2024.04.23. - Béla

Egy víziló mentette meg a bajba került orrszarvú életét

Egy víziló mentette meg a bajba került orrszarvú életét
Egy víziló mentette meg a bajba került orrszarvú életét Víziló mentette meg egy medencébe esett orrszarvú életét egy szafariparkban. A bajba jutott orrszarvú egy nőstényen veszett össze egyik riválisával, amelyik dühében a vízbe lökte. A szóvivő az eset kapcsán elmondta, hogy az orrszarvúhímek között nagy most az izgalom, mert egyik nőstény éppen párosodásra alkalmas napjait éli és a domináns egyed már párosodott vele. Utána azonban az egyik fiatalabb bika is szeretett volna szerencsét próbálni. Egymásnak estek és az egyik orrszarvú a medencében kötött ki.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A vízbe esett állat kétségbeesetten kapaszkodott kifelé, mindent megtett, hogy kijusson, ám helyzete reménytelennek tűnt. Egyszer csak azonban feltűnt mögötte az egyik víziló és alulról megemelte. A víziló segítségének köszönhetően a rinocérosz röviddel később már a szilárd talajon állt, és komótosan elsétált.

“A vezető állatorvosunk szerint Atari, a hím orrszarvú nem élte volna túl a balesetet a víziló segítsége nélkül” – tette hozzá a szóvivő.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra