rss
gazdit kereső kutya, állatmentés
 • Szükség van-e macskára?

 • Share on Tumblr

  No, remélem, nem gondoljátok rólam, a bajszos-bundás miákolók nagy barátjáról, hogy én ilyen szamárságokat kérdezek! Nem én tettem fel e kérdést, hanem Birberebemberebambara Tarampa, a Nagy Keleti Varázsló. Igaz, nem keleten, hanem nyugaton, mivel éppen arrafelé kószált.

  Miért tett fel e nagytekintélyû varázsló ilyen csacskamacska-kérdést? Ezt féligmeddig ma is titok fedi , de elmondom mint történt.

  · INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Barangolása közben e parázslószemû varázsló pillantása egy cicával találkozott. A cica visszanézett rá, szintén parázsló szemekkel, és üdvözlõ szavak után azt tudakolta: nincs-e szüksége macskaszolgára, mivel õ, becsületes nevén Fárafel-fárólle Jakab, igen tudós, azonkivül fõéjjelizenész, meg ráadásul híres cincogóvadász.

  A varázsló nevetett:

  - Mi szükségem volna macskára? Látod ezt a zsebet a kabátomon? Ez nem közönséges zseb. Úgy hivják, hogy Világbele Károly. Aki, ami nekem nem tetszik - beleteszem. Akár egy sereg ördög is úgy eltûnik benne , mint a pinty! Persze , a pinty is eltûnne benne�de minek tenném ezt azzal a kedves madárkával?

  A cicának , Fárafel-fárólle Jakabnak bajusza se rezdült:

  - Hiszi a piszi , ha a hátán viszi! Ilyen zseb nincs a világon és még hozzá , hogy Károlynak hivják!

  Hanem , ahogy továbbmentek , az erdõszélen csak eléjük ugrott tizenkét ördög. Mind a tizenkettõ nyelvet öltögetett rájuk és fityiszt mutogatott. Mérges lett a varázsló.Az illetlen ördögöket eltüntette Világbele Károlyban , a zsebben.

  Csodálkozott a macska erõsen. Egérfül , meg egérfarok , ilyet eddig nem láthatott!
  Mentek tovább , alkonyodott , esteledett , elfáradtak.Fárafel-fárólle Jakab felmászott egy fára , ott sétált peckesen , utána meg lemászott , összefogdosott tizenkét erdei egeret és beletette õket a fa alatt akkor már ugyancsak horkoló varázsló Világbele Károly nevû zsebébe.Eltüntek az egerek a zsebben szempillantás alatt.

  Reggel felébredt a varázsló.Fárafel-fárólle Jakab is elõkerült útitársnak.Mentek tovább.

  Hát a legelsõ városban mit látnak?

  Selyemszalagokkal feldiszitett hordón hûdekövér generális szónokol.Oldalán kard , aranybojtos vállapján táncol a napfény , mellén gõgösen cseng-csörög a sok kitüntetés.A cifraegyenruhás fõtábornok ekképpen kiáltozott az összegyûlt borosmámoros embersereg elõtt:

  - Nekem olyan katonák kellenek , akik valóságos ördögök!
  Elmosolyodott a varázsló és odafordult Jakabhoz:

  - Látod-e , te macska , mire jó a világnagy zseb?! Most elõhúzok belõle egy ördögöt és becserélem ennél a fõkatonánál erre-arra! Azután majd meglátjuk , hogy mit talál hat vak tyúk , azaz ki kit visz el a pokolba!

  Hanem a világnagy zsebbõl , hiába kotorászott benne a varázsló , egyetlen fiaördög sem került elõ.Leesett a bûvöspálcás nagyúr álla , meglepetten nézett Fárafel-fárólle Jakabra.

  - Az történhetett , - somolygott a cica - hogy egerek kerültek a zsebbe. Márpedig az egér rág , legyen kabát , zseb , nadrág! Lyukas most Világbele Károly , megszökött a tizenkét ördög. Látja-e , Fõvarázsló Uram , hogy nagy szükség van a macskára , többek között azért is , mert az fogja meg , az tartja kordában a ház körül az egereket? Nem hallotta még a közmondást? "Ha nincs otthon a mcska , cincognak az egerek." No , és nemcsak cincognak!

  Megvakarta feje búbját Birberebemberebambara Tarampa , a Nagy Keleti Varázsló , de be kellett látnia: igaz , ami igaz. Megkövette hát a macskát az elhamarkodott szavakért és szolgálatába fogadta.

  Nem bánta meg ezt a dolgot se a varázsló , se a cica.

  Lelkes Miklós


  Share on Tumblr
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Több mint száz darut mérgeztek meg Örménykútnál

  Több mint száz daru tetemét találták meg Örménykút külterületén a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóságának munkatársai - közölte a park igazgatója.

 • Hüm - Hüm

  Volt egyszer egy medve.
  Felmászott a hegyre,
  s fejét törte egyre:
  minek ment a hegyre?

 • Krokodilt tartott a garázsban

  Nápoly - Kétméteres krokodilt tartott a saját garázsában, egy kis medencében egy 43 éves olasz munkanélküli.

  A férfi állatszeretetével magyarázta a hüllõ, egy kajmán jelenlétét.

 • Kedvelik az állati nemi szerveket Peking politikusai és mûvészei

  Nemiszerv-étterem nyílt Peking belvárosában. A különleges ínyencségekre specializálódott vendéglõben a legszokványosabb kakashere-pörkölttõl elkezdve a ritkaságnak számító kanadai fókapéniszig mindenféle állat nemi szerve kapható.

 • A kiskutya

  Pénzért hűséget nem vehetsz,
  Mondják, pedig én is vettem!
  Pénzért barátságot nem kapsz,
  De én, mindenesetre, kaptam!

 • Kutyatartók kalauza

  Gyerekcipõben jár a felelõs állattartás Magyarországon - hívta fel a figyelmet a Felelõs Állatbarátok Egyesülete egy közelmúltban készített közép-európai felmérésre hivatkozva.

  Az öt országban (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Horvátország, Románia) készült statisztika szerint Magyarországon tekintenek a legtöbben (a megkérdezettek 58 százaléka) úgy a kutyájukra, mint "csak egy állatra", illetve "nem többre mint egy házõrzõre".

 • A gazdi felháborodott, nem maradhat a garázsban az oroszlán

  A szomszédok az állat üvöltésére panaszkodtak

  Oroszlánt talált a rendõrség egy Rio de Janeiró-i ház garázsában.

 • Nem bírták a túl meleg Balaton vízét a kagylók

  400 elhullott állat tetemét gyûjtöttek be elõzõ héten a tóból. A puhatestûek feltehetõleg a 28 fokosra melegedett Balaton vizét nem bírták.

 • Kocsmázó krokodil

  Darwin - Krokodil kocsmázott Ausztráliában emberi invitálásra.

  A hüllõt a kocsma mellett találta három ivócimbora és úgy gondolta, jó móka lesz, ha csatlakoztatják társaságukhoz, ezért aztán bevitték az ivóba. Sört nem adtak neki, de sós vizet sem, pedig sósvízi krokodilról van szó.

 • Elaltatják a nemesbikki gyilkos ebeket

  A kutyák május elején martak halálra egy kisgyermeket, azóta egy sintértelepen õrzik õket; bebizonyosodott, hogy az állatok nem voltak veszettek, így már nincs mit keressenek a sintérek ketreceiben...

  Néhány nap múlva elaltatják azokat a kutyákat, amelyek az elmúlt hónapban halálra martak egy kisgyereket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nemesbikken - írja az Észak-Magyarország.

 • Kutyára erõsített pokolgép robbant Irakban

  Kutyára erõsített pokolgéppel követtek el merényletet Irak északi részén fekvõ Dakukban; a merényletben - az eben kívül - senki sem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.

 • 840 macskáért 237 ezer forintot fizettek az állatvédõk

  Több mint 800 házimacska életét mentették meg kínai internetezõk attól, hogy ebédlõasztalon végezzék. Harminc állatvédõ gyûlt össze egy sanghaji parkolóban, miután egy interneten megjelent írásban arról olvastak, hogy feltartóztattak két teherautót, amelyek fadobozokban macskákat szállítottak. A felhívást közzétevõ Huo Pu-jang (Huo Puyang) menye elveszett házi kedvencük keresése közben akadt a teherautókra, és szólt az anyósának, hogy tegyenek valamit az állatok megmentéséért.

 • Ágnak nézte a kígyót

  London - Öles ágnak nézett egy csaknem hat méter hosszú óriáskígyót egy brit férfi a kertjében, és el akarta vonszolni, hogy a közeli folyóba dobja.

  Már a mûvelet elején nagyot csodálkozott az 58 éves kertészkedõ: az ág ugyanis megmozdult, de nem csak az emeléstõl, hanem magától is. Aztán jött a java: az ág ágaskodni kezdett és a férfi felé fordította a fejét.

 • Repülõ pingvinek

  Rio de Janeiro - Vízen érkeztek Brazíliába, de a levegõben tértek vissza Patagóniába pingvinek, méghozzá repülve.

  A brazil légierõ repülõgépén. Az odaút önkéntelen volt, zsákmány után keresgélve merészkedhettek egyre északabbra és egyre melegebb vizekre, mígnem a brazil partoknál "szárnyaik" alá vették a 3 ezer kilométerre eltévelyedett madarakat emberek.

 • Tökbe szorult az õz feje

  Az állat végül magától megszabadult a furcsa tehertõl...

  Hat napig járkált egy fejére szorult mûanyag Halloween tökkel egy õz Michigan államban.

  A szerencsétlen állat valószínûleg a kíváncsisága áldozata lett, miután belenézett, mit rejt az üreges tökutánzat. Csakhogy a feje beragadt.

 • 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelmérõl és kíméletérõl

  Az Országgyûlés

  - annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élõlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége,

  - elismerve azt a megkülönböztetetten nagy értéket, amelyet az állatvilág egésze és annak egyedei jelentenek az emberiség számára,

 • Fél év után megkerült kutya

  Helena (Montana állam) - Visszatérhet otthonába Buck, a golden retriever, miután a fagyos Montanában csavargott fél éven át.

  A hétéves házikedvencet Washington államban élõ gazdái augusztusban vitték magukkal montanai nyaralásukra.

 • Gyümölcsökkel táplálkozott és a fán élte mindennapjait a 47 millió éves emlõs

  Egy õskori emlõs teljes egészében megmaradt kövületét találták meg a frankfurti Senckenberg Intézet kutatói a Darmstadt melletti Grube Messelben. A kövületen jól felismerhetõ az állat bundája és lompos farka, és az ugyancsak látható ízületekbõl és karmaiból arra lehet következtetni, hogy a fákon lakott. Gyomortartalmából és egyéb leletekbõl arra lehet következtetni, hogy gyümölcsökkel táplálkozott.

 • A süni és a tacskók elválaszthatatlan barátok lettek

  A süni és a tacskók elválaszthatatlan barátok lettekLéteznek fura állatbarátságok, így már az sem meglepő, hogy a következő sünnek tacskók a barátai. Az angliai Surrey-ben él egy afrikai fehérhasú törpesün, Minnie, akinek nem mindennapi barátai vannak. Az apró süni csupán egy évvel ezelőtt került a gazdijához, Natashazhoz, akinek már volt két kis tacskó kutyája, Maya és Peanut. A süni pillanatok alatt összebarátkozott az ebekkel és már teljesen sikerült beilleszkednie a családba. Azóta szinte a nap minden percét együtt tölti a két tacskó és az apró süni.

 • Íjjal lõtték meg a vadászkutyát

  Elfogta a rendõrség azt a férfit, aki a gyanú szerint íjjal lõtt meg egy vadászkutyát Nyíregyháza külterületén.

· INGYEN Kiadványok · Gazdikereső · Sintért NE! · Állatmentés Támogatása

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása