2024.04.20. - Tivadar

30 pulóvernyi gyapjúval került elő az elkóborolt juh

30 pulóvernyi gyapjúval került elő az elkóborolt juh
30 pulóvernyi gyapjúval került elő az elkóborolt juhChris évekkel ezelőtt kóborolt el, és az idők során mintegy 40 kilogrammnyi gyapjat növesztett. Ez akkora mennyiség, hogy minden bizonnyal bekerül a Guinness-rekordok közé. Harminc pulóvernyi gyapjúval került elő Chris, az évekkel ezelőtt elkóborolt merinói juh Ausztráliában. A kasztrált kost feltehetően csütörtökön nyírták meg először. Az elkóborolt állat az idők során mintegy 40 kilogrammnyi gyapjat növesztett. Ez akkora mennyiség, hogy a juhot befogadó canberrai állatmenhely vezetője, Tammy Ven Dange szerint minden bizonnyal bekerül a Guinness-rekordok közé.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kost elkábított állapotban szabadította meg hatalmas szőrzetétől Ian Elkins birkanyíró bajnok. Mint elmondta, úgy tűnik, jó állapotban van a juh, amely szerinte 5-6 éves lehet.

"Igazán jól néz ki, mintha kicserélték volna" - mesélte Ven Dange is az immár csupán 44 kilogrammot nyomó állatról. Hozzáfűzte: meglehet, hogy heteken belül elpusztult volna a vadonban.

A Chrisnek nevezett juhra Canberra környékén, a legközelebbi juhfarmtól is sok kilométernyi távolságra akadtak rá egy bozótos területen. Az állatmentők attól tartottak, hogy nem éli túl a forró nyarat.


Elkins szerint a levágott gyapjú túl hosszú ahhoz, hogy eladják, nem is elég jó minőségű, a szakember azonban abban bízik, hogy végül múzeumba kerül.

A korábbi rekordot egy hat évre elkóborolt új-zélandi juh, Shrek tartotta, amelyről 27 kilónyi gyapjút vágtak le több mint tíz éve.

Miután Chris teljesen felépül, új helyet keresnek neki - mondta a menhely igazgatója.

Az ausztrál merinói juhokat a gyapjukért tenyésztik és évente nyírják őket, alkalmanként átlagosan 5 kilónyi gyapjút vágnak le róluk.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra