2024.04.25. - Márk

Megmentette kétéves gazdija életét a hős kutyus

Megmentette kétéves gazdija életét a hős kutyus
Megmentette kétéves gazdija életét a hős kutyusLealat, a Kenney-család kedvencét igazi hősként ünnepli Ausztrália, azután, hogy néhány nappal ezelőtt megmentette gazdái kétéves gyermekét. Az idős állat ugyanis észrevette, hogy a kisfiú, Alexander a házukhoz közeli víztározóba esik. Először megpróbálta ő a partra segíteni, majd mikor ez nem sikerült, riasztotta a szülőket. „Még fel se fogtuk igazán, mit tett értünk Leala” – mondta az apa. David Kenney elmondta azt is, ha Leala nem vezeti őket a tározóhoz, valószínűleg csak későn vették volna észre, hogy baj van. Így viszont még időben érkeztek ahhoz, hogy kimentsék a kicsit és megkezdjék az újraélesztését.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A mentők csak jóval később, 27 perc múlva érkeztek a helyszínre, ahonnan – miután stabilizálták a kisfiú állapotát – mentőhelikopterrel szállították a brisbane-i Lady Cilento kórházba. „Az orvosoknak mesterséges kómába kellett helyezniük Alexandert, hogy megakadályozzák az agysérülést” – ezt már a kisfiú édesanyja, Lisa Brockbank mondja, aki elárulta, az orvosok felkészítették őket arra, hogy gyermekük nélkül kell majd hazamenniük.

Alexander végül még az orvosokat is meglepte, mikor 48 óra elteltével felébredt a mesterséges kómából és önállóan lélegezni kezdett. „Tartottunk tőle, hogy az oxigénhiány miatt az agya megsérült, de szerencsére kiderült, hogy semmi baja. Az orvosok nem győztek csodálkozni, milyen gyorsan javul az állapota” – mondta Lisa, aki biztos benne, hogy gyermeke Leala gyors reakciójának és a férje által megkezdett újraélesztésnek köszönheti életét.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra