2024.03.29. - Auguszta

Elefánt sétálgatott Zalaegerszegen

Egy magányosan sétáló elefántra lettek figyelmesek Zalaegerszegen. Az állat negyedórán keresztül ballagott az egerszegi utcákon, egy játszótéren is keresztülvágott, és végül egy panelháznál fogták be az idomárok.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A rendõrség szerint a közelben állomásozó cirkusz reklámcélból engedte el az elefántot, a cirkusz igazgatója szerint egyszerûen kisétált a sátorból. A rendõrök vizsgálják, történt-e szabálysértés.

Az elefánt végigsétált a Berzsenyi utcán, majd a lakóházakhoz ment, elhaladt az ablakok és erkélyek elõtt, egy játszótéren is átvágott, és végül egy panelház tövében fogták el. A rendõrség azt mondta, hogy hivatalos bejelentést nem kaptak az elefántról, de úgy tudják, hogy a közelben állomásozó cirkusz reklámcélból eresztette szabadon az állatot.

A cirkusz igazgatója a rendõröknek elismerte, hogy tõlük szökött el az állat. Azt állították, hogy az elefánt egyszerûen kisétált a sátorból, de csak néhány száz métert tett meg, és a gondozói kísérték. A rendõrség vizsgálja, hogy a cirkuszi személyzet követett-e el bármiféle szabálysértést. Miután felmerült, hogy esetleg szándékosan, reklámcélból engedték ki az elefántot, a létesítmény üzemeltetõinek figyelmét arra is felhívták, ha valóban ez történt, ez is szabálysértésnek minõsül.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra