hogy nagy szükség van a macskára , többek között azért is , mert az fogja meg , az tartja kordában a ház körül az egereket? Nem hallotta még a közmondást? "Ha nincs otthon a mcska , cincognak az egerek." No , és nemcsak cincognak!

  Megvakarta feje búbját Birberebemberebambara Tarampa , a Nagy Keleti Varázsló , de be kellett látnia: igaz , ami igaz. Megkövette hát a macskát az elhamarkodott szavakért és szolgálatába fogadta.

  Nem bánta meg ezt a dolgot se a varázsló , se a cica.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Abruzzói juhászkutya

  Az Abruzzói juhászutya (Cane de Pastore Maremmano-Abruzzese, Maremman) egy olasz pásztorkutya. Nemes vonalú, erõteljes és izmos. Az olaszok egyik leghíresebb nyájõrzõ kutyája. Pontos származása nem ismert. Egyes források szerint õsi olasz, illetve római fajta. Azoknak az õsi pásztorkutyáknak lehet a leszármazottja, amelyeket már a római kor elõtt is ismertek Maremma és Abruzzo tájain. Mások szerint azonban Közép-Ázsiából származik, alighanem azoktól a nagy fehér keleti nyájõrzõktõl, amelyek ezer évvel ezelõtt, lassan terjedtek el egész Európában.

 • Berci soha többé nem kukorékolhat

  Egyedülálló mûtétet hajtottak végre egy díszkakason a lakitelki állatorvosi rendelõben. Magda Andrásné Bercijét elnémították, hogy kukorékolásával ne zavarja a szomszédokat.

 • Az afgán agár története

  Az afgán agár eredete úgy 6-8 ezer évvel ezelõttre tehetõ. Létezik olyan elmélet, miszerint az afgán agár volt az egész kutyafaj megmentésére kiválasztott fajta: a nagy özönvíz idején ez a kutyafajta nyert bebocsátást Noé bárkájába. Ez az elmélet többé-kevésbé logikus is lehet, mivel Noé bárkája azokon a területeken hajózott, ahol az afgán agár eredetileg élt; így természetesnek tûnik, hogy Noé ezt választotta.

 • Kutyáját akarta megmenti, de az életébe került

  Kutyáját akarta megmenti, de az életébe kerültEgy fiatal pár szokás szerint kutyát sétáltatott a walesi tengerparton, Bridgends mellett. Az állat azonban egyszer csak elszaladt, és leesett a meredek sziklafalról. A két gazdi megpróbált segíteni, ezért lemásztak utána. A mentőakció azonban balul sült el, Rhys Clark és barátnője, Ania tragikus balesetet szenvedett. Visszafelé ugyanis megcsúsztak, és 50 métert zuhantak a sziklákra. A parton sétáló turisták fedezték fel őket, és hívták a mentőket. A fiú és a kutya azonnal meghaltak, ám a lány csodával határos módon életben maradt, láb- és medencetöréssel megúszta.

 • Észtországban 30 év után ismét engedélyezik a fókavadászatot

  Harmincévi szünet után visszakaphatják a fókavadászat jogát az Észtországhoz tartozó kis sziget, Kihnu lakói, mert a fókapopuláció jelentõsen növekedett az utóbbi tíz évben - közölte egy magas rangú észtországi vezetõ.

 • 8 év után fogta ki álmai halát

  A 26 éves illetõ nagyjából egyidõs lehet a hallal. A kapástól számítva 15 perc alatt a partra fárasztotta a hatalmas pontyot, amely rekordvárományos: ha a brit halbizottság is megerõsíti, akkor ez a ponty az eddig kifogott legnagyobb édesvízi hal Nagy-Britanniában.

 • Mese-ház 2. - Versek és dalok állatokról

  Koltai Róbert és Pogány Judit elõadásában

 • Macskák tulajdonságai

 • Hiperevéssel készülnek fecskék a vándorútra

  A hiperevés jegyében telnek az elkövetkezõ napok és hetek a fecskék és más vonuló madarak számára, hogy megfelelõ zsírtartalékot felhalmozva keljenek útra észak, azaz Magyarország felé - derült ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményébõl.

 • Vérengzõ német juhászkutyák marcangoltak szét ötven pulykát

  Az állatok beszöktek a baromfitelepre és rövid idõ alatt hatalmas pusztítást végeztek

  Több, mint 50 szárnyast pusztított el két német juhászkutya Vas megyében a csepregi pulykatelepen szombaton.

 • Az állatokat is vakká teszi a szerelem

  A párzási idõszakban általában aggasztó mértékben megnövekedik a vadon élõ állatokat, például a szarvasokat, jávorszarvasokat, jávorantilopokat érõ autós balesetek száma.

 • Meghívó: Generációk találkozása

  Az Orpheus Önkéntes Közösség a Partiszkon Társadalomkutató Egyesülettel és a Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen Családi délutánt tart. A program célja, néhány kellemes óra, 2-3-4 generáció találkozása, az egészséges életmód népszerűsítése. A programot segíti a jókedvet varázsoló bohócok, a házi sütemények és a finom zöldség és gyümölcstálak. A programra a gyerekek mellett a szülőket, nagyszülőket és dédszülőket is sok szeretettel várjuk!

 • 4900 darab róka péniszt csempészett

  Egy dél-koreai kereskedõ sarki róka pénisz csempészés miatt került a bíróság elé. Az illetõ több ezer róka nemi szervet csempészet Kínából, hogy szerelmi varázsszerként árusítsa.

 • Agresszív kismalac

 • 2 millió kutya = 600 tonna ürülék naponta = több millió élõsködõ pete környezetünkben nap mint nap

  A kutyák emésztõcsatornájában számos féregfaj (fõként fonál- és galandféreg) élõsködik, melyek petéi, lárvái több ezres számban juthatnak ki a környezetbe az állatok bélsárürítése során.

 • Porsche árú borjú

  Egy Porsche áráért kelt el egy borjú Nagy-Britanniában: 100 ezer fontot - 30 millió forintot - adtak érte.

 • Elsüllyedt a ló a patakban

  Elsüllyedt egy ló egy Páty és Biatorbágy közötti patakban, ám a tûzoltók kimentették, a lovas nem sérült meg.

 • Négy ember kellett, hogy megemeljék - Fotó!

  Két albinó tigrispiton (Python molurus bivittatus) érkezett a Veszprémi Állatkertbe egy Prága melletti tenyészetbõl.

  A 2004-ben született hüllõ pár nõsténye öt méter hosszú, a hím négy méteres. A tigrispitonok között nem ritka jelenség az albinó, a fogva tartott állatok 20-25 évig is élnek. Minél öregebbek, annál ritkábban esznek, a veszprémi pitonok három hetente kapnak enni. A tigrispitonokat az állatkert új terráriumában helyezték el.

 • Habakuk a kakukk

  Hol kuksol
  Habakuk,
  a kakukk?

 • Bálna hátán lovagolt egy fiú Ausztráliában

  Felmászott egy bálna hátára egy tinédzser a nyugat-ausztráliai Perth partjainál, s kb. fél percig úszott vele együtt, míg az állat le nem dobta magáról.

· INGYEN Kiadványok· Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása