2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mindössze 70 dekás a világ legkisebb báránya

Mindössze 70 dekás a világ legkisebb báránya
Mindössze 70 dekás a világ legkisebb bárányaA Guinness Rekordok könyve szerint még az egykilós Bobby a világ legkisebb báránya, de ez már a múlté. Az angliai Lincolnshire egyik farmján világra jött Tökmag (Titch), mindössze 70 dekával. Ez valóban nagyon kevés, hiszen átlagban legalább 2 kilót nyomnak a ma született bárányok, arról nem is bégetve, hogy minimum 30 centi magasan állnak a párosujjú patáikon. A pehelybirka viszont csak 18 centi magas, illetve alacsony, az anyja pedig eltaszította magától. A család a házukban tartja, és pátyolgatja a minibárányt, ahol három kutyájuk és három macskájuk be is fogadta.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

– A szülésnél nagyon aggódtunk érte, mert beakadt az egyik lábikója, és nem mertünk hozzáérni, attól félve, hogy eltörjük – emlékezett az április 9-i napra Belinda Needham, aki együtt tenyészt birkákat a férjével Jamesszel.

– A méretkezéssel is vártunk, csak a negyedik napon tettük fel Tökmagot a mérlegre, és csodálkoztunk, hogy nincs egy kiló – tette hozzá a büszke pótmama, aki azt is elmondta, a házukban tartják, és pátyolgatják a minibárányt, ahol három kutyájuk és három macskájuk be is fogadta.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra