2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Süni téli oltalmazása

Süni téli oltalmazása
Süni téli oltalmazásaHa a hidegben, télen találsz sünit, helyezd biztonságba. A süni téli álmot alszik, normális körülmények között a téli hideg időszakra elvackolja magát. Előfordulhat, hogy az erdőben kutyák kikaparják a sünit, ilyenkor az embernek tavaszig segítenie kell a tüskés túlélését. A tartására vonatkozóan: kell alá szalma, forgács, macska alom egy kis alomtálcába. A süni laktóz érzékeny nem szabad nekik tejet adni (habár a sajtot és a tejet is mohón fogyasztaná). Ehetnek, halat, húst, zöldséget-gyümölcsöt. Száraz macskatápot felnőttnek valót. Alutasakos cica kaját felnőttet. A kemény tojást is nagyon szeretik. A süni a természetben rovarokat - bogarakat eszik leginkább...
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Fontos: a legtöbb süni védett állat, rabságban nem tartható. Ha találsz egy sünit és biztonságban szeretnéd tudni, oda lehet adni vadasparknak vagy állatkertnek akik tudják, hogyan kell szakszerűen bánni egy vad sünivel és amikor megerősödött vissza kell engedni tavasszal a természetes élőhelyére.

A legtöbb süni erősen férges és kullancsokkal, bolhákkal, parazitákkal van tele... ezért ne ölelgessük, ágyba - lakásba ne vigyük be! Esetlegesen le lehet féregteleníteni (óvatosan mert nem minden jó nekik sok féregtelenítőtől elpusztulhatnak). A spot on készítmények a legjobbak.

...tejet, sajtot ne...
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra