2024.04.26. - Ervin

Most akkor csináljunk bohócot a kutyánkból vagy ne?!

Most akkor csináljunk bohócot a kutyánkból vagy ne?!
Most akkor csináljunk bohócot a kutyánkból vagy ne?!Egyre divatosabb manapság - különböző utánzó celeb viselkedés - mintákat követve házi kedvenceink beöltöztetése - különösen ünnepekkor. Ilyen pillanatok a születésnap, a húsvét, a halloween, a karácsony, de egyre díszesebb ruhák kaphatóak téli kutyasétához is. A kutya természetes védőruhája a dús és meleg szőrzete, mely ősszel megerősödik, a rajta kialakuló védőréteg (faggyú) segíti a négylábút a hideg tél viszontagságainak túlélésében. Kilenc szu bjektív érvet szedtünk össze, hogy miért NE öltöztesd feleslegesen ruhába, jelmezbe kutyádat:
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

1. Mert kutya és NEM ember,
2. Mert a kutya NEM öltöztető játék ,
3. Mert nem tudja, hogy Ünnep van, azt sem amikor születésnapja van....,
4. Mert természetellenes,
5. Mert valószínű kényelmetelen: akadályozza a mozgásban, meleg,
6. Mert NEM tudja elmondani, hogy neki ez jó-e. Ha mégis azt látjuk ez örömet okoz neki az valószínű azért van, mert a kutya elsődlegesen gazdájának akar örömet okozni. Mivel a ruha viselése a gazdiból örömet vált ki, szegény kutya farkcsóválással jelzi, hogy Ő is örül, hogy a gazdi örül. NEM a ruhának örül. Okozzunk neki inkább örömet direkt módon: vigyuk el sétálni, vagy játszunk vele.
7. Mert rendkívül megalázó vagy nevetséges kutya-létére nézve,
8. Mert esetleg veszélyes is lehet, mozgása, látása korlátozása miatt baleset lehet kilátásban,
9. Ha szereted a kutyádat akkor az Ö érdekeid nézd elsőnek, NE a sajátodat...

A hideg télben szabadban tartott kutyusok szőrén a hideg beköszöntével természetes védőréteg (zsíros faggyú) alakul ki. Ilyenkor nem szabad még fürdetni sem a kint tartott házi kedvencünket. Egy hőszigetelt kutyaházzal, energiában gazdag tápanyagokkal, rendszeresen adagolt langyos vízzel tudjuk megvédeni kedvencünket a hideg tél viszontagságaitól...

A lakásban tartott kutyusok utcai sétakor leginkább tappancsukon vannak kitéve veszélynek, hiszen a jég ellen leszórt sós homok által marás, sebesedés teheti járóképtelen állapotúvá a kutyát. A nagy hidegben kerüljük a sózott útszakaszokat.

További hasznos tanácsokért pásztázd az Orpheus Állatvédő Egyesület www.zug.hu Állatbarát Web Kuckóját!

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra