2024.04.20. - Tivadar

A család kutyája mentette meg a 3 éves kislány életét

A család kutyája mentette meg az életét annak a hároméves lengyel kislánynak, akire egy mocsárban találtak rá. Czarus egész éjjel a testével melegítette a csuromvizes Juliát.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Pierzwin nevû lengyel falucskában élõ három­éves Julia péntek éjszaka tûnt el otthonról. A gyerek szülei nemcsak a sötét miatt estek kétségbe, hanem azért is, mert attól féltek, a hideg éjszakában megfagy a csöppség.

A kislányt eltûnése elõtt a kertben látták utoljára, amint a család Czarus nevû kutyájával játszott. A kétségbeesett szülõk hívására több mint kétszázötven rendõr, tûzoltó és helyi lakos segített átfésülni a környéket.

A szombat reggelig tartó keresés során egy infrakamerás helikoptert is bevetettek, végül az önkéntes tûzoltók találtak rá a kis Juliára, a családi háztól több kilométerre, egy mocsárban.

A tûzoltók nem akartak hinni a szemüknek: a sárban ott feküdt a gyerek, mellette pedig szorosan Czarus, a család házõrzõje. A gyereket azóta már kórházban ápolják, de szerencsére a kihûlésnél nagyobb baja nem esett.

– Biztos vagyok benne, hogy a kutya egyetlen percre sem hagyta egyedül. Fagypont körüli hideg volt éjjel, Julia csupa víz volt, amikor rábukkantunk, ha nem kap a teste meleget az állattól, már nem élne – magyarázta Grzegorz Szy­mans­ky tûzoltó.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra